Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN UYSAL, ÇEKMEKÖY METROSU İÇİN KESİN TARİH VERDİ…

Çekmeköylülerle iftar programında buluşan

Çekmeköylülerle iftar programında buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar-Ümraniye hattının Çekmeköy’e uzanan bölümünde test sürüşlerinin devam ettiğini ve Ağustos ayında açılacağı müjdesini verdi. Hattın Çekmeköy’le de sınırlı kalmayacağını belirten Uysal, Sultanbeyli, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Kadıköy-Kartal metrosuna entegre edilerek Çekmeköy’ün adeta metro ağlarıyla donatılacağını vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ile birlikte Çekmeköylülerle iftar programında buluştu. Kirazlıdere Mahallesi’ndeki “Komşuluk İftarı”na misafir olan Uysal, mahalle sakinlerinin evlerinde yapıp getirdiği yemeklerle orucunu açtı.

OKUL BAHÇELERİNE 185 KAPALI SPOR SALONU YAPTIK

Mahalle iftarının ardından ise Çekmeköy Alemdağ 1877 Spor Kulübü’nün yöneticileri, sporcuları ve taraftarıyla buluştu. Büyükşehir Belediyesi olarak “Spora yüzde 100 destek kampanyası”nı aralıksız devam ettirdiklerini vurgulayan Uysal, “İBB olarak okul bahçelerine bugüne kadar 185 kapalı spor salonu yaptık. 37 kapalı spor salonunun ise inşaatı sürüyor. Sadece inşaatı yapıp bırakmıyoruz spor klüplerine hatta sporculara malzeme desteği de veriyoruz. Buraya gelmeden önce İzci Kampı’ndaydık. 10 bin öğrencimizi izcilik kampına götürüyoruz. İstiyoruz ki gençlerimiz sporla uğraşsın. Bu sayede hem sağlıklı, ve güçlü olsunlar hem de zararlı alışkanlıklardan korunarak ailelerine ve topluma faydalı birey olarak yetişsinler. Gençlerimizin güçlü olmasını istediğimiz gibi Türkiye’nin de güçlenmesini istiyoruz. 24 Haziran seçimlerinin ardından Cumhur İttifakı’yla kurulacak güçlü meclis, güçlü hükümet sayesinde Türkiye’nin daha da güçleneceğine inanıyoruz” dedi.

ÜSKÜDAR-ÇEKMEKÖY AĞUSTOS’TA AÇILIYOR

Bölgede devam eden metro çalışmaları hakkında bilgi veren Uysal, “Çekmeköy’de şuan yeni asfaltlama çalışmaları başladı, hızla devam ediyor. Üsküdar-Ümraniye Hattı’nı Aralık ayında açtık. Devamı niteliğindeki Çekmeköy Hattı’nda ise test sürüşleri başladı Temmuz ayında da devam edecek. Ağustos ayında test sürüşleri bitecek ve seferlere başlayacak. Burayla da sınırlı kalmayıp Taşdelen’e, Sultanbeyli’ne, Sabiha Gökçen Havalimanı ve oradan da Kadıköy-Kartal metrosuna kadar uzanacak. Bu bölge adeta metro ağlarıyla donatılmış olacak. Buradan metroya binerek Üsküdar’a, Sabiha Gökçen Havalimanı’na, Kadıköy-Kartal metrosuna kolaylıkla ulaşabileceksiniz” dedi. Mevlüt Uysal’ın Metro çalışmaları ile ilgili konuşması alkışlarla son buldu. Ziyaret toplu foto çekimi ile sona erdi.

Reklamı Geç