Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN TÜRKMEN, GAZETECİLERLE SAHUR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 24 Temmuz Basın Bayramı’nda yerel basın temsilcileri ve muhabirleriyle Sahur yemeğinde bir araya geldi.

uskbassh3Kirazlıtepe Mahallesi’ndeki Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen sahur sohbeti,  İstanbul Anadolu Yakası’nda yayın yapan yerel gazete temsilcileri ve çalışanlarının yoğun katılımıyla gerçekleşti. İstanbul ve Boğaz Köprüsü manzaralı mekânda, gerçekleştirilen sohbet günün ilk ışıklarına kadar devam etti. Misafirlerinin 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlayan Başkan Hilmi Türkmen, samimi ortamda geçen sohbette projelerle ilgili bilgi verdi   ve soruları cevapladı. Dünyanın en güzel şehri Üsküdar’da yaşamalarına rağmen, yoğun iş temposu koşuşturma nedeniyle o güzelliklerden yararlanamadıklarını belirten Türkmen “Bu koşuşturma içinde de olsa siz değerli gazeteci dostlarımızla toplanıp sohbet etmek istedik” diyerek katılımlarından dolayı teşekkür etti.

uskbassh2“KEFENİMİZİ GİYİP YOLA ÇIKTIK”

Ramazan Şehri Üsküdar’da Ramazanın ruhuna uygun kültürel etkinlikler düzenlediklerinin altını çizen Başkan Türkmen, bu süreçte gerçekleştirdikleri etkinlikleri ve kurulan sahur ve iftar sofralarıyla ilgili bilgiler verdi. Her gün 30 bin kişiye iftar yemeği verildiğini belirten Türkmen, “Üsküdar, huzur ve bereket şehridir. Bu huzuru Üsküdar’da doya doya yaşadık, inşallah bundan sonra da devam edecektir. İçimiz buruk, Müslüman kardeşlerimize uygulanan zulüm bizi üzdü. Her sene ramazan ayına denk getiriyorlar bu azgınlıklarını. Üsküdar Belediyesi olarak bütün tesislerimizde bazı ürünlerin satılmamasına karar verdik. Elimizde olanları da derhal iade ettik. Sembolik te olsa gerçekleştirdiğimiz bu boykotla olumlu tepkiler çok aldık ve taktirle karşılandık. Bizi üzen bir diğer Gazze ve Filistin’e bombalar yağdıran İsrail’e, dünyanın süper güçleri, Arap dünyasının sessiz kalması. Dünyada en çok tepki gösteren Ülke Türkiye ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan.  Neymiş efendim, ‘Amerika, İsrail kafa tutulmaz’. Bal gibi tutulur. Başbakanımız ifade ediyor, kefenimizi giyip yola çıktık” dedi.

uskbassh4KENTSEL DÖNÜŞÜM VE 2B SORUNU

Sohbetinin ilerleyen bölümlerinde gazetecilerin sorularını da cevaplayan Başkan Hilmi Türkmen, kentsel dönüşüm, 2B ve devam eden projelerle ilgili soruya, “İlk kazmayı kendi belediye binalarımıza vuracağız ve vatandaşa örnek olacak. Vatandaşların parsellerini birleştirerek daha güzel bir eve sahip olmaları için Üsküdar Evleri önerimiz olacak. 2B ile ilgili ise Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile çalışma yapıyoruz. 2B ile ilgili mevzuatta sıkıntı var. Ancak bu dönem bu sorunu çözmüş olacağız” dedi. Türkmen, devam eden projelerle ilgili ise Çengelköy Su Sporları Merkezi, Ünalan Bilim Merkezi ve belediyenin yeni hizmet binasıyla ilgili bilgiler verdi.

SURRE ALAYI ETKİNLİĞİNİ İLK KEZ AÇIKLADI

Üsküdar’ın seneye en hızlı değişen ve gelişen ilçe olacağını kültürel ve sosyal belediyecilik adına güzel işler yapacaklarının işaretini veren Türkmen, gerçekleştirecekleri kültürel etkinlikleri ise şöyle anlattı; “Türkiye’de ilk Surre Alayı yolculuğu başlatıyoruz. Osmanlı geleneği olan Surre Alayı’nda bu seneki hacı adaylarımızı Harem’den Harem’e uğurlayacağız. Doğancılar Parkı’nda toplanacak olan Hacılarımız, develerle, kostümler ve mehter  eşliğinde Harem’e gidecek ve oradan gemiyle yolculaşacağız. Bu yılki Kâtibim Şenliği ise çok görkemli olacak. Ayrıca, Üsküdar Sempozyumuz bu sene de devam edecek. Klasik Sanatkârlar yarışması düzenliyoruz.

