Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BEYLERBEYİ SARAYI TÜNELİ TÖRENLE TRAFİĞE AÇILDI..

1970’li yıllardan bu yana

1970’li yıllardan bu yana kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşıma açıldı. 230 metre uzunluğundaki tünelin açılmasıyla birlikte 50 dakikayı bulan Üsküdar Beylerbeyi- Çengelköy hattı sahil yolculuğunun 3 dakikaya düşmesi hedefleniyor. Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tünelin açılışında yaptığı konuşmada, Üsküdarlılar için bugünün tünelin açılmasından dolayı özel bir gün olduğunu söyledi.

uskudar tunel acilisi 5Üsküdar Belediyesi, Üsküdar- Beylerbeyi hattındaki sahil trafiğini rahatlatmak için yaklaşık 40 yıllık sorunu çözdü. 1970’li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşım hizmetine açıldı. Tünelin yeniden hizmete açılmasıyla birlikte trafik dolayısıyla 1 buçuk saati bulan Üsküdar – Beylerbeyi- Çengelköy hattı sahil yolculuğunun 15 dakikaya düşmesi hedefleniyor. Tünelin açılış törenine; Ak Parti Milletvekilleri Mihrimah Belma Satır ve Osman Boyraz ile Ak Parti İlçe Başkanı Halit Hızır da katıldı.

uskudar tunel acilisi 3Beylerbeyi Sarayı’nın yaklaşık 2 asırlık bir saray olduğunu anımsatan Başkan Türkmen, “Bugün 19 Eylül 2016 günü, bu tünelin tekrar hizmete açılışının, trafiğe açılışının günüdür. Bu anlamda mutluyuz. Üsküdarlılar olarak heyecanlıyız” dedi. Tünelin çevredeki trafiği rahatlatacağını ifade eden Başkan Türkmen, tünelin açılışının 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının başladığı güne yetişmesinin de önemli olduğunu belirtti.

uskudar tunel acilisi 4Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, tünelin uzunluğunun 150 metre, yüksekliğinin ise 2 metre 90 santimetre olduğunu, tünelin girişi ve çıkışı itibarıyla da toplamda yaklaşık 650 metrelik bir yolun trafiğe açılışının yapıldığını aktararak, “Tünelden şu anda otomobil ve minibüs geçişlerine izin veriliyor. Bunu görüp ondan sonra otobüs geçişlerine karar vereceğiz” dedi.

uskudar tunel acilisi 2Başkan Hilmi Türkmen, konuşmasının ardından aracına binerek tünelden geçti.

uskudar tunel acilisi 1

Reklamı Geç