Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BELEDİYELER KURBAN İŞİNDE HER SENE KENDİNİ GELİŞTİRİYOR..

Anadolu’nun çeşitli illerinden kamyonlara

Anadolu’nun çeşitli illerinden kamyonlara yüklenerek gece İstanbul’a getirilen kurbanlıklar, belediyelerin hazırladığı alanlarda satışa sunulmaya başladı.

Kurban telaşı başladı. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Anadolu’nun farklı yerlerinden gelen kurbanlıklar İstanbul’a giriş yaptı. Mega kentin giriş kapısı olan Sultanbeyli’de de kurban bayramı heyecanı yaşanıyor. Günler öncesinden hazırlıklarına başlayan Sultanbeyli Belediyesi, kurduğu kurban satış ve kesim merkezinde hem satıcıları hem de alıcıları düşündü. 40 bin metrekare alana kurulan dev kurban alanında 300 çadır bulunuyor. Kurban satıcısı ve alıcılarının ihtiyaç duyacağı mekanların yanı sıra berberin de olduğu alanda, satıcıların kurban piyasasını yakından takip etmeleri için internet kafe imkanı da sağlandı.

Mescitlerin ve çay ocaklarının da bulunduğu alanda ayrıca kurban satıcıları için belediye her sabah çorba ikramında bulunacak. Diğer taraftan satış merkezine gelecek olan vatandaşlar için ilçenin belirli noktalarından ücretsiz servisler kaldırılacak. Ayrıca temizlik birimi ekipleri tarafından veteriner kontrolünde kurban çadırları düzenli olarak dezenfekte ediliyor ve ilaçlanıyor. Zabıta ekipleri de bölgede olumsuzluk yaşanmaması için çalışmalarını sıklaştırdı. Alıcıların satıcıları kolay bulabilmesi için sokaklara tabelalar asıldı, çadırlar numaralandırıldı. Belediye kurban satıcılarına hediye hazırlayarak içinde tulum, el feneri, çizme, yara bandı gibi malzemelerin bulunduğu çanta verdi.

Kurban satış ve kesim merkezinde ayrıca 5 kesim ünitesi kuruldu. Vatandaşlar 0546 695 16 13 numaralı telefonu arayarak kaydını yaptırıyor ve kurban hizmetinden yararlanıyor. Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de kurban satıcılarına İstanbul’a ve Sultanbeyli’ye hoş geldiniz dedi. Bu sene standartları daha iyi hale getirdiklerinin altını çizen Başkan Keskin, “Kurban Bayramı öncesinde tüm hazırlıklarımızı yaptık. Kurbanlıklar alanımıza girmeye başladı. Kurban satıcılarına hoş geldiniz diyorum. Sultanbeyli Belediyesi olarak satıcılarımızın ve halkımızın yanındayız” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç