Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SARFEDİLEN SÖZLER, 270 MİLYON LİRA BÜTÇE AĞIRLIĞINI GEÇTİ GİBİ..

2020 yılı bütçesinin 270

2020 yılı bütçesinin 270 milyon lira olarak oy çokluğu ile kabul edildiği Çekmeköy Belediyesi’nin Ekim ayı son meclis toplantısı sert tartışmalara sahne oldu. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın da katılarak bütçe üzerindeki eleştirilere cevap verdiği toplantıda CHP grubu adına konuşan Sami Yayla, “Hazıra dağ dayanmaz, satmakla bu çark dönmez. Arsa satışı ve vergi toplama üzerine kurulu bir bütçe. Ülkede ekonomik kriz var ve bu bütçe halkın emanetini etkin ve verimli kılan bir bütçe değil” şeklinde eleştirilerde bulundu. Başkan Poyraz da, “Benim olduğum hiçbir yerde ayrımcılık ve peşkeş çekme diye bir şey söz konusu dahi olamaz. Bizim bu şehre yaptığımız hizmet ve yatırımlar ortadadır ve milletimiz bunları gördüğü için yeniden görevi bize vermiştir” dedi. İYİ Parti Meclis Üyesi Bora Kılıç da, “Ayrıştırma ve ötekileştirmenin ötesinde bu kente hizmet için kenetlenmeliyiz. Ancak ben İBB meclis üyesi olarak ilçemizdeki büyükşehir hizmet ve yatırımlarını konuşmak için Başkanımız Ahmet Poyraz’ı aradığımda, ‘benim haberim yok. Fen işlerini ara sana bilgi versinler’ cevabını alınca kendi kendime ‘acaba ben yanlış bir şey mi yaptım’ diye hayıflandım” dedi.

Çekmeköy Belediye Meclisi, Ekim ayı son toplantısında 2020 yılı bütçesini 270 milyon TL olarak görüştü, oyladı ve oy çokluğu ile kabul etti. CHP İlçe Başkanı Cahit Barutçu ve MHP İlçe Başkanı Cenap Yağmur da meclis toplantısına katılarak bütçe görüşmelerini takip etti. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın da katılarak bütçe üzerine yapılan eleştirilere cevap verdiği meclis oturumu sert tartışmalara sahne oldu. CHP grubu adına konuşan Meclis Üyesi Sami Yayla’nın eleştirilerine yanıt veren Başkan Poyraz, 31 Mart seçimlerinde Demokrat Parti Adayı Hüseyin Sipahi’nin Ak Parti’den 15 puan oy aldığını ve kendisinin de Cumhur İttifakı adayı olarak CHP’den 15 puan aldığını söyledi. Başkan Poyraz; “Bizim 11 senedir bu şehre yaptığımız hizmet ve yatırımları bu halk çok iyi biliyor ki CHP’li kardeşlerimiz bile şahsıma 15 puan fazladan oy vermiştir. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile yerel seçimi karşılaştırdığınızda ve sandıkları incelediğinizde bunun böyle olduğunu göreceksiniz. DP Adayı Hüseyin Sipahi Ak Parti oylarından 15 puan aldı ve biz de Cumhur İttifakı olarak CHP’den 15 puan aldık. Halkımızın bize olan bu güveni ve inancı bizim için onurdur” şeklinde konuştu.

Enerjisinin düşük olduğu yönündeki bir takım eleştirileri yanıtlarken; 3. hizmet döneminin kendisi için son olduğunu ima eden Başkan Ahmet Poyraz, “Haftanın 7 günü, 24 saat halkımızla birlikteyim. Buraya gelirken bile Çamlık mahallemizde onlarca ev ziyareti yaptım. Gelin Doğa Park’ta, Cemal Güngör Parkı’nda birlikte gezelim. Halkımız anlatsın bize yaptığımız hizmetleri. Bu dönem de tüm enerjimizle çok çalışacağız ve gelecek dönem için Cumhur İttifakı adayımıza hizmet yarışı bayrağını teslim edeceğiz” dedi.

