Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BİNLERCE ÇOCUK, ÇEKMEKÖY ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU..

Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği 23

Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ve Çekmeköy Çocuk Dergisi 1. yaşı kutlamalarına katılan binlerce çocuk doyasıya eğlendi.

çekmeköy senlik çocuk 12Çekmeköy Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Çekmeköy Çocuk Şenliği’nde 7’den 70’e binlerce vatandaş bir araya geldi. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliği yaptığı Çocuk Şenliği’ne Kaymakam Cemal Hüsnü Kansız, AK Parti İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş ve binlerce Çekmeköylü katıldı. Elli dönümlük yeşil alanı bulunan belediye bahçesi içerisinde düzenlenen çocuk şenliğinde; Rafadan Tayfa Kahramanları Müzikal grubu, yüz boyamacılar, şişme oyun grupları, jonglör gösterileri, sürpriz hediyeler, geleneksel oyunlar, sihirbazlar ve sahne gösterileri yer aldı. Kutlamalarda sahnede gerçekleştirilen geleneksel oyunlara çocukların yanı sıra anne ve babalar da katıldı.

çekmeköy senlik çocuk 8Çekmeköy Belediyesi Yenilik Akademisi yaptığı bilimsel deneylerle alanda büyük beğeni topladı. Rafadan Tayfa’nın sahne aldığı anlarda ise coşku doruğa çıktı. Alanda bulunan palyaçolar çocukların yüzlerini boyarken, Çocuklar, Çekmeköy Çocuk Dergisi Kahramanları Bilge ve Kağan’a yoğun ilgi gösterdi. Aileler ise alanda bulunan hatıra köşesinde çektikleri fotoğraflarla bu özel günü ölümsüzleştirdiler. Çekmeköy Çocuk Dergisi’nin 1. Yaş pastası Çekmeköylü çocuklar, dergi kahramanları Bilge ve Kağan maskotları ile protokol  tarafından kesildi.

çekmeköy senlik çocuk 2Programda buluşan binlerce çocuğu ve ailelerini selamlayan Başkan Ahmet Poyraz; “Bugün burada hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını; hem de Çekmeköy Belediyesi’nin aylık olarak çıkardığı Çekmeköy Çocuk dergisinin 1. Yaş gününü kutluyoruz. Dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramının ülkemizde olması, geleceğimiz olan çocuklara verdiğimiz önemin en büyük kanıtıdır. Biz de belediye olarak çocuklarımızla sadece bir gün değil her gün iletişim halindeyiz. Onların ailelerine, vatana, millete hayırlı evlatlar olarak yetişmesi için çalışıyoruz. Eğlendirirken öğretmeyi, okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçladığımız dergimizi her ay 20 bin adet basıp, sınıflarında çocuklarımıza dağıtıyoruz.  İçeriğinde; tarihimizden, gelenek ve göreneklerimize, spordan bilime, sağlıklı beslenmeden ülkemizin şehir şehir tanıtılmasına kadar önemli bilgiler çocukların yaş guruplarına göre aktarılıyor. Ayrıca çocukların yaptıkları resimleri ve kendi fotoğraflarını yayımlayarak derginin içeriğinin oluşmasında da onları söz sahibi yapıyoruz. Dergimizde şifreli bulmacayı çözen çocuklarımızdan 50 tanesinin evine kitap hediyesini posta aracılığıyla ulaştırıyoruz. Bir yıl içinde binlerce çocuğumuza hediye gönderdik.  İçeriğindeki faydalı mesajların çocuklar üzerindeki etkisinden dolayı ailelerden teşekkür mesajları alıyoruz. Çocuklar yolda gördüklerinde evladım gibi sarılıyor. Bu mutluluk da bize yetiyor. Çocukların kendi bayramlarını en sevdikleri şekilde oyun oynayarak, eğlenerek kutlamalarını istedik. Artık çocuklar sokağa çıkmıyor bilgisayar karşısında sağlıksız yetişiyor. Burada 50 dönümlük araziyi tamamen onlara tahsis ettik. Enerjilerini eğlenerek atsınlar. Oyun alanlarında oyun oynasınlar, eski sokak oyunlarını öğrensinler, aileleri ile birlikte sahnedeki etkinliklere katılsınlar. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

çekmeköy senlik çocuk 3

çekmeköy senlik çocuk 11

çekmeköy senlik çocuk 10

çekmeköy senlik çocuk 9

çekmeköy senlik çocuk 7

çekmeköy senlik çocuk 6

çekmeköy senlik çocuk 5

çekmeköy senlik çocuk 4

çekmeköy senlik çocuk 1

Reklamı Geç