Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN TÜRKMEN, YEREL BASINA GÖZDE PROJELERİ YERİNDE ANLATTI..

Rutin olarak düzenlediği yerel

Rutin olarak düzenlediği yerel basın buluşmalarından birini daha gerçekleştiren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Mart 2019 yerel seçimleri öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Hizmet ve yatırımlar noktasında dünya çapında ilklere imza attıklarını kaydeden Başkan Türkmen; “Üsküdar’da milletimizin teveccühü ile gerçekleşen değişim ve dönüşüm inşallah hız kesmeden artarak devam edecek” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Geçtiğimiz ay hizmete açılan ve önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı bir törenle resmi açılışı yapılacak olan Nevmekan Sahil’de bölgenin saygın yerel basın temsilcilerini ağırlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Türkiye’nin ilklerinden olan Engelsiz Yaşam Merkezi, Nakkaştepe Millet Parkı ve Ünalan Bilim Merkezi gibi göz alıcı hizmet ve yatırımları yerinde gezdirerek bilgiler verdi.

Ak Parti belediyeciliğinde estetik projeler döneminin başladığını kaydeden Başkan Hilmi Türkmen, Nevmekan Sahil Kütüphanesi ve Nakkaştepe Millet Parkı gibi projelerin bunun ilk örnekleri olduğuna vurgu yaptı. Nevmekan Sahil Kütüphanesi’nin 100 bin kitap kapasiteli olduğuna işaret eden Başkan Türkmen; “Burası sadece bir kütüphane değil aynı zamanda bir sergi salonu ve geçtiğimiz 1 ay boyunca ünlü ressamların sergilerine ev sahipliği yaptı. 24 saat açık ve öğrencilerimiz gece bile burada istedikleri bilgilere ulaşabiliyor ve çayları, çorbaları belediyemiz tarafından ikram ediliyor. Nevmekan Sahil, 8 dönüm arazi üzerine 3 bin metrekare kapalı alanıyla Türkiye’de örneği olmayan bir kütüphane. Sadece bir ay olmasına rağmen Türkiye, Üsküdar’ın Nevmekan projesini konuşuyor” dedi.

Yine 50 bin metrekare alanıyla dünyada eşi olmayan bir eserin de Nakkaştepe Millet Parkı projesi olduğunu anlatan Başkan Hilmi Türkmen, “Üsküdar’da 5.5 metrekare olan yeşil alan oranını 10 metrekareye çıkartarak standartların üzerine taşımışız. Nakkaştepe Millet Parkı projemizin içerisinde yok, yok… Çocuk oyun alanları, spor kortları, parklar, piknik yerleri, macera parkuru, amfi tiyatro konser alanı, doğal tabiat gölü, şelale, gezi yolları ve daha neler neler.. Boğaz, köprüler, sahil ve muhteşem İstanbul manzarası halkımıza açılıyor ve her şey ücretsiz” şeklinde konuştu.

Halka direk olarak dokunan sayısız esere imza attıklarını kaydeden Başkan Türkmen şöyle devam etti: “Yine geçtiğimiz günlerde birinci faz açılışını yaptığımız ve asıl resmi açılışını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştireceğimiz Ünalan Bilim Merkezi ve Engelli Yaşam Merkezi de dünya standartlarının üzerinde hizmetler vatandaşımıza sunuyor. Ünalan Bilim Merkezi, binlerce öğrencimizi misafir ederek onların gelecekle ilgili ufuklarını açıyor ve de uzay teknolojisine varana kadar bilimsel her konuda eğitim imkanları sunuyor.

Engelli Yaşam Merkezimizde evinde engelli bireyi olan her vatandaşımıza eğitiminden sağlığına talep etmesi halinde hizmet sunuyoruz. Gerekirse engelli kardeşlerimizi ambulanslarımızla evlerinden alıp burada misafir ediyoruz ve o aileleri bir nebze de olsa nefes aldırıyoruz. Yine bu merkezimizden yaşlı ve bakıma muhtaç insanlarımızın evlerinin temizliğinden tıraşlarına kadar ücretsiz hizmetler sunuyoruz.

Valide Sultan Gemimiz 18 ayda 400 bin insanımıza bedava boğaz turu gezisi yaptırmış. Tebessüm Kahvemiz hakeza çok önemli bir görevi yerine getiriyor ve 2018 yılının en iyi sosyal projesi ödülü aldı. Üsküdar; metrosuyla, ulaşım ağlarıyla, sosyal ve kültürel yatırımlarıyla hızla gelişiyor ve kalkınıyor. Sahile kazıklama yöntemiyle muazzam bir alan kazandırdık ve insanlarımız yazın buralarda rahatça vakit geçirecekler. Belki gözle görünmeyen bir diğer büyük hizmetimiz sosyal karta her ay 1 milyon 50 bin lira yüklenerek 5,500 kişinin yararlanmasını sağlıyoruz.”

Reklamı Geç