Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN KILIÇ; “BU PROJEYE HERKES SAHİP ÇIKMALI”

Maltepe Belediyesi’nin, M’Expo Uluslararası

Maltepe Belediyesi’nin, M’Expo Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi projesi, “Belediye Oscarı” ödülünü kazandı. Bu kapsamda düzenlenen törende ödülü alarak bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “M’Expo bir Türkiye projesi olacak ve Türkiye ekonomisine yön verecek. Bu projeye herkesin destek olmasını bekliyoruz” dedi.

maltekspo2Belhaber.com’un “8’inci Geleneksel Belediye Oscarları-Yılın Belediye ve Yerel Yönetim Projeleri Ödülleri”, Zeytinburnu Belediyesi Kazlıçeşme Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Ödül törenine Başkan Ali Kılıç’ın yanı sıra, Belhaber.com Genel Koordinatörü Mevlana Demirel, ödüle layık görülen belediye ve kurumların başkanlarıyla, temsilcileri katıldı. Maltepe Belediyesi’nin fuar projesi olan “M’Expo-Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi”nin de ödüle layık görüldüğü törende, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ödülünü, Tekstilkent Genel Sekreteri Maşallah Taylan’ın elinden aldı.

maltekspo1“M’EXPO’YA DESTEK OLUN”

Ödülün takdimi sonrası kısa bir konuşma yapan Kılıç, “Bu ödüle bizleri layık gördüğünüz için hepinize arkadaşlarımız adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu projeyi seçmiş olmanız, bize ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösterdi ve bizleri gururlandırdı. Bu ödül bize ilaç gibi geldi. Şunu açıklamak isterim ki; Anadolu Yakası’na biraz üvey evlat muamelesi yapılıyor. 550 bin nüfusluk Maltepemizin en önemli sorunu işsizlik. İlçemiz sanayi barındırmıyor ve tarihi güzellikleri de olmadığı için turist çekemiyor. Seçim çalışmam sırasında işsizliği nasıl çözeriz diye düşünürken, bu proje ortaya çıktı. Bu proje sadece fuar ve kongre merkezini barındırmıyor, içinde sosyal donatı alanları, yaşam merkezi ve hatta bir golf sahası da bulunuyor. Türkiye’nin uluslararası fuar pastasındaki yeri inanamayacaksınız ama binde bir. İmparatorlukların, kültürlerin başkenti İstanbulumuza böylesi bir proje yakışır. Dolayısıyla bizler işadamları, akademisyenler ve çeşitli teknik görevlilerden oluşan bir grupla, projemiz üzerinde çalışmalar yürütüyor, toplantılar yapıyoruz. Bu kapsamda M’Expo, bir Türkiye projesi olacak ve Türkiye ekonomisine yön verecek. Hepinizi M’Expo’ya destek olmaya bekliyoruz” dedi.

YEŞİLE DEĞER VEREN ÇEVRECİ FUAR

Türkiye’nin yeşile değer veren ilk çevreci fuarı olacak ve Maltepe’de yapımı düşünülen kısa adı M’expo Center olan Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi yaklaşık 1 milyon metrekare alana sahip olacak. 2015 yılı içerisinde yapımına başlanılması planlanan, M’expo Center’ın üç aşamada tamamlanması düşünülüyor. Yılda yaklaşık 200’den fazla fuara ev sahipliği yapmasını öngörülen M’expo Center,  Asya ile Avrupa arasındaki en önemli fuar merkezlerinden biri olacak. Fuarın yapımında güneş enerjisi ile aydınlatma ve çevreyle uyumlu inşaat malzemeleri kullanılacak. Ayrıca merkezde, fuar ve ticari alanların dışında, sosyal, kültürel ve sportif etkinlik alanları, gezi parkurları, kültür-sanat etkinliklerinin yapılacağı alanlar da olacak.

 

Reklamı Geç