Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN TÜRKMEN PAZARDA ‘ZEMBİL’ DAĞITTI

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçenin semt pazarlarını gezerek esnafın sıkıntılarını dinledi  ve  alış-verişe çıkan vatandaşlarla sohbet ederek zembil dağıttı.

turken pazar5Başkan Türkmen, AK Parti Üsküdar  İlçe  Başkanı Halit Hızır ve Üsküdar Belediyesi Meclis 1 Başkan vekili Esat Kalay ile birlikte  Bağlarbaşı Fıstıkağacı Merkez Mahallesi’nde kurulan  Pazarı  ziyaret ederek halkın arasına karıştılar. Pazarcılarla sohbet eden Başkan Hilmi Türkmen, Pazar alışverişine  çıkan  vatandaşlara da Osmanlı kültüründe ayrı bir yeri olan ‘Zembil’ pazar çantası dağıttı. Başkan Hilmi Türkmen, “Bu Pazar işi bizim Anadolu’dan gelen kültürümüz. Hem fiyatları uygun hem de ürünler taze. İlk elden alındığı için de güvenli” dedi.

turken pazar2Başkan Türkmen bu ziyaretle esnafı dinleme fırsatı bulduklarını belirterek, “Biz de ara sıra pazarlarımızı hem ziyaret edip hem de esnafımıza merhaba demek için   fırsatları değerlendiriyoruz. Bir mahallenin başından sonuna kadar uzanan muazzam bir Pazar da esnafımızla ve güzel halkımızla birlikteyiz. Gelmişken alış-veriş yapan vatandaşlarımıza Osmanlı zamanında kullanılan ve içindeki ürünlerin görünmediği bir pazar çantası hediye ediyoruz” diye konuştu.

turken pazar7Alım gücü olanların aldıklarını yoksulların göremediği ve Osmanlı devrinde halkın sahip olduğu üstün ahlakın güzel bir örneği olan zembilleri, Başkan Türkmen’in elinden alan vatandaşların memnuniyeti yüzlerine yansıdı. Bazı vatandaşlar ise başkanın makamında oturmak yerine pazara çıkıp halkın arasına karışmasının çok sevindirici olduğunu belirterek alkışlarla tezahüratta bulundular. Yaklaşık 1 saat boyunca pazarı dolaşan Türkmen, dükkanlarıda  da dolaşarak esnafla sohbet etti. Kendisine iletilen talepleri not aldı.

turken pazar6

Reklamı Geç