Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ATAŞEHİR FERHATPAŞA İMAR PLANI HALKA ANLATILDI..

Uzun yıllardır çözülemeyen Ferhatpaşa

Uzun yıllardır çözülemeyen Ferhatpaşa Mahallesi’nin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planlarıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ataşehir Belediyesi iş birliğiyle bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ferhatpaşa Necmettin Erbakan Parkı’nda yapılan toplantıya; İBB Şehir Planlama Müdürü Fatih Doğan ve Planlama ekibi, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, Ataşehir Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Temel Önder ve Planlama ekibi ile Ferhatpaşa Muhtarı Murat Bozkuş ile mahalleli vatandaşlar katıldı. Toplantıda açılış konuşmalarının ardından İBB yetkileri tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Ferhatpaşalı vatandaşlar bölgenin imarıyla ilgili öğrenmek istedikleri konuları sorup, süreç ile ilgili bilgi ve öneri aldılar. Toplantıda yetkililer tarafından Eylül ayı içinde açılan Ferhatpaşa Nazım İmar Planı İletişim Ofisi hakkında bilgi verilerek ofis bünyesinde yapılacak çalışmalardan bahsedildi.

Bölgenin geçmişten beri imar durumları hakkında bilgi veren Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, “Ferhatpaşa İstanbul’un en problemli mahallerinden bir tanesi. Arazi yapılarının dışında da sorunları var. Bunlar bir tanesi gene İSKİ’nin su toplama havzası içinde olması. İkincisi halen yüksek gerilim hatlarının varlığın olması. Üçüncüsü ise Sancaktepe sınırları içerisinde olan askeri havaalanının manevra hattının oradan müdahil olması. Bu üç sorunun ortadan kalkması gerekiyor. İBB’nin yeni yönetimiyle oluşturduğumuz olumlu görüşmeler sonuncunda yeni plan çalışmaları başlatıldı. Hem Ataşehir Belediyesi hem de İBB ekipleriyle birlikte günün koşullarına uygun olarak planlar yapıldıktan sonra biz de 1/1000 ölçekli planlarımızı hazırlayarak meclisimize sunacağız. Vatandaşlarımızı mutlu edebilecek bir şekilde planların yapılacağına inanıyoruz” dedi.

İBB Şehir Planlama Müdürü Fatih Doğan, Ferhatpaşa İmar Planı İletişim Ofisi’nin, Ferhatpaşa Mahalle sakinlerinin sorun ve ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek için açıldığını ifade ederek şunları söyledi: “İletişim Ofisi’nde birlikte karar verme olanaklarını geliştirmek, farkındalığı sağlamak, yerel halk ile etkileşimi artırmak, mevcut ya da ileriye dönük proje, eylem planı gibi çalışmalar yürütmek ve aynı zamanda uygulanabilir bir plan yapılmasını sağlamak amacıyla faaliyet göstererek bu yönde çalışmalar yürüteceğiz.”

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından İmar Bilgilendirme ve İletişim Ofisi, Ataşehir Belediyesi’nin desteğiyle Ferhatpaşa Bilim – Sanat Merkezi 1.Katında hizmet vermeye başladı. Vatandaşlar Ferhatpaşa’nın imar ile ilgili gelişmeleri sehirplanlama.ibb.istanbul/ferhatpasa-nip adresi üzerinden de takip edilebilecek.

Reklamı Geç