Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN İSMAİL ERDEM; “8 YILDA BOYUMUZDAN BÜYÜK İŞLER BAŞARDIK”

Geçtiğimiz 10 Ocak Çalışan

Geçtiğimiz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bölge yerel basın temsilcileriyle kahvaltılı sohbet programında buluşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, hem günün anısına birer plaket takdim etti hem de ilçe ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

sancaktepe yerel basın agırladı 3Gazetemizin plaketini İmtiyaz Sahibi Kenan Baylam’ın aldığı toplantıya Başkan İsmail Erdem’in yanı sıra Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Genç ve Basın Yayın Müdürü Abdülhamit taksimpark.com Kaygısız ile belediye basın danışmanları ve bölgede görev yapan yerel basın mensupları katıldı. Yerel ve ulusal tüm basın mensuplarının kamu görevi yaptığına işaret eden Başkan Erdem; “Doğru ve tarafsız yayın yapan tüm basın kuruluşlarının her zaman yanındayız” dedi.

sancaktepe yerel basın agırladı 5Sancaktepe özelinde göreve gelişlerinin 8. yılını doldurmak üzere olduklarını ifade ederek sözlerine başlayan Başkan İsmail Erdem; sağlıktan eğitime, ulaşımdan, spor, kültür sanat ve sosyal belediyeciliğe kadar hayatın her alanında gerçekleştirdikleri hizmet ve yatırımlara ilişkin bilgiler verdi. “2 ay sonra 8. yılımızı tamamlıyoruz. Geçen süre zarfında boyumuzdan büyük işler başardım” diyen Başkan Erdem; “Bu memleket için taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. Yapılacak başka iş yok mudur elbette vardır, eksikler bitmiş midir elbette bitmemiştir. Hayat devam ederken sürekli yeni ihtiyaçlar ve istekler oluşmakta bizler de belediyeci olarak hepsine yetişmeye çalışmaktayız” dedi.

sancaktepe yerel basın agırladı 2Yıllık 25-30 bin civarında göç alan Sancaktepe’nin nüfus artışı bakımından İstanbul’da Esenyurt’tan sonra ikinci sırada geldiğini kaydeden Başkan Erdem; “Gelişen genç ilçe Sancaktepe, her alanda kazandığı yatırımlarla çekim merkezi olmaya devam ediyor. Vatandaşımızın istifade ettiği mükemmel hizmetleri bölgeye kazandırdık. Eğitimde ilçemize 16 yeni okul yaptırdık. 300 kişilik dev öğretmen kadromuz, bilgi evlerimiz, eğitim ve kurs merkezlerimizle eğitim gören yavrularımızın gelişimine ekstra destek ve takviye sunuyoruz. Bilgi merkezlerimizin kayıtlı üyesi 45 bini, gençlik merkezlerimizin ise 16 bini buldu” dedi.

sancaktepe yerel basın agırladı 1Spor alanında İBB’den sonra ikinci sırada geldiklerini ifade eden Başkan Erdem; “Lisanslı 16.100 sporcusuyla Sancaktepe İstanbul’da büyükşehirden sonra ikinci sırada geliyor. Halkımızın yüzde 10’u programlı spor yapıyor. 3 kapalı spor salonu, 3 yüzme havuzu, güreş takımı, 2 şehir stadı, sabah sporları için parkurlar ve daha nice spor merkezlerini ilçemize kazandırdık, yenilerini kazandırmaya devam ediyoruz” dedi.

sancaktepe yerel basın agırladı 4Sağlıkta da önemli hizmet ve yatırımlar yaptıklarını söyleyen Başkan Erdem; “27 adet sağlık merkezimiz oldu. 400 yataklı devlet hastanemizin bölgeye kazandırılmasında önemli katkılarımız oldu ve koğuş sisteminin olmadığı otel konforundaki tek yataklı hastanemiz çok yakında hizmete giriyor. Yine Avrupa ve Türkiye’nin en büyük sağlık tesisi Şehir Hastanesi de Sancaktepe’ye yapılıyor. Bu hastanemiz de bahçesine ambulans uçak inebilecek piste sahip tek sağlık tesisi olacak” dedi.

Ulaşım hizmetlerini de anlatan Başkan Erdem; “Metromuz geliyor. Üsküdar Yamanevler arası deneme seferleri başladı. Ağustos ayında Madenler’e kadar etabı tamamlanacak ve 3 Ocak’da dolar krizi yüzünden ihalesi 3 Mart’a ertelenen Sancaktepe metrosu da yakın bir zamanda bölgenin ulaşım ağına önemli bir katkı sağlayacaktır. Yine bir başka önemli ulaşım yatırım da Haydarpaşa Garı Sancaktepe’ye gelecek. 3. Köprünün Pendik Hızlı Tren hattı ile buluşması Sancaktepe’da yapılacak bir aktarma istasyonu ile sağlanacak” dedi.

Göreve gelirken “Gelişimi takip edin” diye yola çıktıklarını kaydeden Başkan İsmail Erdem; “Sancaktepe’yi sağlığın, eğitimin, sporun, ulaşımın, kültürün, sanatın ve sosyal yaşamın merkezi haline getirdik. Hiçbir zaman popülist olmadık. Verdiğimiz tüm sözleri fazlasıyla yerine getirdik. Vatandaşımıza asla mahcup olmadık. 8 yılda 28 yıla sığdırılamayacak kadar işler yaptık. Geçen sürede boyumuzdan büyük işler yaptık diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Başkan İsmail Erdem, Anayasa değişiklik paketi ve referandum oylamasına yönelik de; “Biz hiçbir zaman halkımızdan ve milletimizin iradesinden korkmuyoruz aksine milli iradenin tecellisine saygı duyuyor ve sahip çıkıyoruz. Önümüzdeki referandum oylamasında da halkımızın vereceği kararın ülkemizin ve milletimiz menfaatine olmasını diliyoruz” dedi.

Reklamı Geç