Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BİNLERCE ENGELLİ SPORCU ÜSKÜDAR’DAN HAYATA GÜLÜMSEDİ..

Üsküdar Belediyesi’nin Milli Eğitim

Üsküdar Belediyesi’nin Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Marmara Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl 10.’sunu düzenlediği Özel Sporcular Atletizm Şenliği coşkulu bir törenle başladı.

uskudar engel yok 1Birbirinden anlamlı organizasyonlar gerçekleştiren Üsküdar Belediyesi, yine örnek bir çalışmaya imza attı. Bu sene 10.’su düzenlenen Özel Sporcular Atletizm Şenliği Beykoz Anadolu Hisarı’nda start aldı. Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Yerleşkesi’nde düzenlenen ve iki gün sürecek ‘Gülümse Hayata’ temalı organizasyonda, İstanbul’daki 36 ilçe ile 15 ildeki 22 okuldan bin 845 öğrenci mücadele ediyor.

uskudar engel yok 9Şenliğin açılışında Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ak Parti İlçe Başkanı Halit Hızır, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nesrin Karaman, Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Adnan Kuzu da katıldı.Öğrencilerin geçiş töreninin ardından, konuşmalar ve halk oyunları gösterileri yapılan etkinlikte, ilk gün her branşta ikişer seri yarışlar gerçekleştirildi. Yarışlarda dereceye girenlere kupa ve madalyalar verildi.

uskudar engel yok 4Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada, günün ve faaliyetin çok özel olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

uskudar engel yok 8“Bu yıl onuncusunu düzenlediğimiz özel sporcular atletizm yarışmasında dostlarımızla beraberiz. Gerçekten çok özel bir faaliyet. Bu sene ilk defa ulusal bir boyut kazandı. Bunu 10 yıl önce sadece Üsküdar ölçeğinde yapıyorduk. Bugün 15 ayrı vilayetimizden katılım var. Bu yarışmaya katılabilmek için çocuklar, anneler, babalar ve antrenörleri aylardır çalışıyor. Onlar için bu yarışma 2 günden ibaret değil. Onlar için muazzam bir mutluluk. Yaklaşık 6 aydır bugünü bekliyorlar ve bu yarışmadan sonra da 6 ay daha bunu konuşacaklar ve dolayısıyla mutlu olacaklar. Zaten bütün amacımız onların mutluluğudur. Onlar mutluysa biz de mutluyuz. Kardeşlerimiz engellerinden kurtarması adına bir motivasyon çalışmasıdır. Bu bir ilktir ve başka bir yerde bunun organizasyonu yoktur. Burada önemli olan dereceye girmek değildir.”

uskudar engel yok 3Öte yandan, atletizm sahasına büyük boyutlarda “Engel Tanımayanlar Şampiyonluğa Koşuyor” yazılı pankartlar asıldı.

uskudar engel yok 12

uskudar engel yok 11

uskudar engel yok 10

uskudar engel yok 7

uskudar engel yok 6

uskudar engel yok 5

uskudar engel yok 2

Reklamı Geç