Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“BU YOLDA SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ, YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR..”

24 Haziran seçimlerine doğru

24 Haziran seçimlerine doğru takvim tüm hızıyla işlerken; iktidar partisi Ak Parti’de yoğun bir aday adayı trafiği yaşanıyor. İstanbul Anadolu yakasında teşkilatların öne çıkan isimlerinden, eğitimci kimliği ile kamuoyunun yakından tanıdığı Veysi Akay da 1. bölgeden milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı ve resmi başvurusunu yaparak; “Bu dava yolunda her türlü görev ve sorumluluk almaya hazırım” dedi.

Adaylık başvurusu öncesinde yerel basın temsilcileriyle bir araya gelen Veysi Akay; neden aday olmak istediğini anlattı. 16 yıldır Ak Parti teşkilatlarının her kademesinde görev aldığını ifade eden Akay, İstanbul genelinde özellikle Doğu ve Güneydoğulu 22 ilin STK’larıyla önemli çalışmalar yaptıklarını hatırlattı. İstanbul’da 3 milyonun üzerinde bir kitleyi temsil eden bu çalışmaların kendisi için önemli bir tecrübe olduğunu ifade eden Akay; “Demokrasilerin vazgeçilmez unsuru hakkaniyet ölçüsünde bu potansiyeli harekete geçirmek ve bu potansiyelin sesi olmak için aday olmak istiyorum. Onların dertleri ile dertlenip, sorun ve taleplerine çözüm yolları bulmak için bu yola çıkmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Eğitimci kimliğini hatırlatan Veysi Akay, “21 yılı aşkın bir süredir Kadıköy, Pendik ve Sancaktepe bölgelerinde eğitimin her kademesinde görev almış ve kendi eğitim kurumlarını işleten bir eğitimci olarak sektörün tüm sorunlarını ve çözüm yollarını çok iyi biliyorum. Dolayısı ile Ak Parti iktidarımızın eğitim alanında topluma çok daha üst seviyelerde hizmet ve yatırımlar üretmesi noktasında söyleyecek sözüm, yapacak görevim olduğuna inanıyorum. Eğitim bu toplumun en önemli değeri ve hassas noktasıdır. Eğitim alanında yapacak çok işimiz olduğuna inandığım için aday olmak istiyorum” dedi.

Basın mensupları ile buluşmasının ardından İstanbul İl Başkanlığı’na geçen Veysi Akay, 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığı müracaatını yaptı ve akşam da Doğu ve Güneydoğulu hemşerileri ile yemekli toplantıda biraraya gelerek destek sözü aldı.

AK PARTİ İSTANBUL 1. BÖLGE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI VEYSİ AKAY KİMDİR?

EĞİTİMİ: 1976 Mardin doğumlu olan Veysi Akay, orta ve lise eğitimini Hatay’da tamamladı. Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nde ‘Mardin Şeriyye Sicili’ tezi ile tamamladı. İngilizce, Kürtçe ve Arapça bilmektedir.

SİVİL TOPLUM: Özel Kurumlar Derneği ÖZ-KUR Yönetim Kurulu Üyesi olan Veysi Akay, İstanbul Ticaret Odası Eğitim Komisyonu Üyeliği, Mardinliler Eğitim Yardımlaşma Vakfı Üyeliği, İstanbul Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, İMDAT Vakfı Başkan Vekilliği, Deniz Feneri İstanbul Şubesi Yönetim kurulu üyeliği gibi bir çok sivil toplum ve mesleki örgütlerde görevler üstlenmiştir.

SİYASİ HAYATI: Siyasi çalışmalarına üniversite yıllarında başlayan Veysi Akay sırasıyla;
Milli Gençlik Vakfı Üniversite Teşkilat Birimi
Ak Parti Kadıköy İlçe Teşkilatı Eğitim Komisyonu Başkanlığı 2003-2008
Ak Parti Kadıköy Yönetim Kurulu Üyeliği 2008-2011
Ak Parti Maltepe Sosyal İşler ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı 2011 – 2014
Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği 2015-2018
Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu Üyeliği 2015-2018
İl Sivil Toplum Halkla İlişkiler Birimi Başkan Yardımcılığı 2015-2018

İLGİ ALANLARI: Derin bir tarih bilgisine sahip olmasının yanı sıra edebiyata yatkınlığı olan Veysi Akay, tarihi romanlara ilgi duymaktadır. Öğrencilik yıllarında boks ve futbol ile ilgilenmiştir. Hat, minyatür ve eski Osmanlıca el yazmalarına ilgisi olmasının yanı sıra voleybol ve bisiklet sporları ile ilgilenmektedir.

YAŞAM: İstanbul Maltepe ilçesinde yaşamını sürdüren Veysi Akay, Akay Eğitim Kurumları ve Bervaze Sosyal Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir. Akay, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Reklamı Geç