Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEKLERİ BU KÖYDE…

İstanbul’un yanı başında Çekmeköy’ün

İstanbul’un yanı başında Çekmeköy’ün yemyeşil doğası ile meşhur, şirin mi şirin mahallesi Reşadiye Köyü, güzellikleri ile adından sıkça söz ettiren yerlerin başında gelmeye devam ediyor. Osmanlı’nın son dönemlerinde hanedanlığa av köşkü olarak ev sahipliği yapan ve adını Sultan Reşat’tan alan Reşadiye’nin kuruluşu 1893’lü yıllara dayanıyor. Kurucuları Batum muhacirleri olan köyün statü alma çalışmaları Sultan Reşat döneminde başlıyor ve 1911 yılında kazanılan tüzel kişilikle Reşadiye ismi alınıyor ve o gün bu gün öylece geliyor. Kirazı ile de meşhur Reşadiye Köyü, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde işbaşına gelen genç ve dinamik Muhtar Erkan Akyılmaz’ın, birbirinden güzel çalışmaları için bambaşka bir değişim ve dönüşüm yaşıyor.

2000’li yıllardan itibaren yaşanan köyün içme suyu meselesi, büyük bir azim ve kararlılıkla gerçekleşen çalışmalar neticesinde sadece 7-8 ayda çözüme kavuşturulmuş. Geçen kısa zaman diliminde araya giren Pandemi sürecine rağmen takdire şayan işler başaran çalışkan Muhtar Erkan Akyılmaz, “Yaptığımız ve yapacağımız bütün çalışmalarda en büyük gücüm, kuvvetim ve en önemli destekçilerim Reşadiye halkıdır” diyor.

Gazetemiz www.yerelgazete.com.tr ye bu güne kadar yaptıkları ve bundan sonra yapmayı düşündükleri çalışmaları değerlendiren Muhtar Akyılmaz, Reşadiye ve bölgenin güzelleşmesi adına planladıkları işleri elbirliği ile gerçekleştirmeye kararlı olduklarını ifade etti.      

4.5 KİLOMETRE’DEN KAZIYI KAZIYA İÇME SUYU..

Yaklaşık 5 bin nüfusun yaşadığı Reşadiye Köyü, 2000’li yıllardan itibaren içme suyu sorununu bir türlü çözememiş. Muhtar Erkan Akyılmaz’ın anlatımına göre; eskiden dedelerimizin imece usulü ile kazıya kazıya getirdiği ve 1966 yılından 2000 yılına kadar gürül, gürül akan ata yadigarı içme suyu şebekesi, çeşitli altyapı çalışmaları ve çevre düzenlemeleri sonucu tahrip olan borular yüzünden akmaz olmuş. O güzelim mis gibi kaynak suları 10 yılı aşkın zaman dağa taşa, boşa akmış ama köylüye akmamış. Reşadiye halkının inanarak ve güvenerek sarıldığı muhtar Erkan Akyılmız’ın, işbaşına gelirken çözümü için söz verdiği en büyük vaadi de işte bu içme suyu meselesi olmuş.

Reşadiye’nin başka sorunları olduğunu da bildikleri halde, işe en önemli mesele olan içme suyundan başladıklarını anlatan Muhtar Erkan Akyılmaz; “Tarım Orman Bakanlığı’ndan Devlet Su İşlerine, İSKİ’den belediyelerimize kadar resmi tüm kurum ve kuruluşlarımızın adeta kapısında yattık. Gerekli izinler için gece gündüz demeden yetkililerimize girişimlerde bulunduk. 7’den 70’e köy halkımızın da kararlı duruşu, azmi ve dirayeti ile büyük bir dayanışma ve işbirliği örneği sergiledik. Kadınlarımız gün paralarını koydu ortaya, çocuklarımız kumbaralarını bozdurup getirdi. Evinde mevlit yapmaktan vazgeçen komşumuz bu parayla işe katkı sundu.

Muhtar Erkan Akyılmaz; “Mis gibi doğal kaynak suyunun ilk akış anı yaşanan mutluluğun tarifi yok. Verilen onca emeğin karşılığını bu kadar saf ve temiz suyla almak müthiş bir an. O güzelim duyguyu ancak yaşayan bilir..”

Bütün Reşadiye içme suyu için elele verdi. Sonuçta tek bir ağaca ve doğaya zarar vermeden, taa 4.5 kilometreden orman yollarının içerisinden dişimizle, tırnağımızla kazıya kazıya köyümüze yepyeni bir içme suyu hattı çektik ve mis gibi içme suyunu insanlarımıza ulaştırdık. Şimdi 8 çeşmemizden pırıl pırıl, sağlıklı, doğal kaynak suları gece-gündüz akıyor ve isteyen herkes buradan gelip içme suyunu alıyor. Suyun bütün testlerini de her ay yaptık ve son derece sağlıklı bir içme suyu olduğu sonuçlarını gördük” şeklinde konuştu.

REŞADİYE PANDEMİ SÜRECİNDE DE ÖRNEK BİR DAYANIŞMA SERGİLEMİŞ..

