Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN İLUK; “İETT EMEKÇİLERİMİZ SAHİPSİZ DEĞİLDİR..”

İETT çalışanlarının uğradığı şiddet

İETT çalışanlarının uğradığı şiddet karşısında sessiz kalmayan Hizmet-İş Sendikası İstanbul 3 No’lu İ.E.T.T Şube Başkanı Mustafa İluk, geçtiğimiz yılbaşında Kartal-Şekerpınar hattında görevli Şoför Zafer Koç’un uğradığı saldırı sonucu yaralanması hakkında devam eden hukuki sürecin takipçisi olduklarını açıkladı. Başkan İluk, açıklamasında, “Gerek İETT Genel Müdürlüğü, gerekse İBB Yönetimi yaptığımız tüm uyarı ve gerekli tedbirlerin alınması konusundaki taleplerimizi maalesef karşılamamakta, İETT emekçilerini her türlü saldırıya açık halde çalıştırmaya devam etmektedir” dedi.

Konuya ilişkin bir basın açıklaması yapan Hizmet-İş Sendikası İstanbul 3 No’lu İ.E.T.T Şube Başkanı Mustafa İluk, şunları kaydetti: “Hepinizi HİZMET-İŞ Sendikası adına saygı ve hürmetle selamlıyorum. Bu yılın başında İETT Şoförü üyemiz Zafer Koç’un Kartal-Şekerpınar Mahallesi hattında çalışırken trafik magandası tarafından uğradığı saldırı sonucu kolundan ağır şekilde yaralanmıştı. Tedavi süreci halen devam etmekte ve kolundaki güç kaybından dolayı çalışabilecek durumda değildir. Davanın sonuna kadar takipçisi olacağız ve trafik magandalarının en ağır cezaları almaları için hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz.

Saldırının akabinde, İETT emekçilerinin can güvenliğinin sağlanması amacıyla ilgili makamlara, şoför kabinlerinin gelebilecek saldırıları engelleyecek şekilde kapatılması gibi bir takım talep ve önerilerde bulunmuştuk. Ancak aradan geçen bunca zamana rağmen emekçilerin can güvenliğinin sağlanması adına hiçbir adım atılmaması, güvenlik taleplerimizi bir kez daha yinelemek durumunda bırakmıştır. İETT emekçileri gecenin geç saatlerinde, sabahın sessizliğinde hiçbir koruma kalkanı olmadan güvenliksiz bir ortamda saatlerce direksiyon sallamaya devam etmektedir.

Şoför arkadaşlarımıza yönelik zaman zaman gündeme gelen alçak ve insanlık dışı saldırılar bizleri düşündürmektedir. İETT Emekçileri İstanbul’un en vefakâr, pandemi döneminin ise asıl kahramanlarıdır. Herkesin sokağa çıkmaya korkar olduğu zamanlarda İstanbulluların ulaşım ihtiyaçlarının sekteye uğramaması için hem kendilerinin hem de ailelerinin hayatlarını hiçe sayarak görev yapmışlardır. Pandemi döneminde İETT Emekçilerinin yüzde 20 si Covid-19’a yakalanmış, yüzde 20’si temaslı olarak tedavi görmüş, 7 arkadaşımız da maalesef hayatını kaybetmiştir.

HİZMET-İŞ Sendikası olarak bu vesileyle, vefat eden kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyoruz. Hastalıkla mücadele eden emekçilere Cenabı-ı Hak’tan şifalar diliyoruz.   Pandemi dönemine gösterdikleri öz veriyle gönüllerde taht kuran İETT emekçileri, sahipsiz değildir. Gerek İETT Genel Müdürlüğü, gerekse İBB Yönetimi yaptığımız tüm uyarı ve gerekli tedbirlerin alınması konusundaki taleplerimizi maalesef karşılamamakta, İETT emekçilerini her türlü saldırıya açık halde çalıştırmaya devam etmektedir.

Şoför kabinlerinin kapatılması konusundaki haklı talebimizin sadece insan hayatı olduğunu maliyetin insanın canından daha mı önemli olduğunu buradan sormak istiyorum. İETT emekçilerinin can güvenliği için araç kabinlerinin kapatılarak çalışma ortamının iyileştirilmesini istiyoruz. Hiçbir arkadaşımızın hastalanmasına, saldırılar yüzünden yaralanmasına ve vefat etmesine tahammülümüz yoktur. Bir yandan salgın, bir yandan bin bir türlü saldırılara maruz kalan İETT emekçilerinin fedakârca çalışmalarının karşılığı fiili ve sözlü şiddet değil, sıcak bir tebessüm olmalıdır. HİZMET-İŞ Sendikası olarak, şiddetin her türlüsüne karşıyız.

İETT Emekçilerine şiddet gösterme cüretinde bulunmuş herkesin gerekli cezaları alması için devam eden hukuki süreçler, Sendikamız tarafından büyük bir hassasiyetle takip edilmektedir. Şoför arkadaşlarımızı hedef alanlara karşı sesimizi her platforma yüksek sesle dile getirmeye devam edeceğiz. Arkadaşlarımızın insan onuruna yakışır çalışma koşullarına kavuşması için mücadele etmeye ve emekçilerin sorunlarını dile getirmeye devam edeceğiz. Yaşasın İETT Emekçileri’nin Mücadelesi, diyoruz…”

Reklamı Geç