Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BİR ZAMANLAR SADECE 360 FARKLA KAZANILAN İLÇEDE MAKAS YENİDEN Mİ KAPANIYOR?..

İtirazlar nedeniyle önce YSK

İtirazlar nedeniyle önce YSK ardından da Danıştay’a taşınan referandum seçim sonuçları ülke gündemini meşgul etmeye devam ederken, bölgesel yerel sonuçlar da kamuoyunun dikkatlerinden kaçmıyor. Hayır oylarının yarışı önde bitirdiği büyükşehirlerden İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde her ne kadar % 52.39 çıkan Evet oyları kazansa da mahalle ve sandık bazında farklılık gösteren ilginç sonuçlar ortaya çıkmış durumda. Toplamda % 47.61’de kalan ‘Hayır’ oyları için ilçe seçim kuruluna sandık bazlı itirazlar yapıldı ve sonuç bekleniyor.

cekmeköy referandum sonuçları 2Örneğin Roman yurttaşların yoğunluklu olarak yaşadığı eskiden köy ve belde belediyesi olan Ömerli Mahallesi’nde % 60.34 çıkan ‘hayır’ oyları, % 39.66’da kalan ‘evet’ oylarına büyük fark atmış durumda. Seçim propaganda döneminde Roman Milletvekili Özcan Purcu ile Ömerli’ye adeta çıkarma yaparak bölgede vatandaşlarla bir araya gelen CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ve yönetimi, referandumun sonucuna etki eden bir çalışmaya imza atmıştı. CHP’nin Roman Vekili Purcu’ya söz veren Ömerli’deki hemşerileri sandıkta % 60’ı aşan ‘Hayır’ oyu çıkmasına önemli katkı sağladı.

cekmeköy referandum sonuçları 1Yine Çekmeköy’ün bir başka köyü Koçullu’da da ‘Evet’ oyları % 78’i aşarak % 22 sınırında kalan ‘Hayır’ oylarına büyük fark attı. Sırapınar Köyü’nde Hayır oyları, Hüseyinli’de ise Evet oyları yarışı önde bitirmiş gözüküyor. Mahallelerde de başa baş bir yarış var. Hamidiye, Aydınlar ve Mimar Sinan’da Hayır oyları önde, diğer mahallerde ise Evet önde bazı mahallelerde ise başa baş bir sonuç var.

Son yerel ve genel seçimler ile 2010 referandumuna bakılarak değerlendirildiğinde ise; diğer bir çok ilçede olduğu gibi Ak Parti ve MHP oyları toplamından % 10 civarında bir erimenin yaşandığı Çekmeköy’de, ‘Hayır’ oyları CHP ve HDP oylarının toplamından % 10 daha fazla almış durumda. İki dönem önceki yerel seçimlerin sadece 360 oy gibi bir farkla kazanıldığı ilçedeki denge sonraki yıllarda her ne kadar açılmış olsa da, bu son referandum sonuçlarına göre makas yeniden kapanmaya başlamış vaziyette.

Reklamı Geç