Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘BELEDİYE YÖNETİCİLERİ, SİTE BAŞKANLARI İLE NEDEN GÖRÜŞEMİYOR?’

Hafta sonu Güven Sanayi

Hafta sonu Güven Sanayi Sitesi esnafıyla kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Ümraniye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Özdil, site başkanlarının belediye yöneticileriyle yaşadıkları iletişim kopukluğu yüzünden bölgenin gelecekle ilgili imar planlamasının geciktiğini hatırlattı ve ‘başkanlarınıza durumu sorup, kesin çözümler üretilmesini sağlamalısınız” diye uyarılarda bulundu.

uzdsankavh3Göreve geldikten sonra çalışmalarını aralıksız sürdüren Ümraniye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Özdil, Oda’ya bağlı olarak faaliyet gösteren esnafla bir araya gelip durum değerlendirmeleri yapmaya devam ediyor. Bu maksatla geçtiğimiz hafta sonu Güven Sanayi Sitesi esnafıyla kahvaltıda buluşan Başkan Özdil, bölgenin sorunlarına değindi ve gelecekte imar planlaması için site başkanlarının yerel yöneticilerle yaşadığı iletişim kopukluğunun derhal giderilmesi gerektiğini hatırlattı.

uzdsankavh1“Bu konuda site başkanlarınıza gerekirse baskı yapıp, ‘bölgemizin imar çalışması ne durumda?’ diye sorun diyen Başkan Özdil, “Sakın ola yerlerinizi bugünden ucuza satmayın, yoksa gelecekte büyük zarar edersiniz” diye de önemli uyarılarda bulundu. Bölgede devam eden metro kazı çalışmalarından dolayı büyük bir mağduriyet yaşandığını ifade eden esnafa cevap veren Özdil; belediye ile sürekli istişare ve diyalog içinde olduklarını ve yakın zamanda metro çalışmalarının tamamlanarak esnafın ulaşım sorununun çözüleceğini kaydetti.

uzdsankavh2Yine bölge esnafının yükseltilmesi gündemde olan asgari ücret ve kayıt dışı ile mücadele gibi sorularına da cevap veren Mehmet Özdil; “Ne kadar bir arada olursak o kadar güçlü oluruz. Sizler varsanız bizler varız. Bakın Ümraniye meydanında küçük bütçeyle büyük bir şölen yaptık ve sizler onbinlerce esnafımız gelip destek verdiniz ve bizim bu gücümüzü gören Ankara şimdi bizi daha fazla önemsiyor ve her talebimize anında yanıt veriyorlar. Bahsettiğiniz konularda da ilgili makamlara gerekli müracaatları yaparız. Yeter ki sizler konuları bize aktarın ve gelip yanımızda durarak takibi birlikte gerçekleştirelim” şeklinde konuştu.

Oda yönetimine geldikten sonra geçmiş dönemden kalan sorunlara ve Oda mallarının geri alınması için başlattıkları hukuki sürece de değinen Özdil; “İşbaşına gelirken size ne söz verdiysek aynen gerçekleştiriyoruz. Odamızın önceki yönetimi tarafından adeta gasp edilen mallarını hukuki yollarla yeniden alıp sizlerin hizmetine sunmaya kararlıyız. Bu konuda yürüyen yargı kararını verecek ve sizlerin hakkını yine sizlere teslim edecek. Bundan kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın” dedi.

Oda yönetimi olarak esnafın hizmetine sundukları avukatlık ve sağlık indirimi gibi konulara da temas eden Özdil, “Belediye, zabıta, karakol veyahut her hangi bir sorununuzda bize bir telefon etmeniz yeterli. Gece gündüz, hafta sonu demeden size destek için anında harekete geçiyoruz. Yeter ki haklı olun. Sağlık hizmeti alırken de ayrıcalığınız olsun diye özel bir hastane ile yaptığımız anlaşmadan doğan indirim hakkınızı kullanın” dedi.

Reklamı Geç