Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKBİAD İFTARINDA İŞDÜNYASI RAHATSIZLIKLARINI DİLE GETİRDİ…

24 Haziran seçimlerine sayılı

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala ÇEKBİAD iftarında siyasilerle iş dünyası buluşunca konu işadamlarının bazı rahatsızlıkları ve sitemleri oldu. “Bürokratımız ve memurumuz bizim baş tacımızdır. Lakin 2-3 bin lira maaş alan memuruna yeşil pasaport veren devletimiz trilyonluk yatırımlar yapan biz işadamlarını böyle bir haktan neden mahrum bırakıyor” diyen işadamları, milletvekili listelerinde sıranın kendilerine gelmemesi ve konut kredisinin lafta kalması gibi pek çok konuda içini döktü. Ak Partili Vekil Hulusi Şentürk’ün, “Bugüne kadar davul bizdeydi ama tokmak başkasındaydı onun için bu noktadayız” şeklindeki savunması da işadamlarını ikna edemedi…    

Merkezi Çekmeköy’de faaliyet gösteren başarılı işadamı Yücel Yalçınkaya’nın kurucusu olduğu Çekmeköy Birleştirici İşdünyası ÇEKBİAD düzenlediği iftar davetiyle; üyelerini, siyasileri ve ilçenin önde gelen isimlerini aynı sofrada buluşturdu. Taşdelen’deki bir restoranda verilen iftar yemeğine; Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Ak Parti Milletvekili ve Adayı Hulusi Şentürk, Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve Yardımcısı Şahmettin Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, Belediye Meclis Başkanvekili Selamet Aygün, BİRKONFED Başkanı Osman Ünsal, ÇEKMÜDER Başkanı Yücel Evsen, STK temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda işadamı katıldı.

İftar davetinin katılımcıları siyasiler ve iş dünyası temsilcileri olunca haliyle konuşmalara da ekonomik sıkıntıların neden olduğu sonuçlar ve iş adamlarının sitemleri damgasını vurdu. 24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala dertlerini dile getiren iş dünyası siyasilere sitemlerini es geçmedi. Hep birlikte yapılan duanın ardından oruçlar açıldı ve sonrasında konuşmalara geçildi.

Davete katılımlarından dolayı herkese teşekkür eden ÇEKBİAD Kurucu Başkanı Yücel Yalçınkaya, en zor zamanlarda devletinin ve milletinin yanında yer aldıklarını bundan sonra da yer almaya devam edeceklerini kaydetti. STK’lar olarak önemli görevler icra ettiklerini ifade eden Yalçınkaya, “Bizler vatanımıza, milletimize yararlı işler yapıyoruz lakin yeri geliyor 2-3 bin lira maaş alan memuruna yeşil pasaport veren devletimiz, trilyonluk yatırımlar yaparak istinhdam üreten yapan bizlere böyle bir hakkı reva görmüyor ve bu da bizleri üzüyor” dedi. Yalçınkaya, “İşdünyasının ve işadamlarının üzerindeki vergi yüklerinin hafifletilmesi, bürokratik engellerin kaldırılması ve vergisini zamanında ödeyen, istihdam yaratan ve ülke ekonomisine katkı sağlayan düzgün işadamlarının ödüllendirilmesi ve korunması gibi konular bizim için çok önemlidir. Bizler, Türkiye’nin daha güçlü bir ekonomiye kavuşması için mücadele veriyoruz. İşadamlarımızın yeşil pasaport konusunda mağdur edilmemeleri ve mağduriyetin ortadan kaldırılması gerektiğine inanıyoruz. İstikrarın ve istikrarlı bir ekonominin oluşması hepimiz için çok önemli” dedi.

Katılımcılar arasında çok sayıda müteahhit olduğuna işaret eden Yalçınkaya, “Bir yandan seçime gidiyoruz, bir yandan krediler açıldı deniliyor, kredi faizleri düştü deniyor lakin bankalar kredi mredi vermiyor. Yok böyle bir kredi. İş dünyası nasıl iş yapacak” diye serzenişte bulundu. Terörle mücadele konusuna da değinen Yalçınkaya; “Terör örgütü tanımlaması içerisine giren tüm terör örgütlerine daha fazla yaptırım uygulanmalı ve terörle daha fazla mücadele edilmelidir. Kripto teröristlerin ve trollerin hala yapıların içinde barındığını görmekteyiz” dedi. Yalçınkaya, uyuşturucuyla mücadale konusuna da değinerek daha fazla çalışmalar yapılması gerektiğini kaydetti. Yalçınkaya, STK’ların siyasi partilerin seçim beyannamesinde daha fazla yer almamasını da üzüntüyle karşıladıklarını ifade etti.

Davetin bir diğer konuşmacısı BİRKONFED Başkanı Osman Ünsal da yaptığı konuşmada; “Sizler Yücel Yalçınkaya gibi önemli bir değeri Çekmeköy’den tanıyorsunuz lakin biz onu bütün Türkiye genelindeki her alanda tanıyoruz. Çünkü konu vatan, millet olunca gerisi teferruat diyerek bizlerle birlikte yollara düşüp bütün Türkiye’yi karış karış gezip halka ülkü gerçeklerini anlatan bir kardeşimizdir Yücel Yalçınkaya. Bizler onun gibi önemli bir değeri milletvekili aday listesine yazılmasını beklerdik. Lakin konu milletvekili listeleri olunca biz iş dünyasına sıra ne yazık ki gelmiyor. Bu da bizleri üzüyor ve şevkimizi kırıyor” şeklinde konuştu.

İftarlarda siyaset konuşulmasının hoş olmadığını söyleyerek konuşmasına başlayan Ak Parti Milletvekili ve Adayı Hulusi Şentürk’ün konuşmasının tamamını siyasetle doldurması tezat oluşturdu. Konuşmasında, iş dünyasının dile getirdiği rahatsızlıkları anladığını ifade eden Şentürk, İşadamlarına pasaport ve diğer istekler noktasında 24 Haziran sonrasını işaret etmesi, katılımcılar arasında ‘neden bugüne kadar ya da bugün değil de 24 Haziran sonrası’ sorusunu sordurdu. “Bugüne kadar ülkeyi kimin yönettiğini sanıyorsunuz” diye soran Ak Partili Vekil Şentürk, “Davul bizdeydi ama tokmak hep başkasının elindeydi. İşte 24 Hizaran’da tokmağı da bizim elimize verin ve bakın nasıl davul çalıyoruz. Eğer o zaman da davulu çalamaz isek 5 yıl sonra davulu da tokmağı da daha iyi çalacak kişilere bırakırız” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç