Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ATAŞEHİR’DE ÇALIŞAN İMAMOĞLU; “1 NİSAN’DA 16 MİLYONLA MİTİNGE HAZIRLANIN” DEDİ..

Ataşehir’de CHP Adayı Battal

Ataşehir’de CHP Adayı Battal İlgezdi ile birlikte bir dizi temaslarda bulunarak verimli bir seçim çalışmaları gerçekleştiren CHP İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu, “Hazırların. 1 Nisan’da 16 milyon İstanbullu ile Gönül Mitingi yapacağız” dedi.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında, Ataşehir’de, önce Trabzonlular Derneği’nde, sonra ilçedeki bir otelde “Kadınlar Buluşması”nda, ardından da aynı mekanda “STK temsilcileri ve kanaat önderleri Toplantısı”nda vatandaşlarla bir araya geldi. CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi’nin de eşlik ettiği İmamoğlu’nun her 3 buluşmadaki konuşmalarının satır başları şöyle oldu:

ATAŞEHİR TRABZONLU İŞADAMLARI DERNEĞİ

Bu seçim, Ekrem İmamoğlu meselesi değil. İmamoğlu, 16 milyonun insanın moderatörü olmaya talip. Herkesi görev almaya davet ediyorum. Çıkacağız edeplice, ahlaklıca 16 milyon insanın kazandığını, dolayısıyla seçimi kazandığımızı duyuracağız. Hiç kimsenin sevinç çığlıkları atmasını istemiyoruz. Bu akşam, nispet yapılacak bir akşam değildir. 31 Mart gecesi yeni bir başlangıç diyoruz ya, siyasi ahlak açısından da yeni bir başlangıç olmalı. Bir vatandaşımızın kalbi burkulsa, ben, ertesi gün mutsuz uyanırım. İstanbul’da, bazı şehirlerin ismini taşıyan sivil toplum kuruluşları, kendilerini siyasetin bir parçası ilan ederek, siyaseti kullanarak, kendisini sivil toplum kuruluşları içine sokarak, çok yanlış yapmaktadır.

Benim doğduğum şehrin ismini bu işlere karıştırarak, bir gece yapanları kınıyorum. Benim doğduğum şehrin ismini, benim için bile isteseler, reddederdim. Davet edersiniz, geliriz. İşte bugün ettiler, geldik. Sayın Binali Yıldırım istese, o da gelecektir. Ben, Trabzonlular’a, bu tarzda davranımlarda bulunan sivil toplum kuruluşlarının yanlış yaptığını, o kuruluşlara toplumun itibar etmemesini öneriyorum. O ismi geçen dernekler federasyonun benim doğduğum şehri temsil etmediğini ve hayatım boyunca o kuruluşa itibar etmeyeceğimi buradan duyuruyorum” diye konuştu.

KADINLAR BULUŞMASI

Belki de en güzel sabah buluşmasını burada yapıyorum. Sizlerle bir arada olmanın keyfi büyük. Aday olduğum ilk gün, İstanbul’daki değişimi, çocuk ve kadın üzerinden tanımladım. Bir kent, sağlıklı bir şehir olacaksa, önce çocukları sonra da kadınları mutlu etmek zorunda. Eğer bu konuda eksikseniz, o şehir mutlu bir kent değildir. Geliştirdiğimiz tüm politikalar, vaatler ve hizmetler kadına ve çocuğa dönüktür. Bu seçimde, özellikle kadınların hassasiyetine, annelerin vicdanına çok güveniyorum.

Bizim sıcaklığımızı, yakınlığımızı, ilgimizi bence diğer adaylar yakalayamaz. Doğru mu? (Salondan, ‘Doğru’ yanıtı.) Ben de buna layık olacağım. Benim hayatımda 4 kadın var. Kızıma güzel bir gelecek hazırlamak için, eşime mahcup olmamak için, kız kardeşimin geleceğiyle ilgili umutlarını büyütmek için ve anneme layık olmak için çalışacağım. Hayatımdaki 4 kadının temsilcisi olarak, size de o yakınlığı, o sıcaklığı, o ilgiyi göstermek vazifemdir, aynı zamanda zorunluluğumdur.

Ben, sizin desteğinizi almaya geldim. Almadan da salondan çıkmak yok. Alamazsam, akşama kadar tutarım sizi burada. Destek veriyor musunuz? (Salondan ‘Evet’ sesleri.) Tamam, harika. O zaman ben de size layık olacağım. Seçimden sonra da geleceğiz ve burada kutlama yapacağız. Kutlamamızın perçinleşmesi için, bizi bildiğiniz gibi anlatın. 31 Mart’ta seçim var. Hali vakti, sağlığı yerinde olanlardan oy kullandığı sandıklarda görev almasını istiyorum. Bize oy veren herkesten isteğimiz, biz, başkaları gibi sokakta kutlama yaptırmayacağız. Çünkü, seçimin kaybedeni yok. ‘Kazandık, kutlayalım’ yok. Bir kişinin bile kalbinin kırılmasını bu kardeşiniz, kabul edemez. Herkes bizim. 1 Nisan’da 16 milyon İstanbullu’yla, ‘gönül mitingi’ yapacağız. 16 milyonluk doğal miting istiyorum. O mitingde buluşmak üzere.

STK’LAR VE KANAAT ÖNDERLERİ

25 yıldır, bir siyasi dönem yaşıyor İstanbul. İyisi kötüsü, eksiği fazlası var. İyiyi alkışlar, kötünün karşısında dururuz. Özellikle son yıllarda İstanbul’un yönetim anlayışı diye bir kavram kalmamıştır. 16 milyonluk bir kenti yönetmek demek, dünyada ilk 50 sıraya giren bir devleti yönetmek gerek. İrade özgürlüğü ister bu kenti yönetmek. Atatürk, ‘Fikri hür, vicdanı hür nesiller’ der. Biz, fikri hür, vicdanı hür bir belediye başkanlığını yaşatmaya geliyoruz. Başkalarından talimat alanların şehri yönetme şansları yoktur. Bazen anlık kararlar almak gerekir şehir için.

İstanbullular’la birlikte kazanarak, en büyük faydayı, Türkiye’yi yönetenlere vereceğim. Yüklerini sırtından almaya geliyorum. Onlara bir fırsat daha vereceğiz. Bu millet size, 2023’ün Haziran’ına kadar yetki verdi. Bu yetkiyi doğru kullanın. Ülkenin gerçek meseleleriyle uğraşın. Lafla ne döviz iner, ne de döviz çıkar. Ülkenin ekonomisini düzeltin. Türkiye’nin ulusal ve uluslararası sorunları var, bunlarla uğraşın. Herkes işini gücünü bıraktı İstanbul’a uğraşıyorlar. Projeleri o sunsun. Niye yoruluyorsunuz. İşlerini kolaylaştırmaya geliyorum” şeklinde konuştu. İmamoğlu, bu 3 etkinliğin ardından YEDPA Ticaret Merkezi’ne giderek yönetimle görüştü ve esnaf ziyaretleri yaptı.

Reklamı Geç