Bütçe görüşmeleri üzerine CHP adına söz alan Meclis Üyesi Sami Yayla, şunları söyledi: “Ülkede ekonomik kriz malum. Bizler halkın vekiliyiz ve yapılan bu bütçe vatandaşın emanetine sahip çıkılmadığını gösteriyor. Bu bütçede kadın yok, çocuk yok, eğitim yok, sağlık yok, ulaşım yok, yatırım yok. Peki ne var? 60 milyon lirayı bulan arsa satışı var. Hazıra dağ dayanmaz, satmakla bu çark dönmez. Arsa satmakla vergi toplamakla bütçe olmaz. 2019 yılı ile aynı gibi bir bütçe oyluyoruz ama şunu unutmayalım ki bu bütçede vergi ve sigorta primleri yok çünkü onun yerine ilçemizdeki okul yerlerini takas etmiştik. 480 milyon lira bütçe ayrılan bisiklet yollarını merak ediyorum. 9 milyon lira yol kaplama bütçesi yüksek. Tel boyu projesinin sadece hazırlama bütçesi 75 bin lira ve yapımı 3 milyon lira. Bunlar çok yüksek rakamlar. 6.5 milyon lira park revizyon bütçesi ayrılırken park yapımına 14 milyon lira ayrılması çelişkili görünüyor. Yine bütçeye göre 300 bin lira kitap alımı için ayrılmış. Bu bütçe ile 30 bin kitap alınır ki Çekmeköy’ün hangi kütüphanesinde insanlarımıza bunları okutacağız? İlçemizdeki okulların derslik mevcutları 50 öğrenciyi aşmış durumda. Okulu olmayan mahallelerimiz var. 200 bin lira veb sitesi güncelleme işi akıl dışı bir rakam. Yine 46 milyon lira araç kiralama için ayrılmış ancak kaç araç, kim yada kimler için niye kiralanacak bilmiyoruz. 2.2 milyon lira temsil ve ağırlama giderleri kimler nasıl ağırlanıyor belli değil. 15 milyon lira organizasyon gideri denmiş. Bu etkinlik ve organizasyonlara yüzde 50 katılım olmadığını hepimiz biliyoruz” dedi.

İlçedeki hastane, metro, kapalı pazar alanı, nikah sarayı ve kültür merkezleri gibi yatırımların büyükşehir ya da merkezi yönetim tarafından yapıldığını ifade eden Sami Yayla, “Bir yandan bu projeleri biz yaptık diyerek sahiplenirken diğer yandan Çekmekule Seyir Terası Projesi’nin içler acısı halinin sorumluluğunu almaktan kaçıyorsunuz. Sonuç itibarı ile bu bütçe mezarcıları ve padişahları sevindiren bir bütçe. Bizler CHP olarak bu bütçeye hayır oyu kullanacağız” şeklinde konuştu.    

Oylamadan sonra teşekkür için söz alan Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “10 yıldır bu şehre ayrımsız hizmet ettiğimiz için Çekmeköy halkı bize üçüncü dönemi de emanet etti. Bu şehre onlarca okul, 30’a yakın sağlık merkezi kazandırdık. Metronun ilk ihalesi Tepeüstü’ne kadar yapılmıştı, gidip görüşerek o ihaleyi iptal ettirdik, metroyu Çekmeköy’e getirdik. Bunda yüzde yüz bu kardeşinizin emeği var. Devlet hastanesinin yapımı için Sağlık Bakanlığı’nı ikna ettik, projeler hazırlandı. Son aşamaya gelindiğinde yüksek gerilim hattı nedeniyle hastanenin yapılışı tehlikeye girdi. Bunun için de kalktık Enerji Bakanlığı’na gittik. Çok zor olan bir şey yaptık ve bu hattın taşınması iznini aldık ve tüm masrafları üstlenerek yüksek gerilim hattının yerini değiştirdik. İBB’nin ve merkezi hükümetin ilçemize yatırım yapması kendi kendine olmuyor, biz ihtiyaçlarımızı talep ediyoruz, arsa tahsisi yapıyoruz” dedi.

