Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AYNI GİRİŞİM İÇİN BU KEZ DE BÜYÜKŞEHİR İMAR KOMİSYONU DEVREDE…

Çekmeköy Hamidiye Mahallesi’nde özel

Çekmeköy Hamidiye Mahallesi’nde özel eğitim alanı yapılarak satış yetkisi verilen 7.028,80 metrekarelik 465 ada 1 parselin mahkeme tarafından iptal edilen meclis kararının aynısı bu kez de İBB imar komisyonu tarafından yapıldı. 2018’de CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş’ın açtığı dava sonucu iptal edilen kararın büyükşehir meclisindeki benzer girişimine bu kez de meclis üyeleri itiraz dilekçesi verdi. İtirazın kabul görmemesi halinde konu yeniden mahkemeye taşınacak.

Çekmeköy Hamidiye Mahallesi’nde İETT otobüslerinin son durak yeri olarak kullandığı mülkiyeti belediyeye ait olan 465 Ada 1 Parsel yeniden gündemde. Geçtiğimiz yıllarda Çekmeköy Belediye Meclisi’nde ‘özel eğitim alanı’ yapılarak oy çokluğu ile belediye başkanlığına satış yetkisi verilen 7.028.80 metrekarelik yer, uzun süre tartışmalara neden olmuş ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş’ın Avukatı Çetin Çağlar aracılığı ile İstanbul 11. İdare Mahkemesi’ne açtığı dava sonucu karar iptal edilmişti. CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, söz konusu bölgede özel eğitim alanına değil, devlet okuluna ihtiyaç olduğunu savunarak buraya ilkokul yapılmasını istemişti. 25.10.2018 yılında mahkemenin oybirliği ile verdiği iptal kararının ardından bu kez de İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu tarafından benzer bir girişimde bulunularak, 1/5000’lik Çekmeköy Nazım İmar Planı’nda ‘kültürel tesis alanı’ olan yerin ‘özel eğitim tesis alanına’ çevrilmesi için plan değişikliği teklifi verildi. Söz konusu değişiklik teklifine itiraz, bu kez de CHP ve İYİ Parti’den geldi.

CHP Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Murat Cirav, İYİ Parti Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Bora Kılıç, CHP Çekmeköy Meclis Grup Başkanvekili Ünal Bellek ve CHP Çekmeköy Meclis Üyesi Kamil Özkanca, İBB Planlama Müdürlüğü’ne verdikleri imar planı değişikliği itiraz dilekçesinde, bu yerin ilçe milli eğitim müdürlüğü görüşü doğrultusunda ilkokul olmasının daha doğru olacağını savundular. İtiraz dilekçesinin sonuç kısmında; “15.02.2019 t.t’li 1/1000 ölçelki uygulama imar planı değişikliğinde ‘Eğitim Tesis Alanı’nda kalan ve ilgili yönetmelik gereği alt fonksiyon belirlenmesi amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görüşü doğrultusunda ‘İlkokul’ olması önerilen 465 ada 1 parsele ilişkin hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı değişikliği teklifleri 12.12.2019 tarih ve 1041 sayılı İBB meclis kararı ile 1/5000 ölçekli planın reddi ve 1/1000 ölçekli planda da ‘Özel Eğitim Alanı’na alınması şeklinde uygun görülerek, Çekmeköy Belediyesi mülkiyetindeki 7.028,80 metrekare yüzölçümündeki 465 ada 1 parselin 18.12.2018 onanlı 1/1000 ölçekli plan değişikliği ile ‘Özel Eğitim Alanı’na alınması sonucu, kurum ihtiyaçları doğrultusunda, önceki meclis kararları da dikkate alınarak parselin yeniden ‘İlkokul Alanı’ olarak ayrılması gerektiğinden 18.12.2019 onanlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine itirazımızın 3.194 Sayılı İmar Kanunu’nun 8. Maddesi gereği değerlendirilmesini talep ediyoruz” denildi.

İtiraz dilekçelerinin olumlu sonuçlanmaması halinde yeniden yargı yoluna gideceklerini gazetemize açıklayan CHP Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Murat Cirav, İYİ Parti Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Bora Kılıç, CHP Çekmeköy Meclis Grup Başkanvekili Ünal Bellek ve CHP Çekmeköy Meclis Üyesi Kamil Özkanca, “Bölgenin ihtiyacı ve halkın isteği bu yerin devlet okulu yapılması yönünde. Hal böyle iken özel eğitim tesis alanı, bu yerin satılarak özel okul yapılması ve herkesin çocuklarını gönderemediği bir eğitim kurumu olması anlamına geliyor. Geçmiş yıllarda aynı karar alındı ve aynı girişimde bulunuldu. CHP İlçe Başkanımız Sayın Hüseyin Kızıldaş’ın açmış olduğu dava sonucu yüce Türk adaleti gereken cevabı verdi ve kararı iptal etti. Benzer durum şimdi İBB İmar Komisyonu tarafından yapılmak isteniyor ve bizler burada da halkımızın menfaati gereği, bu girişimi durdurmak için üzerimize düşen görev ve sorumluluğu yerine getireceğiz. İtirazımız kabul görürse ne ala, görmez ise yeniden yargı yoluna gidip geçmiş kararı da emsal göstererek davamızı açacağız” şeklinde konuştular.

Reklamı Geç