Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ATAŞEHİR’İN ARAMA KURTARMA EKİBİ BÜYÜYOR

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ile Ataşehir Belediyesi AKUT Özel Afet Eğitim ve Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle hazırlanan proje kapsamında Ataşehir Belediyesi Arama Kurtarma ekibi büyüyor.

atasehir arama kurtarma 42013 yılında başlatılan ve 2014 yılında da devam eden eğitimlerde oluşturulan arama kurtarma ekibi, 2015 yılında katılan yeni üyelerle daha da güçlü hala geliyor. Oluşturulan bu ekip olası afetlerde ve acil durumlarda görev alacak. Profesyonel arama-kurtarma ekipleri yetiştirmek maksadıyla AKUT tarafından belediye çalışanlarına yönelik; doğal afetlerden korunma, afet öncesi ve afet sırasında alınması gereken önlemler, acil durum bilgilendirme ve temel yangın konularında verilen eğitimler devam ediyor.

atasehir arama kurtarma 3“Temel Afet Bilinci Eğitimleri” ismiyle, Ataşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nde yapılan eğitimlere katılan Ataşehir Belediyesi çalışanları aldıkları teorik eğitimleri, daha sonra uzman ekipler eşliğinde pratik olarak da uyguluyorlar. Ekipler, deprem sonrası yaralı bulma ve kurtarma konusunda verilen eğitimler sonrası uygulamalı olarak arama çalışmaları yapıyorlar. Eğitimlerde yangın ve türleri hakkında genel bilgi de alan çalışanlar, yangına müdahale ve yangın tüpünün kullanımı konusunda uygulamalı eğitime tabi tutuluyorlar.

atasehir arama kurtarma 2Deprem felaketine karşı “sosyal bilinç” anlayışıyla hareket eden Ataşehir Belediyesi ile AKUT arasında, 2012 yılında Ataşehir Belediyesi AKUT Özel Afet Eğitim ve Araştırma Enstitüsü kurulmuştu. Deprem ve sel gibi afetlerin zararlarının azaltılmasını amaçlayan ve bilimsel araştırmalar yapan Enstitüde; ayrıca çocuklara ve yetişkinlere temel afet bilinci eğitimleri veriliyor.

atasehir arama kurtarma 1