Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BATTAL İLGEZDİ’YE HER YERDE BÜYÜK İLGİ VAR..

KARDER’in Ardahan’ın 98. kurtuluş

KARDER’in Ardahan’ın 98. kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlemiş olduğu etkinliği katılan CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi; “Bizim emanetimiz olan Cumhuriyet için  Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına buradan  bir kez daha söylemek istiyorum;  iyi ki Cumhuriyeti kurdunuz ve bize emanet ettiniz” dedi. Gecede İlgezdi’ye yoğun ilgi ve sevgi gösterileri vardı.

Ümraniye Prenses Düğün Salonu’nda gerçekleşen programa CHP Ataşehir Adayı Battal İlgezdi’nin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri ile Karslı hemşehriler de büyük katılım göstererek salonu doldurdu. Gecede KARDER adına konuşma yapan Dernek Başkanı Orhan Çerkez, Ardahan’ın yaşadığı mücadeleye yer verdi. Çerkez: “Birlik ve beraberliğimiz için gerçekleştirdiğimiz programımıza,  geleneksel kaz gecemize ve Ardahan’ımızın 98.yıl dönümü etkinliğimize hoş geldiniz. Bugün sözlerime Serhat ilimizin kurtuluşuna değinerek  başlamak istiyorum. Uzun bir süre Rus işgalinde kalan Ardahan’ımız her ne kadar bağımsız ve özgürlüğü için mücadele etmişse de pek başarılı olamamıştır. Ancak Mondros Mütarekesinin şartları reddedilmiş , Ardahan kongresiyle  ile kurtuluşa giden yolu açılmış Ardahan’ımızı Kazım Karabekir Paşa ve Halit Paşa komutasındaki ordularımız  tarafından 23 Şubat 1921’de düşman işgalinden kurtarmıştır. Bizler yataklarımızda rahat uyuyalım diye gece geç saatlere kadar nöbet tutan, yaralanıp gazi olan, canlarından ve kanlarından gözünü kırpmadan vazgeçen kahraman Türk askerlerine saygılarımı sunuyorum. Serhat ilimiz Ardahan’ımızın kurtuluşunda bu toprakları bize vatan yapan başta  Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm  şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.

İLGEZDİ: “KARS’IN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURİYETE BÜYÜK KATKISI OLMUŞTUR” 

Gecede katılımcıların büyük tezahüratlarıyla sahneye çıkan Battal İlgezdi’nin selamlama konuşması davetlilerin alkışlarıyla sık sık kesildi. İlgezdi, konuşmasına STK’ların önemine vurgu yaparak başladı. İlgezdi: “Çok değerli hanımefendiler, aramızda bulunan sivil toplum kuruluşları bugün buraya teşrif eden hemşehrilerimiz, konuklarımız  hepinize hoş geldiniz diyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Öncelikle bu geceyi düzenleyen Orhan Çerkez’e ve yönetime çok teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi sivil toplum kuruluşları özellikle büyük kentlerde çok önemlidir. Hepimiz Anadolu’nun farklı il ve ilçelerinden İstanbul’a geldik.  Burada kendi kültürlerimizi, kendi geleneklerimizi yaşatmak için bir araya gelmek zorundayız.  İyi ki STK’lar var, bu konuda Orhan Çerkez’in de başarısı yansıtamaz nitelikte, bu işi çok iyi yaptığı ortada. Gerçekten de hem Ataşehir’de hem de diğer ilçelerde kendi anlayışlarını her toplantıda anlatıyor. Yaptığı etkinlikler her zaman ses getiriyor. Tabii Kars’ın farklı özellikleri var. Kars Anadolu’nun kale kapısıdır. Güneşin Anadolu’dan doğduğu ilk yerdir. Özellikle de Kars’ın Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet ‘e büyük katkısı olmuştur” dedi.

