Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAKAN SOYLU REFERANDUM MESAJLARINI ESNAF BULUŞMASINDA VERDİ…

Referandum çalışmaları kapsamında Ümraniye’de

Referandum çalışmaları kapsamında Ümraniye’de bir dizi temaslarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çeşitli dernek ziyaretlerinin ardından buluşarak mini bir miting yaptığı Esnaf Odası’nda; “Arkamıza dönüp bakmaktan, geleceğimize dair endişe etmekten çok yorulduk. Artık önümüze; 2023’e, 2053’e ve 2071’e bakmak istiyoruz” dedi. Oda Başkanı Mehmet Özdil de Bakan Soylu’ya esnafın taleplerini ileten bir dosya sundu…

ümraniye esnaf oda süleyman soylu 1116 Nisan’da yapılması planlanan referandum çalışmaları kapsamında Ümraniye’de bir dizi programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sabah Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratları Derneği (TİAB) üyeleriyle bir araya geldi. Burada hemşerilerine seslenen Bakan Soylu, “Milletimiz ferasetle akkartal.org karar verecektir. Ama yine de desteklerinizi bekliyoruz” dedi. Soylu, daha sonra; Ümraniye’de bulunan Yomralılar Derneği’ni ziyaret ederek Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi hakkında bilgi verdi ve Yomralılar’ın desteklerini beklediklerini dile getirdi. Soylu ardından, Ihlamurkuyu Mahalle Muhtarlığını ziyaret etti.

ümraniye esnaf oda süleyman soylu 12İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gerçekleştirdiği ziyaretlerin bir diğer durağı; Ümraniye Esnaf ve Sanatkârlar Odası oldu. Ümraniyeliler; Bakan Soylu’yu karşılamak için Üraniye Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na akın ederken; Belediye Mehter Takımı da karşılamada hazır bulundu. Soğuk havaya rağmen katılımın yoğun olduğu programa Bakan Soylu ve Belediye Başkanı Hasan Can ile Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Özdil’in yanı sıra; Kaymakam Suat Dervişoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ümraniye esnaf oda süleyman soylu 5Programın açılış konuşmasını Esnaf Odası Başkanı Mehmet Özdil yaptı. Esnafın vergi yükü, stopaj ve yüksek sigorta primleri gibi çeşitli sıkıntılarına değinen Başkan Özdil, “Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren bir Esnaf Odası olarak bizler karınca kararınca esnafımızın yükünü hafifletme adına çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Örneğin aidatları düşürmek ve ticari hayatının canlanmasını sağlayacak indirim ve kampanya anlaşmaları yapmak gibi. Önümüzdeki hedef aidatları tamamen ortadan kaldırmak” dedi ve esnafın hükümetten işlerini geliştirecek yeni adımlar atmasını beklediğini kaydetti. KOSGEB kredilerine de değinen Özdil, esnafın biran evvel kredileri beklediğini söyledi. Esnafın talep ve beklentilerini bir dosyada toplayan Başkan Özdil, bu dosyayı Bakan Soylu’ya iletti.

ümraniye esnaf oda süleyman soylu 9Belediye Başkanı Hasan Can, “Allah bu davaya gönül vermiş herkesi muhafaza etsin. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diyerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Hoş geldiniz” dileklerini iletti.

ümraniye esnaf oda süleyman soylu 3İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ümraniyelilerin coşkulu karşılamasından mutluluk duyduğunu dile getirerek; “Arkamıza dönüp bakmaktan, geleceğimize dair endişe etmekten çok yorulduk. Artık önümüze; 2023’e, 2053’e, 2071’e bakmak istiyoruz” dedi. Bakan Soylu, 16 Nisan’daki referandumda oylanacak Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi hakkında vatandaşlara bilgi vererek, yeni sistemle geleceğe endişeyle değil umutla bakılabileceğini dile getirdi.

ümraniye esnaf oda süleyman soylu 2Ümraniye Esnaf Odası binası önünde kurulan platformda esnafa hitap  eden Soylu, ülkedeki istikrarın ekonomi için önemine dikkati çekerek, 7 Haziran  seçimlerini anımsattı. Soylu, ülkede tek başına iktidar kurulamamasını, Türkiye’yi  yıllardan beri faizle sömürenlerin, Türkiye’yi kendi mallarına mahkum edenlerin,  ülkeyi karıştırmak isteyenlerin ellerini ovuşturarak izlediğini anlattı.

ümraniye esnaf oda süleyman soylu 12Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü dile getiren Bakan Soylu, “Kışın  çocuklarımız dağlardalar. Hem de sığınak sığınak, mağara mağara… Bilmenizi  istiyorum. Herkes yemin etti, bu terörü bitireceğiz. Ülkemiz güçlü yarınlara adım  atacak. Ülkemiz dünyanın gelişmiş ülkeleriyle rekabet edecek. Enflasyonu  çökertmenin temel sebebi terörü bitirmektir. Hükümetimizin politikası budur. Kıymetli Cumhurbaşkanımızın talimatı nettir ve açıktır. Başbakanımızın direktifleri açıktır. Arkadaşlarımızın gayretleri açıktır. Kol  kola, omuz omuza, güvenlik kuvvetlerimizle beraber bu illeti Türkiye’den  sileceğiz. Bunu herkes bilsin” değerlendirmesini yaptı.

ümraniye esnaf oda süleyman soylu 4Bakan Soylu, şöyle devam etti: “Ben kendimi çok yoruyorum. Yorulmama gerek yok. Kılıçdaroğlu buraya çıksa daha güzel anlatacak. Kılıçdaroğlu ne diyor? ‘Getirdikleri sistemi  size anlatayım’ diyor. Bir başbakan başka partiden olur, bir cumhurbaşkanı başka  partiden olursa birbiriyle kavga ederler’. Tam da biz de onu anlatmak istiyoruz. 600 delegeyi ayarla, yıllarca genel başkan ol.  Seçim kaybetmişsin, seçim kazanmışsın kimse sana bunun hesabını sormaz. Ama eline  bir pusula vermişler, demişler ki ‘sen bu darbe anayasalarını muhafaza  edeceksin’. ‘Sana ne milletten, millete gitmeyeceksin’, bunları söyle milleti  kutuplaştıracaksın.”

ümraniye esnaf oda süleyman soylu 13“Bu ülke ilk kez böyle bir fırsatı 300 yıldan beri yakaladı” diyen  Soylu, şunları söyledi: “Allahımıza hamdediyoruz. Eğer ikinci büyük sıçramayı yakalamak istiyorsak bunu bir tek kişiyle başarabiliriz, o da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Başka kimseyle değil, bu çok net. Bu ülkenin 81 vilayetini  gezen, insanlarını tanıyan, ilçelerin yüzde 90’ına çocukluğundan beri her  vesileyle giden kardeşiniz olarak bunu söylüyorum. Bu fırsatı yarına taşıyabilmemiz için gün bugündür. Biz bunu kıymetli Cumhurbaşkanımızın dışında  kimseyle aşamayız. Ürkütüyorlar, korkutuyorlar, sindiriyorlar, geri adım  attırıyorlar ve vazgeçiriyorlar, millet her zaman aynı zilletle karşı karşıya  kalıyor. Bugün o gündür. Bunu her birlikte yarına taşıyacak anlayışı ortaya  koyalım.”

ümraniye esnaf oda süleyman soylu 6

ümraniye esnaf oda süleyman soylu 8

ümraniye esnaf oda süleyman soylu 7

ümraniye esnaf oda süleyman soylu 1

Reklamı Geç