Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CAFER AKTÜRK; “24 HAZİRAN’DA KİN VE NEFRETİ SANDIĞA GÖMECEĞİZ”

Gece CHP’nin Ümraniye Çarşı’daki

Gece CHP’nin Ümraniye Çarşı’daki seçim çadırına çirkin saldırıda bulunan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler çadırın dört bir yanını bıçakla keserek CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı İnce’nin görsellerini tahrip ettiler. Gündüz basın açıklaması yapan İlçe Başkanı Cafer Aktürk, “24 Haziran’da bu kin ve nefreti sandığa gömeceğiz” dedi.

24 Haziran seçimlerine doğru tansiyon zaman zaman yükseliyor. Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye İlçe Örgütü tarafından seçim çalışmaları için Alemdağ Caddesi’nde kurulan çadır, gece saatlerinde gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kesici aletlerle tahrip edildi. Saldırıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin fotoğraflarının bulunduğu afişlerin bıçakla kesildiği görüldü.

Çirkin saldırının sabahında CHP Ümraniye Başkanı Cafer Aktürk, partililer ve çok sayıda Ümraniyeli’nin katılımıyla basın açıklaması yaptı ve sert bir dille yaşananları kınadı. OHAL baskısı altında 24 Haziran seçimlerine gidildiğini hatırlatan Cafer Aktürk, siyasi partilerin seçim çalışmalarını özgürce yapabilmelerine olanak yaratılması gerektiğini kaydetti. Gece yaşanan çirkin saldırının MOBESE kameraları ile acilen tespit edilmesi gerektiğini kaydeden Aktürk; “Ancak maalesef iktidarın tavrı ve uygulamaları caydırıcılık yaratmaktan uzat tam tersine bu haddini bilmez kişilere cesaret vermektedir” dedi.

Siyaset dilinin toplumu ayrıştıran değil birleştiren olması gerektiğini ifade eden Aktürk; “Geldiğimiz noktada oluşturulan kin ve nefret sonucu dün gece seçim çadırımıza yapılan çirkin saldırı ve saldırının sonuçları ortadadır. Ne kadar saldırırsanız saldırın bizler bu oyunlara gelmeyeceğiz. Çünkü CHP bu ülkeyi kuran partidir. Bu ülkenin kin, nefret ve kutuplaşma ile bölünmesine asla izin vermeyeceğiz. Çünkü CHP laik Cumhuriyet’in teminatı ve sigortasıdır. Hak, hukuk ve adalet için mücadelemizi sürdüreceğiz. Kin ve nefreti 24 Haziran’da sandığa gömeceğiz” dedi.

“Saldırılara karşı inatla barış” “Kin ve Nefrete Karşı Sevgi” gibi dövizlerin taşındığı basın açıklaması sonrasında saldırıya uğrayan seçim çadırını ziyaret eden İYİ Parti Ümraniye ilçe yöneticileri Başkan Cafer Aktürk ve partililere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Reklamı Geç