Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ATAŞEHİR’İN PARKLARI ‘ACİL DURUM’ BUTONU İLE DAHA GÜVENLİ..

Ataşehir Belediyesi, vatandaşların ve

Ataşehir Belediyesi, vatandaşların ve özellikle de çocukların güvenliğini sağlamak için ilçedeki parklara “acil alarm butonlu” güvenlik kameraları yerleştirdi. Belediyedeki merkezden 24 saat boyunca izlenen parklar sayesinde artık çocuklar ve aileler daha güvenle vakit geçirecekler.

Kurulduğu günden bu yana bir metrekare yeşil alanı imara açmayan Ataşehir Belediyesi, 10 yılda ilçedeki yeşil alanları 3 katına çıkararak toplam 1 milyon 300 bin metrekarelik yeşil alana ulaştı ve 233 parkı vatandaşların hizmetine sundu. İlçede yaşayan vatandaşların, özellikle de çocukların yoğun olarak kullandığı park ve yeşil alanların sayısını sürekli artıran Ataşehir Belediyesi, parkların güvenliğini de üst seviyede tutmak için parklara “acil durum” butonlu kameralar yerleştiriyor.

Görüntüler 24 Saat İzlenerek Kayıt Altına Alınacak

Kameralar Ataşehir’de ilk olarak iki pilot park seçilen Nazım Hikmet Parkı ile İçerenköy Meskenler Parkı’na kuruldu. Parklar, Belediye hizmet binasında bulunan bir merkezden izleniyor ve acil durumlarda anında müdahale ediliyor. Ayrıca parklarda bulunan “acil durum” butonları sayesinde vatandaşlar da merkeze görüntülü olarak ulaşıp, olumsuz durumları bildirebiliyorlar. Merkeze bildirilen olumsuz duruma göre sorun yaşanan parka; zabıta, polis veya ambulans gönderiliyor.  Parkların tamamını görüntüleyecek şekilde konulan kameraların görüntüleri 24 saat kayıt altına alınıyor. Yapılan planlama doğrultusunda aynı sistem Ataşehir’in diğer parklarında da uygulanacak.

Reklamı Geç