Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN KELEŞ, “HESABINI VEREMEYECEĞİMİZ HİÇ BİR ŞEYİ YAPMAYIZ..”

1. Olağan kongresini coşkulu

1. Olağan kongresini coşkulu bir katılımla gerçekleştiren Demokrasi ve Atılım Partisi DEVA Ümraniye Teşkilatı, Kuruculu Başkan Hasan Keleş ve yönetimiyle ‘devam’ kararı aldı. Genel Başkan Ali Babacan’ın görüntülü video ile partililere seslendiği kongrede konuşan Başkan Keleş, “Yarın hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şeyi yapmayız çünkü biz genel başkanımızdan böyle gördük” dedi. İstanbul İl Başkanı Erhan Erol ise, “DEVA Partisi’ni öyle bir tanıtacağız ki bu logoyu görmeyen, duymayan, bilmeyen kalmayacak” dedi.

DEVA Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığı, İBB Atakent Şehit Kaymakam Muhammed Safitürk Kültür Merkezi’nde 1. olağan kongresini coşkulu bir katılımla gerçekleştirdi. Türkülerin söylendiği halk konseri ile başlayan kongre divan seçiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile devam etti. DEVA Partisi genel merkez yöneticileri, İl Başkanı Erhan Erol ve ilçe başkanlarının katıldığı kongreye; Millet İttifakı ortakları CHP İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, İYİ Parti İlçe Başkanı Yüksel Karaçam, 6 siyasi partinin ilçe başkanları, delegeler, Ak Parti İlçe temsilcisi, STK temsilcileri, muhtarlar ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı. Kongrede Teşkilat Başkanı Mehmet Muaz Uzun tarafından okunan faaliyet raporları oy birliği ile onandı.

Delegelere, misafirlere ve partililere hitap eden Kurucu İlçe Başkanı Mimar Hasan Keleş, “Bundan tam 4 ay önce Genel Başkanımızın teveccühleriyle Ümraniye ilçe teşkilatını kurmakla görevlendirildim. Öncelikle İnternet üzerinden başvuran 4.000 gönüllümüz arasından 47 kişilik Yönetim Kurulumuzu, tüm Ümraniye’yi temsil edecek şekilde; bölge, cinsiyet, yaş ve meslek dağılımına özen göstererek oluşturduk. Partimizin yöneticiler için iki temel kriteri var: 1. iyi ve dürüst insan olmak 2. yaptığı işte başarılı, liyakatli olmak. Bu kriterlere uygun olarak oluşturduğumuz Yönetim Kurulumuzla birlikte süratle çalışmalara başladık. Bir yandan saha çalışmalarımızı yürütürken bir yandan da bu coşkulu kongrenin hazırlıklarını tamamladık” dedi.

“Ümraniye’de nereye gittiysek, kiminle konuştuysak genel başkanımız Ali Babacan’ın dürüstlüğüne ve bilgisine duydukları güveni dile getirdiler” diye devam eden Başkan Keleş; “Her gittiğimiz yerde Ümraniyelilerin, sorunların altında ezildiğine ve ümitlerini DEVA partisine bağladıklarına tanık olduk. Biz Ümraniye’deki tüm vatandaşlarımızla kucaklaşmak üzere yola çıktık, Ümraniye’deki her kesimden vatandaşlarımız da bizi özlemle bağırlarına bastılar” şeklinde konuştu.

“İnsanlar ilk terbiyelerini ailelerinden alırlar. DEVA ailesinde bizim de bir parti terbiyemiz var” diyen Keleş şöyle konuştu: “Biz hakaret etmeyiz, bağırıp çağırmayız, nezaket ve bilgi ile konuşuruz. Dinlemeyi konuşmaya tercih ederiz. “Her şeyi ben bilirim” demeyiz, bizden iyi bilenlere danışırız. Tutamayacağımız sözü vermeyiz. Hamaset yapmak yerine gecemizi gündüzümüze katarak vatanımız-milletimiz için çalışırız. Yarın hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şeyi yapmayız. Çünkü biz genel başkanımızdan böyle gördük.

