Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN ÖZDİL SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE DE EL UZATIYOR..

Esnafa yönelik iyileştirme çalışmalarının

Esnafa yönelik iyileştirme çalışmalarının yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de önem veren Ümraniye Esnaf Odası, bölgesine duyarlı kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak yüzleri güldürüyor. Bu kapsamda; Ataşehir’de zihinsel engelli çocuklara hizmet veren Özel Tomurcuk Vakfı ile örnek bir organizasyon gerçekleştiren Esnaf Odası, Ömerli’de unutulmaz bir gün düzenledi.

esnaf odasi engelli 14Ömerli’de hizmet veren Meşealtı Mesire Alanı’nda zihinsel engelli onlarca öğrenci ve eğitmeni ağırlayan Oda Başkanı Mehmet Özdil, “Her birimiz birer engelli adayı olduğumuza göre bu çocuklarımıza ve engelli tüm bireylerimize toplumca sahip çıkmalıyız. Toplumca STK’larımız esnafımız, yönetici ve idarecilerimizle en hassas noktamız engelli bireylerimiz olmalı. Bugün şurada yapmış olduğumuz şu küçücük bir etkinlik bile herkese örnek olmalı” dedi.

esnaf odasi engelli 12Tomurcuk Vakfı eğitmenlerinin zihinsel engelli öğrencileri ile birlikte son derece neşeli ve renkli bir gün yaşadığı etkinlikte çeşitli hediyeler de sunan Başkan Mehmet Özdil, Oda yöneticilerinin de katıldığı programda yaptığı konuşmada, sosyal sorumluluk noktasında üzerlerine düşen görevleri yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

esnaf odasi engelli 11Vakıf Yöneticisi Selçuk Karacık da Başkan Özdil’e yaptığı teşekkür konuşmasında; “Son derece önemli gördüğümüz bu işbirliğimizin daha başlangıç aşamasındayız. Oda Başkanımız Sayın Mehmet Özdil ve ekibine teşekkür ediyor, bundan sonraki süreçlerde de desteklerini her zaman yanımızda görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

esnaf odasi engelli 10Başkan Özdil’e kendilerinin yapmış olduğu ve üzerinde tomurcuk çiçeklerinin yer aldığı bir tablo hediye eden öğrenciler ve vakıf eğitmenleri duygu dolu anlar yaşattı. Bütün gün piknik yapıp doyasıya eğlenen ve yeşiliyle ünlü Meşealtı’nın doğal tadını çıkaran öğrenciler şarkılar söyleyip mutlu oldular.

esnaf odasi engelli 13Vakıf Yöneticisi Selçuk Karacık Tomurcuk Vakfı hakkında gazetemize şu bilgileri verdi; “Vakfımız, zihinsel ön engeli olan ve bazılarında bedensel engellerin de bulunduğu, doğuştan ya da sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmiş çocuklarımız için, 2009 yılı Ocak ayında hayata kurulmuştur.

esnaf odasi engelli 9Tüm üyeleri zihinsel engelli çocuk sahibi ailelerden oluşan Vakıf, korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan engelli çocuklarımız için kendi kendilerine yeterli birey haline gelmeleri ve toplumsal yaşama katılımın en önemli öğelerinden olan üretime katılmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.

esnaf odasi engelli 8Tomurcuk Vakfı, kendi çatısı altında yer alan gençlere dair hayallerimizi daha geniş bir platforma taşımak ve daha büyük adımlarla ilerleyebilmek için yeni kurumsal oluşumumuzda en büyük idealimiz olan ve gençlerimizin bizden sonraki yaşamlarını güven altına almaya dair soyut kurgularımız bu sayede somut hale dönüşmüştür. Tomurcuk Vakfı bu ana amaç doğrultusunda çalışmalarına devam etmektedir.

esnaf odasi engelli 72013 yılı öğrenim döneminde Özel Tomurcuk Vakfı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’miz de hizmete girmiştir. Merkezimizde, RAM raporları doğrultusunda zihinsel engelli bireyler ile özel öğrenme güçlüğü destek programları kapsamında akademik ve grup eğitimleri verilirken, haftanın 2 tam günü Vakıf atölyelerinden de faydalanma olanağı sağlanarak, bireylerin el becerilerini geliştirmelerine ve sosyalleşmelerine katkı verilmektedir.

esnaf odasi engelli 6Tomurcuk, zihinsel engelli bireylerin, yapamadıkları ile değil yapabildikleri ile değerlendirilmesi halinde ve olanak sağlandığı takdirde, toplumdan izole edilmeden, toplumun diğer bireyleri gibi yaşam sürebileceklerini, uygun işlerde istihdam edilebileceklerini topluma göstermek, toplumun dikkatini çekmek felsefesiyle kurulmuş ve hayata geçirilmiştir.

esnaf odasi engelli 5Misyonumuz Vakıf statüsünde kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu olarak, ülkemizde zihinsel engellilere yönelik sosyal politikaların belirlenmesi, uygulanması ve geliştirilmesi çalışmalarında alternatif hizmet, model ve programları sunarak, bu hizmetlere ulaşılabilirliğin uluslararası standartlar düzeyine çıkartılmasında etkin olarak rol almak, demokratik bir yönetim anlayışı içinde kendine güven duyan, sorgulayan ve bağımsız yaşama becerisi edinmiş bireyler yetiştirmek, geleceklerini güven altına almak…”

esnaf odasi engelli 3Etkinliğin sonunda ise Esnaf Odası’nın yönetim kurulu toplantısı yapılarak esnafa yönelik birçok konuda önemli bazı kararlar alındı.

esnaf odasi engelli 1

esnaf odasi engelli 2

Reklamı Geç