Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KUDÜS OYLAMASINDA HANGİ ÜLKE NE OY VERDİ..

KUDÜS için BM’deki oylamada

KUDÜS için BM’deki oylamada hangi ülke evet oyu kullandı hangi ülke hayır verdi. Donald Trump parayı keseriz diye tehdit etmişti. Bu tehdit işe yaramadı. BM Kudüs oylamasında 128 ülke kabul oyu verdi hayır diyen ülke sayısı sadece 35 oldu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın tek tek isimlerini not ettireceğini ve para yardımını keseceğini ilan etmesine rağmen BM’deki Kudüs oylamasından tokat gibi yanıt çıktı. Oylamada tehditlere papuç bırakmayan 128 ülke tasarıya EVET dedi. Hayır oyu veren ülkeler 35 ile sınırlı kalırken, Trump’un tehdidine boyun eğdikleri için bunların itibarları da sıfırlandı. Çekimser oy kullanan ülkeler arasında ise Çekya, Kanada, Arjantin, Fiji, Güney Sudan, Romanya, Polonya, Uganda, Panama, Filipinler, Meksika, Macaristan, Bosna-Hersek, Haiti, Jamaika, Kiribati, Kamerun, Kolombiya, Dominik Cumhuriyeti, Ekvator Ginesi, Benin, Vanuatu, Trinidad Tobago, Malavi, Tualu, Solomon Adaları, Ruvanda, Paraguay, Kiribati, Lesotho, Litvanya, Bhutan, Benin, Avustralya ve Antigua ve Barbuda ülkeleri yer aldı.

KUDÜS İÇİN RET OYU VEREN ÜLKELER HANGİLERİ: BM’deki oylamada ABD ve İsrail’in yanında Palau, Guatamala, Togo, Nauru, Honduras, Marshall Adaları, Mikronezya gibi küçük ülkeleri ret oyu verdi. İşte oylamada evet ve hayır oyu veren ülkelerin tam listesi şöyle;

Reklamı Geç