Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BORÇLANMA TALEBİNE ÜSKÜDAR’DA OYBİRLİĞİ, ÜMRANİYE’DE OYÇOKLUĞU..

Koronavirüs salgını nedeniyle dün

Koronavirüs salgını nedeniyle dün olağanüstü toplanan Üsküdar ve Ümraniye Belediye meclisleri, borçlanma talebiyle yetki istedi. Üsküdar’ın 75 milyon liraya kadar borçlanma yetkisi talebi muhalefet partisi CHP’nin de evet demesiyle oy birliğiyle geçerken, Ümraniye’nin 100 milyon liraya kadar borçlanma yetkisi CHP’nin hayır oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi.

Koronavirüs salgını ekonomik açıdan yerel yönetimleri de zorluyor. Salgın nedeniyle dün Ümraniye ve Üsküdar belediyelerinde olağanüstü meclis toplantıları yapıldı. Toplantıların ana gündem konusu borçlanma yetkisi talebiydi.

Üsküdar’da Belediye Başkanı Hilmi Türkmen oturumu yönetti. Üsküdar’ın 75 milyon liraya kadar borçlanma yetkisi talebine; hafta başında İstanbul Büyükşehir’de Başkan Ekrem İmamoğlu’nun aynı şekildeki talebinin Ak Parti ve MHP oylarıyla ret edilmesine karşılık kısas uygulamayacaklarını ve intikamcı davranmayacaklarını açıklayan muhalefet partisi CHP evet oyu kullandı. Üsküdar’da oybirliği ile Ak Parti’li Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e 75 milyon TL’ye kadar borçlanma yetkisi verildi.

Ümraniye Belediye Meclisi de Başkan İsmet Yıldırım yönetiminde koronavirüs nedeniyle olağanüstü toplandı. Başkan İsmet Yıldırım, yaptığı açıklamada; “Meclis olarak olağanüstü durumlar sebebiyle toplandık. Salgın sürecinde Ümraniyemiz için yaptığımız ve yapacağımız olan hizmetleri konuştuk” dedi. Toplantının ana gündemi borçlanma yetkisi talebi olurken; Faaliyet Raporu, Denetim Raporu, Gelir-Gider Kesin Hesap Cetveli ve Encümen Üyeliği ve İhtisas Komisyonu Seçimleri gibi maddelerin gündeme gelmesi, “Bunlar olağan meclis toplantılarının gündem konusudur” diyen muhalefetin tepkisine neden oldu. Meclis toplantısı sonrası bir basın açıklaması yapan CHP Meclis Grubu Başkanvekili Filiz Öztürk Çelik, belediyecilik mevzuatına uygun davranılmadığını iddia etti.

Belediyeye ait 4 adet çöp kamyonunun haczedilmezlik kararının da oy çokluğuyla geçmesini eleştiren CHP grubu, kendilerine tedbir amaçlı yanıtı verildiğini açıkladı. CHP grubu, oyçokluğu ile geçen 100 milyon liraya kadar borçlanma yetkisi için; Ümraniye’nin ekonomik açıdan iyi bir belediye olduğunun kamuoyuna yansıtıldığını fakat yeni dönemin ilk yılında pandemi sürecinde böyle bir talebin gelmesine anlam veremediklerini kaydetti. Muhalefet partisi grubu, durumu mecliste sorduklarını ve cevap olarak da maaş ile sigorta primlerinin ödenemez noktaya gelmemesi için tedbiren bu talepte bulundukları yönünde cevap aldıklarını ifade ettiler.

Reklamı Geç