Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AYGAD’DAN MALTEPE’YE ÜST DÜZEY ZİYARETLER..

Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti

Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. Genel kurul seçiminin ardından ilk ziyaretini Sultanbeyli’ye yapan AYGAD, ikinci ziyaretini Maltepe’ye yaparak Belediye Başkanı Ali Kılıç, Kaymakam Meftun Dallı ve İlçe Emniyet Müdürü Efkan Korkmaz’la görüştü. AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ, yönetimi ile birlikte yerel yöneticilere yaptığı ziyarette yerel basının zedelenmiş imajını düzeltmek için birlikte mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti AYGAD genel kurulunun ardından başlattığı ziyaretlerine devam ediyor. İlk ziyaretini Sultanbeyli’ye ikinci ziyaretini Maltepe’ye yapan AYGAD, bölgenin sağlıklı kalkınması için yerel basın ve yerel yöneticilerin birlikte mücadele etmesi gerektiğini ifade ederek ziyaretlerin devam edeceği sinyalini verdi. Başkan Ahmet Işıkdağ, yönetimi ile birlikte Maltepe’de ilk ziyaretini İlçe kaymakamı Meftun Dallı’ya yaptı. Ziyarette AYGAD’ın çalışmalarından bahseden Başkan Işıkdağ, önemli hususları dile getirdi. Günümüz koşullarında toplumun yerel basına her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu ifade eden Işıkdağ, “eleştiri basın mesleğinin olmazsa olmazıdır” diyerek, “Eleştirilerin amacı daha iyiyi bulmaya yönelik olmalıdır. Ancak basın mesleğini seçen kişilerinde bu mesleği yürütecek bilgi, beceri ve donanıma sahip olması gerekir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte meslekte değer kaybının yaşandığını bunun nedeni de liyakat sahibi olmayan kişilerin bu mesleği icra etmesinden kaynaklandığını dile getirdi. Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyetinin amacı yerel basının saygın bir kimliğe kavuşması için liyakatli bireylerin sektörde çoğalmasını sağlamaktır. Bu anlamda eğitim alan çok sayıda insanın meslekte iş bulamadığını ve işsizlik oranını artırdığını ifade eden Başkan Işıkdağ, devletin bu anlamda yerel basına bazı kolaylıklar sağlayarak sektörde istihdam sağlayabilir” dedi.

“GAZETECİLERİ SAĞ OMZUMDAKİ MELEK OLARAK GÖRÜYORUM”

Gazeteciliğin ve gazetecilerin geçmişten günümüze toplumdaki rolü ve önemi hiç kuşkusuz ki çok önemli diyen Kaymakam Dallı, “Öncelikle sizleri tanıdığım kadarıyla çok güzel bir yönetim kurulu oluşturmuşsunuz. Maalesef yerel basın çok fazla örgütlenmiş değil. AYGAD olarak 10 yıllık bir geçmişiniz var, başarılı çalışmalarınıza tanık oluyoruz. Fakat bu yeterli değil. Türkiye genelinde baktığımızda bir darlık halen devam etmekte. Yerel basın olarak gücünüzü birleştirmeniz gerekir bu konuda diğer mesleki STK’ların da AYGAD’a destek vermesi gerekir. Biraz çaba sarf edilmesi lazım. Bunun yapılması da mesleki dayanışmayı sıklaştırmak ve özenle sesinizin çıkmasını sağlayacak bir kampanyalaşma politikası izlemelisiniz bunun faydası olacağını düşünüyorum. Sayısız yerel basın kuruluşusunuz hep birlikte aynı sesi verdiğinizde yüksek mecralara sesinizi duyurmanız biraz daha kolay olacaktır. Bu noktada önemli bir çaba sarf etmek gerekir ve bu mücadeleyi bu yol ile yükseltmek gerekir. Ben her zaman sizi sağ omzumdaki melek olarak görüyorum. Siz değerli basın mensuplarından gelen eleştirilerin bile beni düzeltmek amacıyla geldiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

KORKMAZ: “ MÜCADELEYİ SİZİNLE BERABER SÜRDÜRECEĞİZ”

AYGAD yönetimi ikinci ziyaretini Maltepe’ye atanan yeni İlçe Emniyet Müdürü Efkan Korkmaz’a gerçekleştirdi. Ziyarette konuşan Korkmaz, “ Bölgemizde ve ilçemizde Toplumun huzur ve güvenini sağlamak amacıyla çok büyük bir çaba içerisinde olacağım bunu öncelikle ekibimle beraber daha sonra da siz değerli basın mensuplarıyla beraber yapacağız. Yani bu alandaki mücadeleyi hep birlikte yükselteceğiz. Önemli bir mesleği temsil ediyorsunuz. Bir nevi toplumun aynası görevini üstlendiğinizin bilincindeyim. AYGAD yönetimine ve üyelerine başarılar diliyorum” dedi.

BAŞKAN KILIÇ: BİZLER GELİP GEÇİCİYİZ AMA GAZETECİLER KALICI”

AYGAD Yönetimi son ziyaretini ise Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a yaptı. Ziyarette konuşan Ali Kılıç, “Yerelde bu işin cılkı çıkmış durumda, mesleğe tekrar bir saygınlık kazandırmamız lazım. Yani eline bir fotoğraf makinesi alan kendini gazeteci diye pazarlıyor. Dolayısıyla orada burada çirkin ilişkiler içerisine giriyor. Bunlara bizlerde yerel yöneticiler olarak zemin hazırlıyoruz. Aman yazmasın şöyle olsun aman yazmasın böyle olsun gibi kirli ilişkilere girince hem bu taraf kirleniyor hem karşı taraf kirleniyor. Dolayısıyla uzun vadede bu mesleğe en büyük ihaneti etmiş oluyoruz. Çünkü bizler burada gelip geçiciyiz. Şu koltukta oturanlar gelip geçici ama siz burada kalıcısınız. Kimleri gördü bu ülke kimleri görecek. Sadece buradan yola çıktığınızda aslında AYGAD’ın örgütlülük esasında bir araya geliyor olması her bölgeden arkadaşların olması, uzlaşı ve bölgeye değer katma mücadeleniz müthiş bir artı değerdir” diye konuştu.

KILIÇ: YEREL YÖNETİMLER ELEŞTİRİYE AÇIK OLMALI”

Konuşmasında eleştirinin önemine vurgu yapan Başkan Kılıç: “Eleştiri saygın olduğu müddetçe bir yerel yönetim olarak ondan beslenmek lazım. Ama eğer bu eleştirinin amacı sadece bir şey koparmaksa takdir edersiniz ki o zaman zıtlaşmalar başlar. Bu tür olayları geçmişte yaşadık ve hala yaşamaya devam ediyoruz. Hiç birisini ciddiye almıyorum, hiçbirisinin önünde diz çökmedim çökmem de. Çünkü kişisel çıkarlar doğrultusunda yapılanların yanlış olduğunu biliyorum. Ama toplumun ve bölgenin yararına yapılan her öneri ve eleştiriye tam destek vereceğimizin bilinmesini isteriz. Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyetinin yeni yönetimi bölgelerinde değerli olan gazetecilerden oluşması hepimizi sevindiriyor. Hem mesleğe hem de bölgeye değer katacağını umut ediyorum. Bu anlamda Başkan ve yönetimine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Reklamı Geç