Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BİR YILLIK YAĞIŞ 12 SAATTE DÜŞTÜ İSTANBUL PERİŞAN OLDU..

İstanbul dün gece başlayan

İstanbul dün gece başlayan ve sabah saatlerinde şiddetini arttıran yağmur, vatandaşlara çok zor anlar yaşattı. Yollarda biriken sular trafiğin sıkışmasına neden olurken, toplu taşımada da aksamalar meydana geldi. Anadolu yakasındaki çok sayıda ilçede bodrum katları su bastı.

İstanbul aralıklarla dün gece başlayan sabah 08.00 sıralarında ise şiddetli bir şekilde yağmaya başlayan yağmur, sel baskınlarına ve trafiğin kilitlenmesine neden oldu. Ana yollarda biriken sular trafiğin sıkışmasına neden olurken, toplu taşımada da adeta durdu vatandaşlar duraklara sığındı. Yağmurun etkili olması ile birlikte İstanbul Valiliği ise yazılı bir açıklama yaparak; “Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur” uyarısında bulundu.

Şiddetli yağış nedeniyle bir çok yeri su bastı, yollarda mahsur kalan araçlar var. Çeşitli metro istasyonlarını da su bastı. Yoğun yağış İstanbul’da trafiği kilitledi, toplu ulaşımı da olumsuz etkiledi. Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa yönü bir süre kapandı. AKOM ve İstanbul Valiliği sel ve su baskınlarına karşı İstanbulluları uyardı. Valilik, zorunlu olmadıkça vatandaşlardan özel araçlarıyla trafiğe çıkmamasını istedi. Yetkililer sağnak yağmurun öğlen saatlerinde etkisini artırıp, akşama kadar fırtına şeklinde devam etmesinin beklendiğini açıklarken zorul haller dışında özel araçları ile trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundular.

Bastıran şiddetli sağanak ile İstanbul’un bir çok noktasında trafik durma noktasına geldi, araçlar sel suları içinde mahsur kaldı. Bazı meydanlarda ve alt geçitlerde trafik tıkanırken, toplu taşımda büyük aksamalar yaşandı metro seferleri bazı duraklara kadar yapılabildi. Şehirde birçok kavşak ve viyadük sular altında kalırken, aşırı yağış nedeniyle trafikte seyretmeye çalışan bazı metrobüslerin içine su doldu, kimi metro, metrobüs, duraklarını su bastı.

Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa Yönü olumsuz hava koşulları nedeniyle geçici süreyle trafiğe kapandı .Tünel yaklaşık 30 dakika sonra hizmete yeniden başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından da kentin serin ve yağışlı havanın etkisi altında olduğu belirtilerek, fırtına şeklindeki yağışların sel ve su baskınlarına neden olabileceği uyarısı yapıldı. Yağışın öğlen saatlerine doğru kent genelinde etkisini artırması ve akşam saatlerine kadar fırtına eşliğinde devam etmesi ve metrekareye 30 ile 65 kilogram yağışın düşmesinin beklendiği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bir yılda yağan yağmur, 12 saatte yağdı. Bu bir afettir. Dün bu yağışın geleceğini gördük ve Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımıza bunu anlattım. Yağışlar çarşamba akşamına kadar sürecek” dedi. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, “Bu bir doğal afettir. Ulaşılamayan bir nokta yok. Ekipler çalışıyor. Avrasya’nın Avrupa çıkış tarafında sıkıntılı ve girişleri kapattık” açıklaması yaptı. Bakan tespit çalışmalarının ardından zararların karşılanacağını söyledi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise “AKOM 6 binden fazla personelle, dalgıç ve pompalarla afete müdahale ediliyor. Can kaybı yok. Yolda kalan vatandaşlar AKOM’a, İstanbul Valiliği’ne ulaşsın. Vatandaşlarımız mümkünse evden çıkmamalıdır. Dere yatağına yakın oturanlar ise AKOM ve İstanbul Valiliği’ne bilgi versin” diye konuştu.

Reklamı Geç