Başkan Poyraz, sözlerine şöyle devam etti: “Aynı şekilde ilçemize onlarca okul kazandırdık. Siz yapmadınız, bağışçılar yapıyor diyenlere şunu söylüyorum. O bağışçıların bulunması, bağışa teşvik edilmesi, okul yapımı için belediye arsasının tahsisi bunlar emek sayılmıyor mu? Biz bu yöntemle devletin hesabından bir kuruş çıkmadan bu şehre okullar kazandırdık, bu çok kıymetli bir hizmet değil mi? Allah’a şükür Çekmeköy halkı hiçbir ayrım yapmadan, tek derdimizin Allah rızası olduğunu, vatandaşlarımızdan dua almak için çalıştığımızın, tüm samimiyetimizin farkında. Sosyal medya sayesinde, herkesin hemen her şeyden haberi olduğu bu dönemde, halkımız üçüncü kez bizi bu göreve layık gördü. Biz 31 Mart yerel seçimlerinde muhalefet partilerinden de oy aldık. Bu sorumluğumuzu daha da artırdı. Bu dönem de tüm enerjimizle çok çalışacağız ve önümüzdeki dönem hizmet yarışı bayrağını Cumhur İttifakı adayına teslim edeceğiz.”

Başkan Poyraz konuşmasının devamında, “Belediye kaynaklarının 1 kuruşunu bile israf etmeme talimatımız var. Ben kendi odamda gündüz ışıkları yakmıyorum, mesai arkadaşlarıma da bu konularda hassas olmalarını söylüyorum. Ekibim şahit olarak burada, kim bu belediyenin bütçesinden bilinçli olarak yanlış bir şey yaparsa çocuklarınızdan çıkar diyorum her zaman. Biz, büyük küçük demeden israftan kaçınıyor, o paraları sosyal yardım olarak, yatırım olarak Çekmeköylüler için harcıyoruz” dedi.

11 yılda meclise hiç borçlanma talebi getirmediklerini kaydeden Başkan Poyraz, “Bugün geçmiş dönemde bu şehre birlikte hizmet ettiğimiz muhalefetten arkadaşlarımız da burada. Onlar da çok iyi biliyor ki 11 yıldır bu meclise hiç borçlanma yetkisi talebi ile gelmedik. Hatta, 2017 bütçemizden artırarak o yılı kapattık. Araştırın bakın, bizim gibi borçlanma yapmayan kaç tane belediye var” dedi. Konuşmasının sonunda oylamaya katılan tüm meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Poyraz, terörle mücadele kapsamında başlatılan Barış Pınarı Harekatı’na katılan Mehmetçiklere dua ederek, “ 4 koldan terörle mücadele eden kahraman ordumuza başarılar diliyor, Mehmetçiklerimizin sağ salim yuvalarına dönmeleri için dua ediyoruz” dedi.

İYİ Parti Meclis Üyesi Bora Kılıç da yaptığı konuşmada, “31 Mart’tan sonra hepimiz parti rozetlerimizi çıkarıp bu çatı altında Çekmeköy’e hizmet için buluştuk. Ayrıştırma ve ötekileştirmenin ötesinde bu kente hizmet için hepimiz kenetlenmeliyiz ancak ben geçtiğimiz aylarda bir İBB meclis üyesi olarak ilçemizdeki büyükşehir belediyemizin hizmet ve yatırımlarını istişare etmek için Başkanımız Ahmet Poyraz’ı telefonla aradığımda, ‘benim haberim yok. Fen işlerini ara sana bilgi versinler’ cevabını alınca kendi kendime ‘acaba ben yanlış bir şey mi yaptım’ diye hayıflandım. Oysa benim amacım ilçemizdeki büyükşehir hizmetlerini daha etkin ve daha hızlı kılmak için işbirliği yapmak niyetiyleydi” dedi.

Reklamı Geç