Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BÜYÜKŞEHİR’DEN DE GEÇEN İMAR PLANLARI NEDEN ASKIYA ÇIKMIYOR?..

Çekmeköy’ün mahkemece iptal edilen

Çekmeköy’ün mahkemece iptal edilen merkez 5 mahallenin revize edilen imar planlarının büyükşehirden de oy çokluğu ile geçmesinin ardından bir türlü askıya çıkmaması akıllara çeşitli soru işaretleri getirmeye devam ediyor. Çekmeköy Belediyesi’nin Temmuz ayı ilk toplantısında sözlü önergeyle konuyu gündeme taşıyan CHP’li Tankut Gündoğar, büyükşehir meclisinde ‘Bilgi Pafta Düzenlemesi’ notuyla geçen planın akıbetini sordu.

Temmuz ayı ilk toplantısını Meclis Başkanvekili Selamet Aygün yönetiminde gerçekleştiren Çekmeköy Belediye Meclisi, 15 Temmuz ve 2 Temmuz Sivas Olayları ile Başbağlar Katliamı ve geçmişte yaşanan acı olayların anıldığı bir oturuma sahne oldu. Çekmeköy’ün simgelerinden Doğa Park’ın adına geçtiğimiz hafta şehit verdiğimiz Hamidiye Mahallesi sakinlerinden Üsteğmen Arif Kalafat isminin eklenmesinin teklif karar olarak oy birliği ile onaylandığı oturuma asıl damgasını vuran ise imar planlarına ilişkin verilen sözlü önerge oldu.

Son zamanlarda neden bir türlü askıya çıkmadığı merak konusu olan Çekmeköy’ün mahkemece iptal edildikten sonra revize edilerek ilçe ve büyükşehir meclisinden oy çokluğu ile geçen yeni imar palanlarının durumunu soran CHP Meclis Üyesi Tankut Gündoğar, yeni bir tartışmayı gündeme getirdi. Büyükşehir meclisinin ‘Bilgi Pafta Düzenlemesi’ notu ile geçirdiği Çekmeköy’ün yeni planlarında ilçe meclisinden geçtikten sonra ne gibi değişiklikler yapıldığını soran Gündoğar, “Bizim CHP olarak üzerinde biraz daha çalışma isteğiyle onay vermediği, sizin de bir an evvel çıksın bahanesiyle aceleci bir şekilde büyükşehir meclisine gönderdiği planlar ‘Bilgi Pafta Düzenlemesi’ notuyla geçti de ne oldu. Bakın şimdi herkes bekliyor, hem de ne durumda olduğunu bilmeden. Şimdi bu nota göre nerelerde ne düzeltmeler yapıldı ya da yapılıyor meclise bilgi verilmesini istirham ediyorum” şeklinde konuştu.

İmar planlarının akıbetine ilişkin önergesini neden yazılı değil de sözlü olarak verdiği merak konusu olan CHP’li Gündoğar, yine geçtiğimiz hafta gündemi meşgul eden İSPARK’taki yolsuzluk olayına da değinerek, “Bu hadise ilçemizde de yaşanmış mıdır, yaşandıysa bununla ilgili olarak nasıl bir yol izlenmektedir” diye sordu. Gündoğar’ın hem imar planları hem de diğer konulara ilişkin sözlü önergeleri her iki partinin oy birliği ile başkanlık makamına havale edildi.

CHP Grup Başkanvekili Gülali Alagöz’ün 15 Temmuz’dan 2 Temmuz Sivas Katliamına, tarihte yaşadığımız acı olayları andığı konuşmasında ‘Adalet Yürüyüşü’nü de gündeme getirmesinin ardından, Ak Parti Grup Başkanvekili Şenol Çetin de hem 15 Temmuz hain darbe kalkışması hem 2 Temmuz Sivas Olayları hem de Başbağlar Katliamı gibi tarihimizde yaşanan acı olayların ders çıkartılacak nitelikte unutturulmaması gerektiğinin altını çizdi. Bağımsız Meclis Üyesi Sıtkı Aydemir de konuşmasında Taşdelen bölgesinde yıllardır yaşanan eğitim sorununun bir an evvel giderilmesi gerektiğini dile getirdi.

Reklamı Geç