Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAKKAL ESNAFI, RESUL TAŞCI VE EKİBİNE TEK LİSTE İLE GÜVEN TAZELEDİ..

Esnaf Odaları’nda kongre heyecanı

Esnaf Odaları’nda kongre heyecanı devam ediyor. Bugün genel kurulunu gerçekleştirerek ekibiyle birlikte tek liste halinde yeni dönem için güven tazeleyen Ümraniye Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Resul Taşcı, “Esnafımızın hali perişan. Kısıtlı imkanlar ve zor şartlar altında bu kurumu ayakta tutmaya çalışıyorum. Geçmiş dönemlerde kıldan tüyden nedenlerle hakkımda soruşturma açıp ceza almama sebep olan müfettişler için şimdi devletin resmi makamları bunların FETÖ’cü olduğunu bildiriyor. Peki benim mağduriyetim ne olacak onu bilen yok” diyerek esnafa derdini döktü.

Ümraniye Bakkallar, Bayiler ve Büfeciler Esnaf Odası’nın genel kuruluna; İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karataş, ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı, Ümraniye Marangozlar Odası Başkanı ve 2017 yılının Ahi Babası Suat Yazıcı, CHP İlçe Başkanı Cafer Aktürk, Ümraniye Şoförler Esnaf Odası Başkanı Nezih Mert, Ümraniye Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet Yıldız, Dudullu Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Vedat Boz, Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Mustafa Birol Kalyoncu, Avukat Özgür Kip, civar ilçelerin esnaf örgütü temsilcileri ve çok sayıda meslek grubu temsilcisi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan genel kurulda önce geçmiş dönem faaliyet raporu ile hesap gelir ve giderleri okunarak ibra edildi ardından yeni döneme ilişkin tahmini bütçe ve planlanan projeler genel kurula sunuldu. Tüm raporların oybirliği ile onandığı kongrede katılımcılara hitap eden Başkan Resul Taşcı, adeta esnafla dertleşti. Bakkalların başını çektiği küçük ve orta boy esnafın her geçen gün daha da sıkıntıya düştüğünü ifade eden Resul Taşcı; “Üye sayımız sürekli düşüyor. Sizlere daha güzel hizmetler üretmek istediğimiz odamızı imkansızlıklar ve zor şartlar altında ayakta tutmaya çalışıyoruz” dedi.

Bugüne kadar her ortamda küçük esnafın ezilmemesi için çaba gösterdiğini ve esnafın her türlü derdini ve sıkıntısını yetkililerin daha iyi duyması için sürekli dile getirdiğini kaydeden Resul Taşcı, “Baktılar ki çok konuşuyorum, kıldan tüyden nedenlerle hakkımda olur olmaz bir sürü soruşturma başlattılar. Yetmedi cezalar almama sebep oldular. Şimdi devletimizin resmi kurumları bana bu cezaların verilmesine sebep olanların FETÖ’cü olduğunu bildiriyor. Peki benim bunca zamandır çektiğim sıkıntılar ve mağduriyetim ne olacak? Kim benim bu mağduriyetimi nasıl telafi edecek?” diye sordu. Uzun yıllar bakkal esnafının temsilcisi olduğunu kaydeden Taşcı, “Göreve başladığımda kafamda siyah gür saçlarım vardı, şimdi o saçlar da sizin için uğraşmaktan uçtu gitti” şeklinde konuştu…

Bölgede uzun yıllar bakkal esnaflığı yapmış ticaret erbaplarına anlamlı plaketlerin verildiği genel kurulda yine Oda Üyesi esnaf bir şehit babasına verilen plaket de salonda duygu yüklü anlan yaşanmasına neden oldu. Şehit babasının plaketini İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz ve Oda Başkanı Resul Taşcı birlikte verdiler.

Bakkal esnafının söz alarak mesleki açıdan sorun ve sıkıntılarını gündeme getirdiği kongrede taleplere cevap veren yetkili isim İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz oldu. Yanı başımızda devam eden Suriye’deki iç savaşın neden olduğu göç dalgasının bu ülkenin en önemli sorunu olduğunu dile getiren Yılmaz, “Suriyeliler meselesi en başta siz esnafımızı olumsuz etkiliyor. Suriyelilerin vergisini, maaşını her türlü yardımını yapan devletimizin sizin için de aynı imkanları sağlamasını çok talep ettik lakin bu olmadı” dedi.

Reklamı Geç