Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BEDENİNİZİ YENİ YILA BU DİYETLE HAZIRLAYIN..

Yeni yılı karşılarken, üst

Yeni yılı karşılarken, üst üste düzenlenen şirket, arkadaş, aile partileri gibi konsepti yiyecek ve içecek olan organizasyonlarda sağlıklı beslenme tüyoları elbette ki göz ardı edilir. Ancak sonrasında vücudumuz son dönemdeki bu kaçamaklardan arınmak için farklı beslenme şekillerine ihtiyaç duyar. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Banu Kazanç,  yeni yıl şerefine yenilenlerden vücudu arındırmak, vücudu diyete hazırlamak için öncelikle üç gün süreli detoks sonrasında ise iki hafta boyunca sürecek özel bir beslenme programı öneriyor. Yeni yıl akşamı ve öncesinde karbonhidrat ve alkol fazla alındığı için üç gün sıvı ağırlıklı sebze ve meyvelerin çokça tüketildiği bir detoks ve arınma programı ile vücudumuzu toksinlerden temizleniyor.

diyetform2Detoksla, ödem ve toksinlerden kurtulmanın, vücudun mineral ve su dengesini geri kazanmanın yanı sıra; vücudun daha enerjik ve zinde olması sağlanır. Detoks uygulamalarında taze sebze ve meyveler tüketilerek, vücudun Ph (asit/baz) dengesi sağlanır. Detoks uygulayarak asitli yiyecekleri tüketmeye bir süreliğine ara verilmelidir. Bunlar; et, tavuk, balık, yumurta, süt, hamur işleri, şekerli besinler, doymuş ve hidrojen içeren yağlar, kızartmalar, gazlı içecekler, nikotin, alkol ve kafein olarak sıralanabilir. Bunların yerine ise, mümkün olduğunca doğal, organik, çiğ sebze ve meyveler, yeşillikler, antioksidan içeriği bakımından zengin lifli besinler yenmelidir.

diyetform1Günlük sıvı tüketimi artırılmalı

Beslenme ve Diyetetik Uzmanu Banu Kazanç, bu detoks ve beslenme programı boyunca bol su içmenin önemini vurguluyor. Bol bol sıvı alınmalı, kolalı içecek ve kahve yerine bitkisel çaylara (kuşburnu, ıhlamur, adaçayı gibi) ağırlık verilmeli. Kazanç, bir bardak limonlu ılık su içerek güne başlamayı öneriyor. Suya, çorbaya, çaya limon eklemek; aynı zamanda içeceklerin tadının daha iyi olmasını sağlar. Detoks çorbaları ve sebze suları ile bu süreç desteklenmelidir. Çorbaların daha lezzetli olması için fesleğen, maydanoz, kekik, sarımsak, zencefil ile farklı aromalar yaratılabilir ancak tuzdan uzak durulmalıdır. Meyvelerin şeker ilave edilmeden pişirilmesi; tarçın, zencefil, karanfil ilavesiyle lezzetlendirilmesi tatlı ihtiyacını karşılayacaktır.

diyetform4Detoks En Fazla Üç Gün Uygulanmalıdır

ÖRNEK MENÜ

SABAH: 200 g yağsız yoğurt+ 2 yemek kaşığı yulaf +10 adet yaban mersini kurusu ilave edin, üzerine biraz tarçın serpebilirsiniz.

ARA: 6 adet badem + 3 adet kuru kayısı

ÖĞLE: Doyana kadar içebileceğiniz sebze çorbası

ARA: 1 kutu probiyotik yoğurt yanında salatalık havuç kırmızıbiber

AKŞAM: Doyana kadar yiyebileceğiniz yeşil yapraklı haşlanmış sebzeler

ARA: 1 elma ya da armut

Takip eden hafta boyunca metabolizmanın daha hızlı çalışması için proteinlerin ağırlıklı olarak tüketildiği bir beslenme programı uygulanmalıdır. Günde 200 gram et ya da tavuk, 350 gram balık biri seçilerek tüketilerek vücut diyete hazırlanmalıdır.

diyetform3ÖRNEK MENÜ

İLK HAFTA

SABAH: 1 yumurta haftada üç gün yanında bir dilim tam buğday ekmeği/Diğer günler ekmeğin yanında bir parmak kalınlığında dil peyniri

ARA: 5 ceviz+ 5 kayısı(kuru)

ÖĞLE: 200 gr et veya 200 gr tavuk veya 350 gr balık yanında bol yeşilliklerin olduğu salata (değişimli uygulayın)

ARA: 1 elma/1 armut veya 2 mandalina

AKŞAM: 200 gr et veya 200 gr tavuk veya 350 gr balık yanında bol yeşilliklerin olduğu salata (tercihen öğlen yediğinizden farklı)

ARA: 1 kutu probiyotik yoğurt + ½ muz

İKİNCİ HAFTA

İLK 3 GÜN

SABAH: 1 yumurta + 1 dilim ekmek + 5 zeytin

ARA: 10 adet fındık +1 İncir

ÖĞLE: 1 tabak makarna ya da Bulgur Pilavı (domates soslu az yağlı)+1 kâse yoğurt

ARA:  ananas+ 50 gr peynir

AKŞAM: 250 gr balık ızgara  /200 gr Hindi ızgara +  Salata

ARA: 1 bardak süt+ 1 kivi

SON DÖRT GÜN

SABAH: 1 dilim hindi füme+1 dilim çavdar ekmeği

ARA: 1 armut+8 badem

ÖĞLE: 160 gr ton balıklı salata +1 dilim kepek ekmeği

ARA: 2 galeta+50 gr peynir

AKŞAM:  1 tabak ızgarada  pişmiş mevsim sebzeleri+ 1 kâse yoğurt

ARA: 1 elma

Reklamı Geç