Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BİNALİ YILDIRIM’IN ADAYLIĞINDA İSTANBUL İLÇELERİ YENİDEN ŞEKİLLENİYOR..

Ak Parti, Ankara ve

Ak Parti, Ankara ve İzmir dahil Türkiye genelindeki bir çok adayını açıkladı fakat İstanbul’da ilçe aday listesinin sebep olduğu Binali Yıldırım’ın adaylığını yeni bir sürece bıraktı. Erdoğan yurtdışı gezisini tamamlayana kadar Yıldırım’ın İstanbul’daki ilçe adaylarını yeniden gözden geçireceği konuşuluyor…

Türkiye genelindeki 40 ilin belediye başkan adayını tanıtma toplantısı Haliç Kongre Merkezi’nde yapılmasına rağmen İstanbul adayının açıklanmaması ve ardından Salı gurup toplantısında Ankara ile İzmir’in de aralarında olduğu 20 aday arasında yine İstanbul adayının görünmemesi kamuoyunda merak uyandırdı. Her ne kadar Ak Parti’li bazı yetkililer, durumu ‘seçim stratejisi’ olarak değerlendirseler de perde arkasından sızan çeşitli kulis bilgileri kamuoyunun gündeminden düşmüyor. Geçen hafta sonu yapılan İstanbul’daki aday toplantısından bir gün önce muhtemel İBB Adayı Binali Yıldırım’ın Şile’den Sultanbeyli’ye ve çeşitli ilçelerin adaylarına kadar bir çok yerde isimler üzerinden bazı tartışmalar yaşadığı ve bu noktada İl Başkanı Bayram Şenocak ile de ters düştüğü yönünde bilgiler gelmişti. Çünkü aynı gün kamuoyuna sızan ilçe belediye başkan adaylarının isim listesi yer yer tartışmalara yol açmış ve parti içinde bazı kaynamalara sebebiyet vermişti.

Ardından gözlerin çevrildiği grup toplantısından da Ankara ve İzmir’in açıklanmasına rağmen Binali Yıldırım isminin İstanbul adayı olarak açıklanmaması ve toplantıdan sonra 1 saatlik Erdoğan, Yıldırım görüşmesi yine çeşitli yorumlara yol açtı. Erdoğan’ın 5 günlük yurt dışı gezisi sonrasında İstanbul büyükşehir ve ilçe adaylarını açıklayacağını söylemesi şimdi ilçelerde yeni bir revizyon yapılıyor söylentilerine neden oluyor. Erdoğan ve Binali Yıldırım görüşmede kulislere yansıyan bilgilere göre, Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın İstanbul adaylığı için bazı talepleri oldu. Binali Yıldırım’ın taleplerinin karşılanması üzerine Yıldırım’ın İstanbul’a aday olması konusunda ikna edildiği öğrenildi. Yıldırım’ın, birlikte çalışacağı ekip, seçime beraber hazırlanacağı bazı ilçe adaylarının ve seçim sonrasında muhatap olacağı AK Parti İstanbul İl Başkanının ve de seçilmesi halinde üstleneceği büyükşehir belediye başkanlığı görevinde, bakanlarla olacak ilişkilerine yönelik bazı kaygıları ve beklentileri olduğu, bu konularla ilgili kendisine güvence verildiği, aynı zamanda İlçe başkan adaylarının isimleri konusunda da müzakereler yürütüldüğü belirtildi. Sonuç olarak, Yıldırım’ı ikna etmeye yönelik bazı adımlar atıldı. Önümüzdeki günlerde Erdoğan yurt dışı gezisinde iken İstanbul’un muhtemel adayı Binali Yıldırım, ilçe belediye başkan adayları noktasında yeni bir şekillenme üzerinde çalışacak ve listede değişiklikler yapacak.

Reklamı Geç