Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“BORÇ KAMBURUNU AZALTIP, YATIRIM VE HİZMETLERİ ARTIRACAĞIZ..”

İBB’nin 2021 yılı bütçesi

İBB’nin 2021 yılı bütçesi 28 milyar 900 milyon TL olarak belirlendi. Bütçeyi İBB Meclisi’ne sunan İmamoğlu, İstanbullulara söz verdi. İmamoğlu, “İBB’nin sırtındaki devasa borç kamburunu azaltmaya, yatırımlara ve hizmetlere ara vermeksizin devam etmeye söz veriyorum” ifadelerini kullandı

İBB Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Bütçe ve Denetim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2021 yılı bütçesi, Yenikapı’daki Avrasya Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen İBB Meclisi oturumunda gündeme geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından meclise sunulan 2021 yılı bütçesi, 28 milyar 900 milyon TL olarak belirlendi. 2021 yılının gelir tahmini, 25 milyar 500 milyon lira. Bütçenin 3 milyar 400 milyon lirası borçla denkleştirilecek.

“İSTANBULLULARI DİKKATE ALARAK BÜTÇEYİ HAZIRLADIK”

İmamoğlu bütçe sunumunda yaptığı konuşmada, İstanbulluların beklentilerini ve taleplerini dikkate alarak 2021 yılı bütçesini hazırladıklarını söyledi. İmamoğlu 2021 bütçesini şöyle özetledi: “Toplam bütçe gelirlerimizi 25.5 milyar lira, bütçe giderlerimizi 28.9 milyar lira olarak planladık. 3.4 milyar lira açığımız olacak. 2020 yılı bütçesinde bu açık 4.6 milyar liraydı. 2020 yılının ilk 10 ayında 3,9 milyar lira kredi borç ödemesi yaptık. İştiraklerimiz tarafında 2021 yılındaki toplam bütçemiz 31 milyar lira, öngördüğümüz toplam iştirak karları ise 2 milyar lira olacak. Böylelikle toplam bütçemiz 75.5 milyar liraya ulaşacaktır.”

“KAMU VEBALİNİ RENCİDE EDECEK HİÇBİR HARCAMA YAPMADIK”

Bütçe harcamalarının “kamu vebali” taşıdığı bilinci ile kamu vicdanını rencide edecek hiçbir harcama yapmadıklarını vurgulayan İmamoğlu “Halka yararı olmayacak, katma değer yaratmayacak, toplumsal fayda sağlamayacak hiçbir projeyi yapmadık. Hizmetlerimizi ve yatırımlarımızı da bizden önceki dönem rakamlarının çok altında fiyatlarla gerçekleştirmeyi başardık” dedi.

“83 MİLYONLUK CAMİ TEMİZLİĞİNİ 26.6 MİLYONA YAPTIRIYORUZ”

İmamoğlu bu durumu örneklerle anlattı. Önceki dönemde 83 milyon lira harcanarak yapılan “selatin camileri” temizlik işinin, kapsamının genişletilmesine rağmen 26 milyon TL’ye yaptırdıklarını açıkladı. AKP döneminde 26,6 milyon liraya yaptırılan web sitesinin çok daha iyisini 3.4 milyon liraya yaptırdıklarını söyledi. İmamoğlu, İston A.Ş.’ye 11 milyon liraya satın alınan kumu; 1.5 yıl sonra 7 milyon liraya aldıklarını, aynı kağıt havluyu bile yüzde 50 daha düşük fiyata alabildiklerini kaydetti.

11.1 MİLYAR YATIRIM YAPILACAK

İmamoğlu, 2021 yılında 28.9 milyar lira olması öngörülen gider bütçesinin üçte birini yatırım bütçesine ayırdıklarını vurguladı. 2021’de 11.1 milyar lira civarında net yatırım yapmayı planladıklarını anlatan İmamoğlu “Bu tutarın 6.5 milyar lirası ulaşıma, 2.3 milyar lirası çevre yatırımlarına, 1.2 milyar lirası afet yönetimi ve kentsel dönüşüme, 1 milyar lirası ise sağlık ve sosyal hizmetler ile kültürel faaliyetlere ayrılmıştır. İBB için planlanan 11.1 milyar liralık yatırıma ilave olarak, 3,9 milyar lira İSKİ, 1,6 milyar lira İETT ve 1,3 milyar lira iştirak şirketleri olmak üzere konsolide yatırımlarımızın toplamı 18 milyar liraya ulaşacaktır” dedi.

İSTANBULLULARA SÖZ VERDİ

İmamoğlu, yatırım kararları kamusal faydası yüksek yatırımlara öncelik vererek, ekonomik olmayan ve tasarruflu olmayan harcamalara asla izin vermeyeceklerini söyledi. İstanbullulara “İstanbul’u bütçe disiplinine sadık kalarak yönetme” sözü veren İmamoğlu şu çağrıyı yaptı: “Meclisimizin, finansal ihtiyaçlarımız konusunda önümüze çıkardığı engellere rağmen borçlarımızı ödemeye, İBB’nin sırtındaki devasa borç kamburunu azaltmaya, yatırımlara ve hizmetlere ara vermeksizin devam etmeye söz veriyorum. Bu vesileyle, tüm meclis üyelerimizi bugünden itibaren yeni bir sayfa açmaya; siyasi amaçlara değil, 16 milyon İstanbulluya hizmet etmeye davet ediyorum.”

ALGININ İBB’YE MALİYETİ 2.1 MİLYAR TL

Salgına karşı mücadele için alınan ek tedbirlerin İBB’ye 2020 yılı içindeki ilave maliyetinin 2.1 milyar TL ye ulaşacağını belirten İmamoğlu  “En az 1 yıl daha süreceği anlaşılan salgınla mücadelede, hükümetimizin, yerel yönetimlere desteği herhangi bir desteği yoktur. Bırakın desteği, pek çok konuda engelleme ve yok sayma uygulamaları malumunuzdur” diye konuştu.

Reklamı Geç