Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cam kumbaralar boyama şenliği Palladium AVM’de

Cam geri dönüşümü konusunda

Cam geri dönüşümü konusunda farkındalık artırmayı amaçlayan Anadolu Cam’ın, Ataşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiği ‘Cam Kumbara Boyama Şenliği’ne öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Öğrencilerin rengarenk boyadığı 15 adet cam kumbara 22 Haziran’a kadar Palladium AVM’de sergilenecek.

camsenlk1Sürdürülebilir kalkınma için cam ambalaj kullanımı ve camın geri dönüşümle yeniden ekonomiye kazandırılmasını destekleyen Anadolu Cam, ‘Cam Yeniden Cam’ projesi kapsamında Ataşehir Belediyesi ile birlikte ‘Cam Kumbara Boyama Şenliği’ düzenledi. Anadolu Cam’ın cam ambalaj atıklarını toplamanın en etkin aracı olan cam kumbaralara dikkat çekmek amacıyla düzenlediği Cam Kumbara Boyama Şenliği’nde kumbaralar öğrenciler tarafından rengarenk boyandı. Ataşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlik kapsamında toplam 15 adet kumbara öğrenciler tarafından boyanarak hayat buldu.

camsenlk2Birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapan atölyede müzik eşliğinde şovlar yapan maskotlar eğlenceli dakikalar yaşattı. Rengarenk boyanan birbirinden ilgi çekici kumbaralar ise Palladium AVM’de Ana Koridor’da 22 Haziran tarihine kadar sergilenecek. Serginin açılışına Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Zeki Er, Ataşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Turan Dolu, Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal, Anadolu Cam Kalite, Çevre ve Teknik Standartlar Müdürü Haluk Şardağ, öğretmenleriyle birlikte öğrenciler ve Ataşehir sakinleri katıldı. Anadolu Cam, en sağlıklı olmasının yanı sıra kalitesinden hiçbir şey kaybetmeden yüzde 100 geri dönüştürülebilen tek ambalaj malzemesi olan camın geri dönüşümü konusunda toplumu bilinçlendirerek, ekolojik ve ekonomik kalkınmaya destek olmayı hedefliyor.

camsenlk4Anadolu Cam tarafından ÇEVKO Vakfı ve belediyelerle yapılan işbirliğiyle 2011 yılında hayata geçirilen ‘Cam Yeniden Cam’ projesi, Türkiye’nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biridir.  Cam Yeniden Cam projesiyle gelecek nesillere çevre bilincinin ve cam geri dönüşümünün aktarılması, camın hem çevre hem de sağlık açısından en doğru ambalaj olduğunun anlatılması hedeflenmektedir. Bu projenin esas amacı toplumsal bir davranış değişikliği yaratarak geri dönüşüm toplumuna geçişi sağlamaktır.

camsenlk3

Reklamı Geç