Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ATAŞEHİR’DEN SAMSUN’A DESTEK

Topladıkları 600 kilo mavi

Topladıkları 600 kilo mavi kapakları çalınan Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi’ne, Ataşehir Belediyesi 3 adet tekerlekli sandalye hediye etti.  

atassamsunİlk olarak Ataşehir Belediyesi tarafından hem çevreye hem de engelli vatandaşlara fayda sağlamak için “Ataşehir Tane Tane Kapakları Topluyor, Adım Adım Engelleri Aşıyor” ismiyle başlatılan kampanya, daha sonra mavi kapak kampanyası ismiyle tüm yurda yayılmıştı. Bir ton kapağa 4 tekerlekli sandalye verilen Mavi Kapak Kampanyasına katılarak, topladıkları plastik mavi kapakları tekerlekli sandalyeye dönüştürmeyi düşünen Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi’nin geçtiğimiz günlerde biriktirdikleri 600 kilo mavi kapakları çalınmıştı.

Bu kampanyaya duyarlı binlerce vatandaşın topladığı kapaklar çalınarak engelli vatandaşların umutlarının kırılması üzerine Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü devreye girdi ve Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi’ne 3 adet tekerlekli sandalye hediye etti. Ataşehir Belediyesi tarafından hediye edilen 3 adet tekerlekli sandalye Aras Kargo tarafından Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi’ne ücretsiz olarak ulaştırıldı. Şube de ellerine ulaşan bu tekerlekli sandalyeleri engelli sahiplerine verdi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Hazırlanan bu kampanya çevreye katkı sağlarken engelli vatandaşlarımıza da tekerlekli sandalyeye kavuşmaları konusunda umut ve sevinç veriyor. Samsun’da duyduğumuz bu üzücü durum karşısında duyarlı davranarak engelli vatandaşlarımızın umutlarının kırılmaması için çalınan mavi kapaklara karşılık gelen 3 adet tekerlekli sandalyeyi kendilerine hediye ettik. Biz, mavi kapak toplayarak bunları tekerlekli sandalyeye dönüştürme projesini ülkemizde ilk olarak hayata geçirerek engelli vatandaşlarımıza bir fayda sağladığımız için çok sevinçliyiz. Umut ediyoruz ki, bütün Türkiye’nin bu projeye verdiği destek artarak büyüyecek. Hem çevre kazanacak hem de engelli vatandaşlarımız” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi de yaşadıkları talihsiz olay sonrası hassasiyet göstererek kendilerine destek olan Ataşehir Belediye Başkanlığı’na teşekkürlerini ilettiler. Tekerlekli sandalyeleri engelli sahiplerine ulaştıran Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi Başkan Vekili Hayriye Hakyemezoğlu ve tekerlekli sandalyelerine kavuşan engelli vatandaşlar birlikte fotoğraf çektirerek Ataşehir Belediyesi’ne gönderdiler.

Reklamı Geç