“MECLİS ÜYELERİNDEN ATAŞEHİR’DE BİR MİLLİ TAKIM YAPTIM” 

Battal İlgezdi, Ataşehir Belediye Meclis Üyesi aday listesini hazırlarken; “Meclis üyelerinden Ataşehir’de bir milli takım yaptım” ifadelerini kullanarak kardeşlik anlayışına hizmet ettiğinin altını çizdi.  İlgezdi: “Önümüzde bir yerel seçim var. Ben 10 yıldır Ataşehir’in belediye başkanıyım. Bu seçimde de partim beni aday gösterdi. Zor koşullarda meclis üyesi arkadaşlarımı seçmeye çalıştık. Meclis üyeliğine çok fazla talep vardı. Hepsi birbirinden değerliydi. Ama ben meclis üyelerinden bir milli takım yapmak istiyordum.  Meclis üyelerinden Ataşehir’de bir milli takım yaptım. Çünkü yerel yönetimin partisi yok.  Daha doğrusu benim şöyle bir anlayışım var: İnsan odaklı bakarım her şeye.  Yani A partisi B partisi beni ilgilendirmiyor. Bu kenti hep birlikte yöneteceğiz. İster sağcı olsun, ister solcu olsun, ister milliyetçi olsun. Önemli olan bu kentte hiç kimseyi ayırt etmeden herkesle beraber olmaktır. Benim kurduğum meclis üyeliği listesi de aynen böyledir sevgili dostlarım. Belki bu anlamda eleştiri alıyorum. Ama onları da göğüslemeye hazırım. Önümüzdeki yerel seçimlerde hep soruyorlar. İstanbul ne olacak? diye. Vallahi İstanbul  Ekrem İmamoğlu’nun olacak herkes bunu böyle bilsin. Buraya gelirken kendileri telefonla beni aradı. Sizlere sevgi ve saygılarını iletti. Sizlerden destek istedi. Ekrem İmamoğlu, yetenekli, birikimli, yönetimi iyi bilen bir arkadaşımızdır” dedi.

“BEN VE ARKADAŞLARIM İSTANBUL’A SEVGİ VE KARDEŞLİĞİ GETİRECEĞİZ”

Konuşmasında yaklaşan yerel seçimlerden söz ederken İstanbul’un Ekrem İmamoğlu ile değişeceğini dile getiren Battal İlgezdi, cumhur ittifakının yerel seçimlere ‘beka’ seçimleri açıklamalarına “Hangi bekâ seçimi?” sorusunu yöneltti. İlgezdi konuşmasında şunları kaydetti: “İstanbul’un bir değişime ihtiyacı vardır. Ama yine de onlar şikayet ediyorlar. Her şeyi bu CHP yaptı diyorlar. Allah’tan korkun CHP 20 yıldır iktidar değil ki! İstanbul’u 20 senedir şikayet edenler yönetiyor! Eğer İstanbul’da deprem alanları yok edilmişse  dönüp kendilerine bakacaklar. Eğer İstanbul’da her taraf imara açılmışsa, konutlar yükselmişse dönüp kendilerine bakacaklar! Elimize vicdanımıza koyacağız sandığa giderken doğru oyu kullanacağız. Bu bir yerel seçimdir. Ne Cumhurbaşkanlığı seçimidir, ne milletvekili seçimidir. Bu anlamda bazı şeyleri birbirinden ayırt etmek gerekiyor. Diyorlar ya ‘beka’ seçimi diye. Ben de soruyorum; hangi beka seçimi? Toplumun sevgiye, kardeşliğe ve barışa ihtiyacı vardır.  Ben ve arkadaşlarım İstanbul’a sevgi ve kardeşliği getireceğiz. Bizim emanetimiz olan Cumhuriyet için Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına buradan bir kez daha söylemek istiyorum;  İyi ki Cumhuriyeti bize emanet ettiniz. İyi ki Cumhuriyeti kurdunuz.”

Reklamı Geç