Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ALİ KILIÇ: “BELEDİYE HİZMET ALANI ÜMRANİYE HALKINA HAYIRLI OLSUN…”

Önceki belediye yönetimi döneminde

Önceki belediye yönetimi döneminde Ümraniye İnkılap Mahallesi’nde 6.000 metrekare 86 santim belediye hizmet alanı ve üzerine izinsiz yapılan binanın satışı için mecliste oyçokluğu encümene verilen ‘satış yetkisi’ kararı bölge idare mahkemesince 3 yıl aradan sonra iptal edildi. Davayı açan bugün olduğu gibi o zaman da CHP Grup Başkanvekili Ali Kılıç, iptal kararını Kasım ayı meclis toplantısında okuyarak, “Belediye hizmet alanı Ümraniye halkına hayırlı olsun” dedi. O tarihte CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve dönemin CHP Ümraniye İlçe Başkanı Cafer Aktürk, inşaat halindeki bina önünde açıklama yapmış ve satış yetkisi kararının takipçisi olacaklarını kaydetmişlerdi.

06/12/2017 tarih ve 2017/146 sayılı Ümraniye Belediyesi meclis oturumunda İnkılap Mahallesi’nde bulunan 6.000 metrekare 86 santim Belediye Hizmet Alanı taşınmazın üzerindeki izinsiz yapılan yapı ile birlikte satışı için belediye encümenine oy çokluğu ile verilen yetki, bölge idare mahkemesince 3 yıl aradan sonra iptal edildi. Encümene satış yetkisi verilen Aralık 2017’de CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve dönemin CHP Ümraniye İlçe Başkanı Cafer Aktürk, yağmurlu bir günde inşaat halindeki binanın önünde partililerin yoğun katılımı ile basın açıklaması yapmış ve söz konusu satış yetkisi kararının hukuken takipçisi olacaklarını dile getirmişlerdi.

O açıklamada CHP İlçe Başkanı Cafer Aktürk; “Ümraniye Belediyesi’nin keyfi yönetimi vardır. Belediyecilikten ziyade halkın kaynakları bazı kesimlere peşkeş çekiliyor. İlçemizin merkezindeki 6 dönümlük bu arazi hepimizin gerçek değeridir. Buranın yarısı imar planında belediye hizmet alanı, yarısı yeşil alandır. Belediyecilik usulleri kapsamında bu ihtiyacı giderecek bir yapı dışında bina yapılması mümkün değildir. Aralık ayı meclisinde buranın satışıyla ilgili bir karar alınmak suretiyle encümene yetki veriliyor. Bizler meclis üyelerimizle birlikte yasal süreci başlattık ve İdare Mahkemesi’ne dava açmak suretiyle buranın satışına karşılık yasal süreci başlattık” demişti.

Mahkemece alınan kesin iptal kararına ilişkin ayrıntıları davayı açan CHP Grup Başkanvekili Ali Kılıç, Kasım ayı meclisinde açıkladı. “Belediye Hizmet Alanlarının satılma yetkisi verilmesi/satılması konusuna tepki göstermek ve Ümraniye halkının haklarını korumak meclis üyelerinin asli görevidir” diyen Ali Kılıç, “Mahalli müşterek ihtiyaçların vatandaşlara en yakın ve en elverişli şekilde sunulması belediyelerin asli görevidir. Belediye hizmet alanına bu kadar yüksek betonarme yapı yapılamaz hele hele kaçak olarak hiç yapılamaz ve satılamaz” şeklinde konuştu. Mahkeme kararının tebliği neticesinde Ümraniye Belediye Meclisi’nin bir karar alarak bu yeri ve üzerindeki binayı Ümraniye halkının hizmetine sunması gerektiğini kaydeden Ali Kılıç, “Buradaki 6 bin metrekare alan ve üzerindeki 80 bin metrekare bina artık Ümraniye halkınındır ve en kısa zamanda Ümraniye halkının hizmetine açılmalıdır” dedi. Ali Kılıç’ın konuşması şu şekilde:

Reklamı Geç