Muhtar Erkan Akyılmaz, 7-8 ay gibi kısa zamanda içme suyu sorununa kalıcı çözüm bulmanın şevkiyle diğer plan ve projelerine odaklanmışken araya hiç de hesapta olmayan ve tüm dünyayı kasıp kavuran pandemi süreci giriyor. Hayat büyük bir sekteye uğruyor ve haliyle Reşadiye’de de her taraf gibi gündem değişiyor. Diğer tüm muhtarlar gibi Vefa Sosyal Destek Gurubunda çalışmalarını sürdüren Muhtar Erkan Akyılmaz, Reşadiye’nin ekonomik seviyesi genelde iyi olan insanların ikamet ettiği bir yer olduğunu ifade ederek; “Reşadiye halkı olarak salgın sürecinde de örnek bir dayanışma sergiledik. Gerek diğer mahallelerimize gerekse komşu ilçelerimize muazzam yardım ve destekler sağladık” dedi.

ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞİ İÇİN AÇIK HAVADA ÇOCUK ŞENLİĞİ..

Pandemi salgınının hafiflediği aylarda; maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilerek açık havada gerçekleştirilen ‘çocuk şenliği’ aylarca evlerine adeta mahkum olmuş çocuklara güzel bir moral ve motivasyon olmuş.

Açık havada renkli balonlar, palyaçolar, müzik ve ikramlar eşliğinde gönüllerince eğlenen Reşadiye’nin çocukları baharın güzel günlerinin keyfini sürmüş adeta. Programın düzenleyicisi Muhtar Erkan Akyılmaz, “Ne yapıyorsak onların geleceği için. Bizim de geleceğimiz çocuklarımız çünkü. Çocuklarımız bizim her şeyimiz” diyor.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI VE ÇEVRE DÜZENLEME İŞLERİ HİÇ BİTMİYOR..

İSKİ başta olmak üzere ilçeden büyükşehire tüm yerel yönetimlerle sürekli koordinasyon halinde olduklarını anlatan Muhtar Erkan Akyılmaz, “Köyümüzün atıksu kanalizasyon sorununu da çözüme kavuşturmuş durumdayız. Yollarımız, çevre düzenlemelerimiz ve diğer bir çok hususta yine yetkililerimizin desteği ile çalışmalarımız sürüyor.

Reşadiye’nin değerine değer katacak hizmetlere ilişkin çok önemli yatırım projelerimiz var. Örneğin sokak hayvanlarına ilişkin projemiz ve yine bölgemizi İstanbul’un cazibe merkezi yapacak olan ‘Doğal-Organik Köy Pazarı’ projemiz. Yine turizm açısından Reşadiye’yi öne çıkaracak çalışmalarımız olacak. Pandemi nedeniyle tempomuz yavaşlamış olabilir ancak hedeflerimize ulaşmadaki kararlılığımız daha da artmıştır” şeklinde konuştu.

UZAKTAN EĞİTİME DESTEK İÇİN ÇOCUKLARA TABLET HEDİYESİ…

Eylül ayı ile birlikte okulların yeniden uzaktan eğitimle açılmasının ardından, köyde yaşayan başta ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları olmak üzere öğrencilere tablet desteği için kolları sıvayan Muhtar Erkan Akyılmaz, bu konuda da öncü olan isimlerden. Türkiye’de uzaktan eğitim için sorunların henüz tam olarak anlaşılmadığı günlerde, tableti olmayan çocukların durumunu gören Muhtar Akyılmaz, Reşadiyeli öğrencilere tablet yardımı amacıyla eşini dostunu adeta seferber etmiş. Sonuçta başarılı bir proje ile diğer mahalle ve bölgelere dalga dalga yayılarak örnek bir çalışmaya imza atılmış.

MUHTAR ERKAN AKYILMAZ’I YAKINDAN TANIYALIM..

Kökleri itibarı ile her ne kadar Artvin yöresinden bölgeye ataları dedeleri zamanında gelip yerleşmiş olsalar da Reşadiye’nin ilk yerlilerinden muhtar Erkan Akyılmaz ve ailesi… Bütün yaşamı Reşadiye’de geçen Akyılmaz, Kocaeli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu mezunudur. 1989 doğumlu olan genç muhtar Erkan Akyılmaz, evli ve biri ikiz olmak üzere 3 çocuk babasıdır.

Dedesinin kabartma tabloya konu olan portresini işle böyle gösteriyor Muhtar Erkan Akyılmaz ve ekliyor: “Atadan dededen Reşadiyeli olmak gurur verici…”

Genç yaşta iyi bir aile babası olmaya çalışan Akyılmaz, Sosyal meselelere duyarlı, çevre bilincine ve komşuluk ilişkilerine önem veren bir kişiliğe sahip. ‘Bir elin nesi var, iki elin sesi var’ sözünü hatırlatan Akyılmaz, ekip ruhuna inandığını söylüyor ve ekliyor: “Bir kişi tek başına bir hiç olabilir ancak toplumsal dayanışma ve ekip ruhu ile büyük bir güçtür.”

Reklamı Geç