Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BEYKOZ’DA CAM ŞENLİĞİNE YOĞUN İLGİ..

Türkiye’de alanında tek olan

Türkiye’de alanında tek olan Cam Ocağı Vakfı, her yıl Aralık ayında düzenlediği “Cam Ocağı Vakfı Yılbaşı Şenliği” ile bu yıl da büyük cam ustaları ve cam sanatına gönül vermiş sanatçıları bir araya getirdi.

beykoz cam senlik 6Beykoz Belediyesi’nin destek verdiği şenlikte eğlenceli ve öğretici cam şovları yer aldı, yerli ve uluslararası cam sanatçılarının eserlerinin satışının yapıldığı kermes ve müzikle Cam Ocağı’nda renkli bir gün daha yaşandı. Şenlik kapsamında açılan şenlikte çoğunluğunun Cam Ocağı Vakfı’nda eğitim almış cam sanatçılarının eserleri, birbirinden renkli seramikleri, takıları ve hediyelikleri özel indirimlerle satışa sunuldu. Kermesten elde edilen gelir üniversite öğrencilerine burs olarak aktarılacak.

beykoz cam senlik 1Etkinlikte çocuklar da ücretsiz cam boncuk yapımı ve gün boyu süren cam gösterileri ile unutamayacakları bir gün geçirdi. Cam Ocağı Vakfı’nda sıcak cam üfleme, sıcak cam dökümü, kalıpla cam şekillendirme, füzyon, alevle çalışma, boncuk yapımı, kalıpla şekillendirilmiş cam boyama, gravür, mozaik, Venedik tekniğiyle cam mineleme gibi camın her dalından tekniklerle yapılan atölye çalışmaları, uluslararası cam sanatçılarının liderliğinde Mayıs-Eylül ayları arasına yapılıyor. Emay, mumla mücevher yapımı ve metal işleme gibi kısa atölye çalışmaları ise tüm yıl devam ediyor.

beykoz cam senlik 3Cam eğitimleri ve üretiminin yapıldığı atölyenin showroomunu haftaiçi hergün 300-400 arasında öğrenci ziyaret ediyor. Ayrıca merkezde Beykoz Kız Meslek Lisesi’nden öğrenciler de staj yapıyor. Riva Nehri kıyısında orman içinde kampüsü bulunan Cam Ocağı yıl boyunca cam sevdalılarını bekliyor.

beykoz cam senlik 4

beykoz cam senlik 6

beykoz cam senlik 2

Reklamı Geç