Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AYEDAŞ’IN ELEKTRİK SİSTEMİ SCADA İLE AKILLANIYOR..

AYEDAŞ, İstanbul Anadolu Yakası’nda

AYEDAŞ, İstanbul Anadolu Yakası’nda 119 ana dağıtım merkezini izleyerek uzaktan kumanda edebilecek SCADA sistemi çalışmalarını yeni yılın ilk aylarında daha yoğun olarak sürdürecek.

????????????????????????????????????

İstanbul Anadolu Yakası’nda akıllı şebeke projelerini hayata geçirmeye devam eden AYEDAŞ, Kontrol ve Veri Toplama Sistemi SCADA ile ilgili çalışmalarını yoğunlaştırıyor. SCADA ile İstanbul Anadolu Yakası’ndaki elektrik dağıtım sistemi uzaktan izlenerek anlık olarak takip ve kontrol edilebilecek. SCADA ile İstanbul Anadolu Yakasında toplam 119 ana dağıtım merkezi uzaktan izlenerek kumanda edilebilecek ve orta gerilim elektrik şebekesindeki kesintilerden anında haberdar olunarak mümkün olan yerlerde alternatif kanallardan enerji verilebilecek ve arızlara en kısa sürede müdahale edilebilecek.

ayedas elektrik scda 2SCADA KESİNTİLERİ MİNİMUMA İNDİRECEK

Şebeke işletimi ve yönetiminde yeniliklere imza atan AYEDAŞ, SCADA sistemi ile orta gerilim kesintilerinden anında haberdar olup enerjisiz kalan bölgeyi en kısa sürede enerji sağlayarak elektrik kesintilerini minimuma indirecek. Aynı zamanda sistemin yük dengesi kontrol edilerek arızalar önceden önlenebilecek. Yatırımlara yön verilerek müşterilere daha iyi hizmet sağlayacak şebeke altyapıları oluşturulacak.

ayedas elektrik scda 3SCADA Projesi ile sahada manuel olarak yapılan bir çok işleme artık uzaktan müdahale edilebilecek. Proje, sürdürülebilir enerji elde edilmesine katkıda bulunurken, otomasyon ile iş sağlığı ve güvenliği konusunda da iyileşme sağlayacak. Sistemin devreye alınması sırasındaki çalışmalar esnasında herhangi bir güvenlik riski yaşanmaması için planlı elektrik kesintiler yapılacak ve bu kesintiler 48 saat öncesinden AYEDAŞ tarafından kamuoyu ile paylaşılacak.

Reklamı Geç