Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BİNLERCE ÜMRANİYELİ KARDEŞLİK SOFRASINDA BULUŞTU..

Ümraniye Belediyesi’nin geleneksel hâle

Ümraniye Belediyesi’nin geleneksel hâle gelen sokak iftarlarının bu seneki ilki Dumlupınar ve Topağacı mahallelerinde bulunan Hisar Caddesi’nde gerçekleşti. İftarda Başkan Hasan Can da vatandaşlarla buluştu.

Her yıl binlerce Ümraniyeliyi bir araya getiren geleneksel sokak iftarlarının bu yılki ilki Hisar Caddesinde gerçekleşti. Ümraniye Belediyesi, binlerce vatandaşı aynı sofrada buluşturdu. Sokak iftarına; Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra;  Kaymakam Suat Dervişoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Osman Nuri Anbarkaya, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Programdan önce Başkan Hasan Can mahalle iftarı alanında tv. kanalları ve haber ajanslarından birçok basın mensubuna röportajlar verdi ve canlı yayın bağlantılarına katıldı.

AK Parti İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, “Öncellikle Rabbim tuttuğunuz oruçları kabul etsin, bu Ramazan ayına hüzünlü girdik. Siyonist terör devleti kardeşlerimizi şehit etti. Allah bunları ıslah etsin, olmuyorlarsa helak etsin. İslam’ın ilk kıblesi Kudüs işgal altında ve buna sesini çıkaran tek lider Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi. 15 yıldır Türkiye’nin gelişiminden bahseden ve bundan rahatsız olanların ülke üzerinde yapmak istediği kötülüklerden bahseden Eminmollaoğlu, 24 Haziran seçimlerinde milletin yine doğru kararı vereceğini söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, programda gerçekleştirdiği konuşmada “Hayırlı iftalar, şükür ki burada hep birlikte iftar sofrasındayız ve ezanı bekliyoruz. Farklı coğrafyalarda, Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de bu sofrayı hayal eden, bunun için dua eden kardeşlerimiz var. Filistin’deki kardeşlerimiz terör devleti İsrail tarafından her Ramazan ayında bir sebeple zulme maruz kalıyor. Rabbim şehitlerimizin şehadetini kabul etsin. Bu İsrail’i de ıslah etsin, ıslah olmuyorlarsa kahr u perişan eylesin. Müslümanlar bu durum karşısında yeterince sesini çıkaramıyor. Müslüman Allah ile beraber olur zalime dur derse bunu imanı gereği yapar ve Allah o vakit bizimle beraberdir. Susarsak Allah bize nusretini göstermez. Bu yüzden yarın Yenikapı’da saat 16:00’da İstanbul bütün dünyadaki masum ve mazlum insanların yüreğine su serpecek ‘Dur’ sesini çıkaracaktır. Tüm dünya bu sesi duyacak. Kardeşlerimiz için dua edelim. Rabbim oruçlarınızı kabul etsin” dedi.

Reklamı Geç