Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NU BAĞRINA BASTI…

Çekmeköy Belediyesi tarafından ilçeye

Çekmeköy Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ve yatırım değeri 320 milyon lirayı aşan Nikah Sarayı ile değer onlarca tesis Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı görkemli bir açılış töreni ile hizmete girdi.

basbakancekmekoy1Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliği yaptığı toplu açılış törenine onur konuğu olarak katıldı ve binler tarafından karşılandı. Taşdelen’deki törene Davutoğlu’nun yanı sıra; Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, milletvekili ve adayları; Erol Kaya, Hüseyin Yayman, İsmet Uçma, Metin Külünk, Vali Vasip Şahin, Ak Parti İl Başkanı Selim Temurci, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Ak Parti İlçe Başkanı Salih Kırıcı ile binlerce Çekmeköylü katıldı.

basbakancekmekoy11Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari ve Şırnak’taki programlarının uzaması nedeniyle İstanbul’a gecikmeli olarak ulaştı. Davutoğlu’nun havalimanına inmesiyle kürsüye çıkan Bakanlar Volkan Bozkır ve İdris Güllüce, ana muhalefet partisini ve vaatlerini eleştirdiler. Program Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın açılış konuşması ile devam etti. Topbaş, Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar yapılan yatırımlardan bahsederken Çekmeköylülere, Sabiha Gökçen Havaalanı’na gidecek ikinci metro hattının müjdesini verdi.

basbakancekmekoy5Yapılan açılış konuşmalarının ardından kürsüye davet edilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte platforma çıkarak Çekmeköylüler’i selamladı. Kalabalığa hitap eden Davutoğlu, “Saatlerce bizi hasretle, muhabbetle bekleyen aziz İstanbullularla gurur duyuyoruz. Artık bize 24 saat yetmiyor. Gündüz iki üç miting yapıyoruz. Gece yarısı geliyoruz yine burada olduğu gibi gururla, muhabbetle bekleyen vatandaşlarımızla kucaklaşıyoruz, dertleşiyoruz, halleşiyoruz ve geleceğe birlikte yürüyoruz” diye konuştu.

basbakancekmekoy6Davutoğlu, “Doğudan ve batıdan İstanbulumuz’a ve Çekmeköylüler’e selamlar getirdik. Bugün Şırnak’ta buraya gelmeden önce Şırnaklı kardeşlerimle Selahattin Eyyubi’den bahsettiğimde onlarda tekbirler getirdiler. Şimdi burada da Çekmeköy’de de İstanbullular da gür sesleriyle ayaktalar. Allah tekbirleri bu semadan, bu bayrakları gökyüzümüzden eksik eylemesin. Bu bilinçle bütün milletimizin kuşatan Ak Parti kadrolarına güç versin, sebat versin” dedi.

basbakancekmekoy9Başbakan Davutoğlu, “Aslında çok sayıda parti seçime giriyor görünüyor. Ama gerçekte iki parti var. Bakınız bir eski Türkiye partisi, eski Türkiye’nin bütün hastalıklarını gündeme getiren, koalisyon diyanete açtıkları savaşa kadar. Kürt ulusalcılığından Türk ulusalcılığına kadar eski Türkiye’nin bütün hastalıklarını savunan bir parti var. Ve onun karşısında yeni Türkiye’yi, özgürlükleri, demokrasiyi ve milli iradeyi savunan Ak Parti var. Bakın iki çarpıcı örnek vereceğim. Birisi geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Ordu-Giresun Havalimanını açtık. Eski Türkiye’de bu imkansız bir projeydi. Söylense dudak uçuklatacak bir çılgınlık olarak telakki edilirdi. İmkansız denirdi, rüya denilirdi” diye konuştu.

basbakancekmekoy10Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasının ardından Başkan Ahmet Poyraz ve programa katılan bakanlar ve milletvekili adayları ile birlikte kurdeleyi keserek toplu açılışı gerçekleştirdi. Açılışta 320 milyon liraya mal olan, 3 adet belediye sarayı ve hizmet binası, bir nikah sarayı, 2 kamu binası, 7 muhtarlık binası, 10 anaokulu, 11 değişik düzeylerde okul, 5 adet kültür merkezi, 1 bilgi evi, 11 sağlık tesisi, 8 spor tesisi, 162 park ve yeşil alan hizmete açıldı.

basbakancekmekoy3

basbakancekmekoy2

basbakancekmekoy4

basbakancekmekoy7

 

Reklamı Geç