Bizler Ümraniye’yi iyi tanırız, Ümraniye’de kimler yaşar biliriz. Ümraniye İlçesinde kimler var derseniz; Ümraniye’de, Türkiye’nin dört bir köşesinden gelmiş, her çeşit kimlik, ve siyasi görüşten, farklı inanç ve mezheplerden, 700 binin üstünde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı var. İşte tam da bu sebeple DEVA Ümraniye’ye çok yakışıyor. Çünkü DEVA kısa zamanda bütün Türkiye’nin partisi olmayı başarmış bir parti.

Ümraniye’de kimler var? Ümraniye’de benim gibi yaşı 50’yi geçmiş vatandaşlarımız var. Biz çok acı tecrübeler yaşadık. Halkımızın her kesimi farklı zamanlarda kimlikleri nedeniyle baskı gördü, haklarından mahrum edildi. Her dönemde birileri halkı böldü, birbirine düşürdü. Ne kadar bölünürsek o kadar küçüldük, fakirleştik. Halkımıza “ya bendensin ya da hainsin’ dediler. Sonra hain ilan ettikleri ile kendileri kol kola girdiler. Sonuçta kaybeden halk oldu, Türkiye oldu.

Geçmişte tekrar tekrar gördük ki biz aynı vücudun organları gibiyiz. Bizim gibi düşünmeyenler de özgür olmadıkça biz gerçekten özgür olamayacağız. Geniş toplum kesimleri zenginleşmedikçe biz de gerçek refaha kavuşamayacağız. İşte bu yüzden biz DEVA’da kimlik ve ideoloji siyaseti yapmıyoruz. Bizi birtakım kalıpların içine sokmaya çalışıyorlar. Biz bu kalıpların hiçbirine sığmıyoruz. Kutuplaştırmadan, ayrıştırmadan, dışlamadan siyaset yapıyoruz. Biz artık böl ve yönet politikalarının kurbanı olmayı reddediyoruz. Ümraniye’de yaşayan her kesimden, dürüst ve erdemli vatandaşımıza “başımızın üzerinde yeriniz var” diyoruz.

Şimdi, genç-yaşlı tüm Ümraniye DEVA’lı arkadaşlarıma soruyorum: Bizi bölmeye çalışanlara inat her kesimden vatandaşımızla birlik olmaya var mısınız? Sizin gibi görünmeyen, sizin gibi giyinmeyen, sizin gibi düşünmeyen, sizin gibi konuşmayan vatandaşlarımızın da haklarını savunmak için elinizden geleni yapacak mısınız? Ülkemize hizmet için onlarla omuz omuza çalışmaya hazır mısınız? Ümraniye’de sanayici var, esnaf var, girişimci var. Onlar ekonomideki belirsizliğin sıkıntısını en çok hisseden kesim. Onlar Türk lirasının itibarlı olduğu, enflasyonun ve faizlerin düşük, büyümenin yüksek olduğu Babacan’lı yılları çok iyi hatırlıyorlar.

Ümraniye’de; yaşlı, hasta, bakıma muhtaç vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımıza, insan onuruna yakışan şekilde hayatlarını sürdürmelerini temin edecek sosyal yardımlar – siyasi görüşlerine bakılmaksızın – ulaştırılacak. Ancak engellilerimiz de dahil olmak üzere, çalışabilecek durumdaki tüm vatandaşlarımıza, sosyal yardıma muhtaç olmadan yaşayabilecekleri iş imkanları oluşturulması DEVA partimizin öncelikleri arasındadır.

