Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BOZKIRIN TEZENESİ MALTEPE’DE ANILDI..

Abdallık geleneğinin en büyük

Abdallık geleneğinin en büyük temsilcilerinden “bozkırın tezenesi” Neşet Ertaş, ölümünün beşinci yıldönümünde Maltepe’de anıldı.

Maltepe Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı, Anadolu Ozanlar Derneği’nce (AN-DER) düzenlenen anma programı, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Öznur Tektaş’ın üstlendiği programda, ünlü ozanın hayatından kesitlere yer verildi. Açılış konuşmasını yapan Dünya Kırşehirliler Derneği Başkanı gazeteci-yazar Ünal Kaya, Neşet Ertaş’ın bir ilim adamı olduğunu belirterek, “Ertaş, ayrılık dedi yârinden, vatanından uzak kaldı. Yoksulluk dedi, ‘Ben varlığı maltepecamci.com/ görmedim ki, yokluktan şikayet edeyim’ dedi. Ölüm dedi, aramızdan çekip gitti. Giderken de, ‘Ben bir gün ölürsem öldü demeyin. Bu dünyadan bir garip yoruldu gitti deyin’ dedi. Devlet sanatçılığı ödülü verildi ama almadı. ‘Ben diğer sanatçılardan ayrımcılık olacak bir ödülü alamam. Ben halkımın sanatçısıyım. Bu ödülü alırsam ayrımcılık olur’ dedi” diye konuştu.

Daha sonra sahne alan Orta Anadolu bölgesinin halk müziği ustaları Haşimi Aslıhak, Mustafa Tatlıtürk, Gülsüm Kahraman, Gazi Özdemir, Mustafa Sayılır, Selahattin Dündar, Yakup Temelli, Neşet Ertaş’ın unutulmaz türkülerini seslendirdi.

Reklamı Geç