ÜSKÜDAR’A YENİ BİR DERGİ GELİYOR

Üsküdar’da tarih, kültür, edebiyat, şiir ve sanat alanında bir dergi çıkartacağız. Yeni yıla yeni bir dergiyle gireceğiz. Belediyemizle ilgili hiç haber olmayacak. Henüz adı bile belli değil. Dergi için danışma kurulumuz var. Bu kurul ünlü tanınmış isimlerden oluşuyor. Türkiye’ye mal olmuş isimler danışma kurulumuzda olacak. “Üsküdar’daki işsizlik sorununu ÜSİM (Üsküdar İstihdam Merkezi) Projesi sayesinde çözeceklerini belirten Başkan Türkmen, yaklaşık 3 ay önce kurulan birimle ilgili son bilgileri paylaştı.

KUZGUNCUK VE VALİDEBAĞ KORUSU PROJESİ

Son günlerde İskele Meydandaki sel baskınlarıyla ilgili soruya, “Yağmur suyu projemiz var. İSKİ ile bunun da çalışmasına en kısa sürede başlayacağız” cevabını veren Türkmen, Kuzguncuk ve Validebağ Korusuyla ilgili soruya da, “Validebağ Korusu projemiz, İstanbul Anadolu Yakası’nın ve Üsküdar’ın en büyük kent ormanı ve şehir parkı olacak. Projemizi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunduk çok beğendi. Ayrıca projeyi Validebağ Gönüllülerine de verdik. 1 metreküp beton kullanmayacağız. İnceleme ve görüşmeler devam ediyor.  Kuzguncuk’ta ise Kuzguncuk sakinleriyle görüştük. Eylül veya Ekim ayı Kuzguncuk parkını başlatmış olacağız. ” cevabını verdi.

“HAFTANIN 5 GÜNÜ HALKLA İÇ İÇE OLACAĞIM”

Göreve geldiği günden beri çok yoğun bir ziyaretlerin olduğunu akabinde Ramazan etkinliklerin başladığını belirten Başkan Türkmen, “Ramazan’dan sonra sadece haftanın 2 günü Belediye’de olacağım. Diğer günler vatandaşların yanında olacağım. Bu halk günü değil, ben halkın yanında olacağım. Biz ulaşılabilir başkan olacağımızı söylemiştik. Bütün gün vatandaşları, STK’ları, esnafı ziyaret edeceğim ”dedi.

ÜSKÜDAR’DA TURİZM OFİSİ KURULACAK

Üsküdar’ın ulaşımın merkezi olduğunu ancak bundan nasibini alamadığını da belirten Başkan Türkmen, “Üsküdar’da turizm ofisi kurmayı planlıyoruz. Bu birimin görevi, yerli ve yabancı turistleri gezdirmek, turizm ajanslarıyla tanışmak vs olacak. Şehrin tarihi dokusu ve güzelliğine zarar verecek uygulama yapmayacağız. Şehrin tarihi yerleri ve eserlerini gün yüzüne çıkarma çalışmamız olacak. MARMARAY’ın çıkışına asacağımız ışıklı panoda Üsküdar’ın kültür haritası yer alacak. Üsküdar’da inanç turizm merkezi bununla ilgili çalışmamız olacak. Geçtiğimiz 30 yıla bu yılı 5 yılı koyarsak Turizm bu sene daha ağır basacak diyebilirim” diye konuştu. Başkan Türkmen konuşmasının sonunda, “Vatandaşa ‘ulaşılabilir başkan olacağız’ diyoruz haliyle basına da ulaşılabilir başkan olacağız. Objektif görev yapmanızı istiyoruz. Maddi manevi desteklerimiz devam edecektir” diyerek teşekkür etti. Gece hep birlikte çekilen hatıra fotoğrafın ardından sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklamı Geç