Ümraniye’de kadınlarımız var. Nasıl ki bir kuş tek kanatla uçamazsa bir ülke de nüfusunun yarısını yok sayarak yükselemez. DEVA partisinin %35 cinsiyet kotası bulunuyor. Biz de, yönetim kurulumuz dahil olmak üzere her kademede bu kotayı uyguluyoruz. Kadın üyelerimiz canla başla çalışıyorlar. Onlarla gurur duyuyoruz. Ümraniye’deki tüm kadınlarımızı komisyonlarımızda yer almaya davet ediyoruz. Şimdi, kadın-erkek tüm Ümraniye DEVA’lı arkadaşlarıma soruyorum: Ülkemizi yüceltmek için kadınlarımızla omuz omuza çalışacak mıyız? Kadına şiddete son vermek için tüm önlemleri almakta kararlı mıyız?

Ümraniye’de gençlerimiz var. Maalesef gençlerimiz gelecekten ümitlerini kesmiş durumda. Kaliteli eğitim alamıyorlar, hayatlarının en güzel yılları; üniversiteyi kazanamama, iş bulamama endişesiyle, korkularla, baskılarla geçiyor. Biz inanıyoruz ki DEVA, gençleri en iyi anlayan partidir. Yönetim kurulumuzda partimizin %20 genç kotasına uygun olarak gençlerimiz bulunuyor. Biz DEVA’da gençlerimize, yarını beklemeden; enerjinizle, yenilikçi anlayışınızla, bilişim teknolojisine hakimiyetinizle, kıvrak zekanızla, bugün aramıza katılın diyoruz.

Şimdi, genç-yaşlı tüm Ümraniye DEVA’lı arkadaşlarıma soruyorum: Gençlerimizle birlikte ülkemizi yarınlara taşımaya hazır mıyız? Hazır olmak zorundayız. Çünkü biliyoruz ki iş başa düşecek. Biliyoruz ki kötü yönetim yüzünden sürüklendiği bu ağır krizden ülkeyi, ancak liyakatli DEVA kadroları çıkarır. Üzerimizdeki ağır sorumluluğun bilinciyle gece gündüz demeden çalışıyoruz.

Sözlerime son vermeden önce ilçe teşkilatımızın kapısının tüm Ümraniyelilere açık olduğunu belirtmek istiyorum. Buyurun gelin fikir alışverişinde bulunalım, tartışalım, sorunlarınızı anlatın, dinleyelim, ortak akılla çözüm üretelim. İnsanlar hak ettikleri gibi yönetilirler. Biz, en iyi şekilde yönetilmeyi hak ettiğimize inandığımız için DEVA’dayız. Biz, Ümraniyelilerin en iyi şekilde yönetilmeyi hak ettiklerine inandığımız için tüm Ümraniyelileri DEVA’da olmaya çağırıyoruz. Gelin hep birlikte Ümraniye’ye DEVA olalım.”

İstanbul İl Başkanı Erhan Erol da konuşmasında, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz ve buhrandan DEVA Partisi iktidarıyla kurtulabileceğini ifade etti. “Seçimlere kadar DEVA Partisi’ni halkımıza öyle bir tanıtacağız ki bu su damlası içesindeki çınar yaprakları olan logoyu görmeye, duymayan, bilmeyen kalmayacak” diyen Erol, “Bütün teşkilatlarımız 7/24 görevinin başında. Mükemmel bir ekibe ve çalışma ruhuna sahip olan Ümraniye’de de öyle güçlü bir teşkilatımız var ki gözümüz arkada kalmayacak” dedi. Ayrıştırıcı değil birleştirici olduklarını kaydeden Erol, “Az önce ilçe başkanımızın da dile getirdiği gibi siyasete yepyeni bir nezaket ve saygınlık kazandırmakta kararlıyız” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da kongre sonunda görüntülü video yöntemiyle partililere seslendi ve kongrede Ümraniye’de en çok üye yapan ilçe yöneticisine İl Başkanı Erhan Erol tarafından plaket takdim edildi. Kongrede daha sonra seçime geçildi ve Kurucu İlçe Başkanı Mimar Hasan Keleş yönetimindeki listesi tüm oyları alarak güven tazeledi.

Reklamı Geç