Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNE NİYET TAŞDELEN’İN OKUL SORUNUNA KISMET…

Bütçeyi görüşmek üzere Ekim

Bütçeyi görüşmek üzere Ekim ayı toplantılarını başlatan Çekmeköy Belediye Meclisi’nin ilk oturumu, Bağımsız Üye Sıtkı Aydemir’in gündeme getirdiği Taşdelen’deki okul sorunu ile kaynadı. İktidar ve muhalefetin karşılıklı söz düellosu Meclis Başkanvekili Selamet Aygün’ün, “Bugün açık büfe” esprisiyle devam etti. CHP Grup Başkanvekili Gülali Alagöz’ün gündeme getirmeye çalıştığı iptal olan Çekmeköy merkez planlarının ardından 29 Eylül tarihi itibarı ile inşaatların durması gerektiği yönündeki uyarısı bile bu tartışma arasında ‘güm’e gitti… Muharrem ayı dolayısıyla da hem iktidar hem de muhalefetin karşılıklı iyi dilek ve temennileri vardı.

cekmekoy meclis ekim ayi 3Ekim ayı oturumlarını başlatan Çekmeköy Belediye Meclisi, bu hafta boyunca 5 gün toplanacak ve bütçeyi görüşecek. Toplantıların ilk gününe ise Taşdelen’de yıllar yılı yaşanan ve bir türlü çözüme kavuşturulamayan okul sorunu damgasını vurdu. Bağımsız Meclis Üyesi Sıtkı Aydemir’in kürsüden gündeme taşıdığı Taşdelen’deki okul sorunu toplantının tamamını kapsadı. Geçen bütçe görüşmelerinde AK Parti’li Üye Dursun Harman’ın teşekkür konuşmasını hatırlatan Sıtkı Aydemir; “Sayın Harman o konuşmasında eğitim vadisi yaptıkları için belediye yetkililerimize teşekkür ediyordu. Şimdi kendisine sormak isterim; Son yıllarda nüfusu ikiye katlandığı halde Hüseyin Sipahi döneminde ve öncesinde yapılan Ali Kuşcu İlköğretim Okulu hariç tek bir okul ve ek derslik yapılmayan Taşdelen’in bu halini göz önüne aldığımızda burası eğitim vadisi mi yoksa kurtlar vadisi mi” sözleri büyük tartışmanın fitilini ateşledi.

Aydemir’in ardından söz alan Ak Parti Meclis Üyesi Dursun Harman, “Taşdelen’de belki bir şey yapılmadı ama Alemdağ’da sınıf mevcutları 20-25 kişiye kadar düştü. Eğitim anlamında yapılan hizmetleri görmezden gelemeyiz” şeklinde konuştu.

cekmekoy meclis ekim ayi 1Taşdelen’deki okul sorununa ilişkin açıklama yapan Ak Parti Grup Başkanvekili Şenol Çetin, “Çekmeköy’ün eğitim vadisi olarak anılması yolunda büyük mesafeler kaydettik. Belediyelerin asli görevlerinden olmamasına rağmen ilçemizde üniversite de dahil sayamayacak kadar çok okulun açılmasına vesile olmuşuzdur. İstanbul genelinde sınıf ortalamalarının en düşük olduğu ilçe yine Çekmeköy’dür. Nerde uygun bir arsa bulsak plan değişikliği yaparak okul alanı tahsis ettik. Taşdelen’de ise arsa sorunu yaşıyoruz. Varsa bildiğiniz uygun arsa getirin okul yapalım. Bu konuda bizim önemli tespitlerimiz var. Taşdelen’de tespit ettiğimiz büyük bir arsayı eğitim külliyesine dönüştürmek kaydıyla bölgeyi eğitim üssü yapacağız” dedi.

cekmekoy meclis ekim ayi 4CHP Meclis Üyesi Yusuf Polat da Taşdelen’deki okul sorununa katılarak; “Çekmeköy merkezinde sınıf mevcutları 50 kişinin üzerinde. Eğitim komisyonumuzu işletmek kaydıyla sahaya inip bakalım, burudan konuşmak yerine sokakta tespitler yapalım. Merkezde 30 kişilik sınıflar yok daha vahimi depreme dayanıksız olduğu için yıkım kararı bulunan okulda eğitim görmeye çalışan binlerce yavrumuz ve bu yavruları çaresizlik içinde bu okula göndermek zorunda kaldıkları için her gün korkuyla yaşayan anne ve babalar var” dedi. Polat, Taşdelen’de ‘okul yapılması’ şartı ile bağış yapılan 2 bin metrekare civarındaki alanın amacına uygun şekilde değerlendirilerek okul yapılması gerektiğini dile getirdi.

Yine CHP’li Meclis Üyesi Yalçın Demirkol da yaptığı konuşmada; Taşdelen’de Nevaser Konakları’nın arkasındaki 17 dönümlük İBB’ye verilen alanın ve Lunapark yeri ile Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 13 dönümlük arsanın okul alanı yapılabilecekken konut alanı yapıldığını ifade etti.

cekmekoy meclis ekim ayi 2

Tartışmaların uzayıp gitmesi üzerine meclisi yöneten Başkanvekili Selamet Aygün, “Bugün açık büfe, herkes konuşsun” sözleri ile esprili yaklaşımda bulundu. Kendisinin önceki dönemde il özel idarede olması hasebiyle Çekmeköy’ün il genel meclis üyeleri ile birlikte bölgedeki eğitim sorununun çözümü için önemli girişimlerde bulunduklarını kaydeden Selamet Aygün; “İlçemize 12 okul kazandırdık lakin Taşdelen’de hep pürüzlü arsalar karşımıza çıktı ve bu okullardan bir tanesini bile bölgeye kaydıramadık” dedi.

Reklamı Geç