Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BEYKOZ HOLLYKOZ TURİZMCİLERE GÖZ KIRPIYOR..

Tarihi ve doğal dokusuyla

Tarihi ve doğal dokusuyla dizilerin vazgeçilmez mekânı olan Beykoz turizmcilere göz kırpıyor. Dizi ve turizm sektörünü buluşturmayı amaçlayan Hollykoz Projesi ilk olarak TURSAB’a üye acentelere tanıtıldı.  

????????????????????????????????????

Koruları, sokakları, kasırlarıyla her köşesi doğal film seti olan ilçede dizi ve sinema turizmini geliştirmeyi ve ilçeye olan ilgiyi artırmayı amaçlayan Beykoz Belediyesi Hollykoz Projesi’ni hayata geçirdi. İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın hibe desteğiyle hazırlanan proje kapsamında Beykoz’da  çekilen dizilere ev sahipliği yapan 200’ün üzerinde mekânı tanıtan gezi haritası ve rehber kitap hazırlandı. Tarihi Paşabahçe Vapuru’nda ise Türkiye’nin ilk Dizi Anı Müzesi ve Fragman Evi de kuruldu. Ayrıca dizi gezi haritasını web ve cep uygulamaları da hazırlanarak turizm sektörünün ve meraklılarının ilgisine sunuldu.

????????????????????????????????????

Turist ve ziyaretçilere kolaylık olması amacıyla hazırlanan “Sağım Solum Dizi” adlı rehber kitapta 10 gezi rotası yer alıyor. Yalı Yolu, Mahalle Yolu, Sahil Yolu, Kuzey Yolu, Köy yolu, Lezzet Yolu, Eski Yol, Fabrika Yolu, Koru Yolu olarak adlandırılan gezi güzergâhlarında bulunan dizi mekânları rehber kitapta tek tek tanıtılıyor. Basılan kitapçıkla ziyaretçiler müptelası oldukları dizilerin mekanlarını adım adım gezebilecek. Proje ayrıca ilçenin doğal ve tarihi güzelliklerinin tanıtımına da katkıda bulunacak.

????????????????????????????????????

Beykoz Belediyesi projenin tanıtımı için ilk olarak TURSAB’a üye acentelerle bir araya geldi. Projede yer alan sanat yönetmeni Turan Şahin rehberlik ettiği tanıtım turunda Kanlıca, Çubuklu ve Paşabahçe’deki dizi mekânlarını ve sokakları gezen acente temsilcileri diziseverlerin merak ettiği yerleri görme fırsatı buldu.

????????????????????????????????????

Tanıtım gezisinde doğal bir film platosu olan Beykoz’da son 10 yılda 200’ün üzerinde dizi çekildiğini vurgulayan Şahin: “Türkiye bugün 17 ülkeye dizi ihraç ediyor ve Dünya’da ilk 3 arasında yer alıyor.  İzleyiciler artık dizilerin çekildiği mekânları ve oyuncuları görmek istiyor ve bunun için seyahatler yapıyor. Dizler İstanbul, Beykoz ve kültürümüzü tanıtıyor. Türkiye’yi Dünya’ya açan dizilerin çekildiği mekânlar ve doğal destinasyonuyla Beykoz turizmcilerden de ilgi bekliyor” dedi.

????????????????????????????????????

Tanıtım programı kapsamında dizi kostümleri, set fotoğrafları ve kullanılan eşyaların sergilendiği Dizi Anı Müzesi de ziyaret edildi.