Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ 3. TURDA DA: CHP 22, AK PARTİ 15…

CHP’li Belediye Başkanı Battal

CHP’li Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin hakkındaki soruşturmalar nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasıyla Türkiye’nin gündemine gelen Ataşehir’de toplanan belediye meclisi, başkanvekili olarak CHP’li İlhami Yılmaz’ı seçti. Ak Parti’nin CHP’den meclis üyesi transferi yapacağı yönündeki iddiaları çürüten sonuç: CHP 22, Ak Parti 15.

Ataşehir Belediye Meclisi, yoğun ilgi altında toplandı. Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturmalar nedeniyle görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yerine Başkanvekili olarak CHP’li İlhami Yılmaz seçildi. CHP’li 22 üyenin tamamı 3 turda da fire vermedi. Bu sonuçla Ak Parti’nin günlerdir konuşulan meclis üyesi transfer edeceği yönündeki iddialar da boşa çıktı. Ak Parti Adayı Cevat Arzık, 15 oyda kaldı. Partililerin aynı zamanda Grup Başkan Vekili olan adaylar, partilerinin oyunu alabildi.  Toplam 37 meclis üyesinin bulunduğu Ataşehir Belediye Meclisi’nde CHP Grubu’nun 22, Ak Parti Grubunun ise 15 meclis üyesi bulunuyor. CHP adayı İlhami Yılmaz, önümüzdeki dönem Ataşehir Belediye Başkanlığı makamına vekalet edecek.

Seçimi kazanan İlhami Yılmaz yaptığı konuşmada: “Seçimle ve halkın iradesiyle göreve gelen belediye başkanımızın hukuki olmayan nedenlerle görevden uzaklaştırılmasını etik bulmuyorum. Tüm iftira ve karalama kampanyalarına karşı, İlgezdi’nin en kısa zamanda görevinin başında olmasını temenni ediyorum. Çalışmalarımızda ne ufak kesinti ve aksaklık olmayacak. Sayın başkanımızın hizmetlerini devam ettireceğiz” dedi.

İLHAMİ YILMAZ KİMDİR?

İlhami Yılmaz 1953 yılında Malatyada doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatya’da tamamladı. 1977 yılında İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisinden mezun oldu. Kamuda ve özel sektörde kademeli olarak üst düzey yöneticilik yaptı. Halk Bankasında Proje Değerlendirme Uzmanı, TMSFde yöneticilik görevlerinde bulundu. 1999 yılından itibaren iki dönem Kadıköy Belediyesi Meclis Üyeliği ve Belediye Meclis Başkan Vekilliği; 2009 yılından itibaren de iki dönem Ataşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, İBB Meclis Üyeliği, Belediye Başkan Yardımcılığı ve Başkan Vekilliği yaptı.

Reklamı Geç