Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN HİLMİ TÜRKMEN; “ÜSKÜDAR BİR HOŞGÖRÜ ŞEHRİDİR”

Üsküdar Belediyesi’nin Kuzguncuk Bostanı’nda

Üsküdar Belediyesi’nin Kuzguncuk Bostanı’nda düzenlediği Hıdırellez ve Fide Dikim Şenliği’nde eğlenceli bir gün yaşayan çocuklar fide dikti. Mahalleli vatandaşlarla buluşup çocuklarla birlikte fidelere su veren ve meyve fidesi dağıtan Başkan Hilmi Türkmen; “Üsküdar bir hoşgörü şehridir” dedi.

Üsküdar Belediyesi, yazın gelişinin habercisi olan Hıdırellez ve fide dikim şenliği düzenledi. Kuzguncuk Bostanı’nda düzenlenen geleneksel Hıdırellez ve fide dikim şenliğinde çocuklar fideleri toprakla buluşturdu. Etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Etkinliğe katılanlara  çeşitli sebze ve meyvelerin fideleri dağıtıldı. Öğrenci ve vatandaşlar belediye  başkanı Hilmi Türkmen ile birlikte fideleri toprağa dikti. Fidelere  can suyu veren çocuklar güzel anlar yaşadı. Öğrencilerin fide dikim anları renkli görüntüler oluşturdu. Öğrencilerden oluşturulan müzik grupları alanda mini konser verdi.

Etkinlikle ilgili konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar’da özellikle Hıdırellez Bayramı ve fide dikim şenliği Kuzguncuk’taki bu bostanda yapılınca çok anlamlı oluyor. Kuzguncuk çok özel bir yer. Dünyada Üsküdar denilince akla  gelen ilk yerlerden birisidir Kuzguncuk. Kuzguncuk’ta her coğrafyadan her dinden insan var. Burası tam bir hoşgörü şehri. Tam bir kardeşlik ve sevgi ikliminin buluştuğu yer. Hıdırellezin Türkiye’de en iyi kutlanacağı yer neresi Kuzguncuk. Bugün burada toprakla suyu,  toprakla fideyi buluşturuyoruz. Bu fideleri bu fidanlarımız dikiyorlar. Hepsi bizim gencecik fidanlarımız yavrularımız. Hıdırellez baharın, sevginin müjdecisidir. Bu yavrularımız ve bu fidelerimizle birlikte dünyaya mesaj veriyoruz; artık çocuklar ağlamasın, çocuklar öksüz yetim kalmasın. Savaş, çatışma, kan, gözyaşı olmasın” dedi.

Reklamı Geç