Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

BU YAŞANAN NEYDİ BİLEN VAR MI?..

Sıkı durun, bu hayatta daha neler göreceğiz, neler, neler.. Zenginin de fakirin de kazanamadığı, alanın da satanın da mutlu olamadığı, işsizin de çalışanın da keyif duymadığı başka bir dönem var mıdır acaba şu 100. yılına yürüyen Cumhuriyet tarihimizde?.. Gelen her yeni gün, dünü bu kadar mı aratır?.

Ne oldu da 85 milyon yurttaşın adeta büyülenmişçesine rakamlara takılıp uçan balon misali havalandıkça, havalandığı koskoca bir ülkeye dönüverdik aniden. Ne olağanüstü zamanlardan geçtik, ne depremlere şahit olduk, ne felaketler, ne facialar yaşadık, ne zorluklar çektik.

Hep mi kötü, hayır güzellikler de vardı.. Üzüntüler, sevinçler.. Dağ başına kış, insan başına iş gelir elbette lakin bu son ekonomik kriz ve ne idiğü anlamsız kur dalgası ömürden ömür götürdü herkeslerden. Pandeminin yoğun günlerinde bile yaşanmadı böyle bir panik…

Kazananın da kaybedenin de mutlu olamadığı, rüya mı gerçek mi hala anlaşılamayan kısacık, bir o kadar da upuzuuuun 3 ay. 24 saat gece gündüz, haftası 7, ayı 30 günden 5 yaşındaki bebeler bile öğrendi dövizi, altını, borsayı…

Çarşı pazarda her gün uçan fiyatlar, bir yandan kıtlık geliyor çanları, diğer yandan nereye gidiyoruz tamtamları… Korkulu gözler, çarpıntılı yürekler. Sabaha neye uyanacağını bilememek. Tek kelimeyle kabus gibi.

Bu noktaya nerden, nasıl gelinmişti bilinmez, bilinen tek gerçek tüm bu yaşananların asla unutulmayacağı. Sonra ne mi oldu?.. İktidarından muhalefetine siyasetin de artık çaresiz kaldığı düşünülmeye başlanmıştı ki hiç kimsenin aklından dahi geçmeyen ‘sihirli bir karar’ gidişata ani bir fren koyuverdi.

Bir gecede durumlar tersine döndü, her şey alabora oldu. Yine zarar edenler, batanlar, kazananlar kimse mutlu olamadı. Faize döviz kuru garantisi piyasanın ateşi düştü ama bu sihirli karar gelecekte önümüze ne fatura çıkarır yaşayıp görmek lazım.

Yönünü aşağı kıran rakamlardan ibaret o kabus günleri, çarşı-pazarı kasıp kavurmaya devam ediyor. Tüpünden sıkılmış tıraş köpüğü nasıl ki geri yerine sokulamıyorsa zamlar da eski haline dönmüyor. Vatandaş merakla soruyor; sahi neydi bu yaşananlar?..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç