Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN HİLMİ TÜRKMEN, ÜSKÜDAR MEYDAN PROJESİNİ ANLATTI..

Üsküdar Belediyesi’nin kültür faaliyetlerinde

Üsküdar Belediyesi’nin kültür faaliyetlerinde kullanılmak üzere hizmete aldığı Valide Sultan Gemisi’nde vatandaş ile Boğaz turuna çıkan Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 2018’de bitecek olan Üsküdar Meydan ve Harem-Beylerbeyi Yürüme ve Bisiklet Yolu Projelerini CNN Türk canlı yayınında anlattı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, CNN Türk canlı yayınında sorulan soruları yanıtladı, “Şu anda devam etmekte olan Üsküdar Meydan çalışmasında son 2 ayın içerisindeyiz. Kazıklı teras sistemi adı verdiğimiz çalışmada artık kazıkların çakılması ve üzerine tablaların atılması aşamasındayız. Üsküdar meydanındaki keşmekeş trafik ve yaya sirkülasyonundaki yoğunluğun rahatlaması için bu proje ile 12.800 metre kare alan kazanmış olacağız” dedi.

Denize dolgu yapıldığı algısının yanlış olduğunu vurgulayan Başkan Hilmi Türkmen, “Burada yapılan çalışma kazıklı teras sistemi adı verilen bir çalışmadır. Kazıklar çakıldıktan sonra üzerine tablayı koyduğumuzda alt tarafta deniz doğal sınırını, kıyıya kadar uzantısını devam ettirecek. Şemsi Paşa Camii’nin önündeki alanı Ocak ayının sonuna bitirmiş olacağız, Üsküdar Meydanındaki tüm çalışmaları da Haziran ayı gibi toparlamış olacağız. Üsküdarlı hemşehrilerimiz bu işin cefasını çekti, inşallah sefasını da sürecekler.  Tüm bu çalışmalar bittiğinde hem meydan büyümüş olacak hem de Harem’den Üsküdar’a, Üsküdar’dan Beylerbeyi’ne kadar olan sahil düzenleme projesi kesintisiz yaya yolu, bisiklet yolu ve araç yolunu tamamlamış olacağız” dedi. Yağmur sularından olumsuz etkilenen Üsküdarlılar için kanal çalışmasının devam ettiğini dile getiren Türkmen, “Tüm bu sıkıntılar, oluşan görüntüler gelecek yazın başında tamamen tarihe karışacak” ifadelerini kullandı.

“Üsküdar Metrosunu Açıyoruz”

Kazıklı teras sistemi yalnızca Üsküdar Meydanının önündeki alanı genişletmeyi hedefliyor diyen Başkan Türken, “Kazıklı teras sistemi yalnızca Üsküdar Meydanındaki alanda mevcuttur.  Gerek Harem’e doğru gerekse Beylerbeyine doğru sahilde genişletme çalışması projede bulunmuyor. Marmaray’ın burada bulunması ve bu ayın sonunda açılması planlanan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattının son durağı olma hasebiyle buradaki meydanı denize doğru genişletiyoruz. 80 bin metre kare olacak olan meydan, İstanbul’un en güzel meydanı, en güzel sahili olacak” dedi.

Reklamı Geç